Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezim var. Yurt dışından araç getirtebilir miyim?

smali

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim sol kalçada total protez var.. ayrıca a. spondilit tanısı raporum var .. gerçi süresi doldu...bilindik üzere bol agrılı bir hastalık süründüren cinsten.. yanlız engelli yüzdesi raporum yok .. en kısa zmanda başvurucam almak için .şimdi
1.sorum yurt dışından vergisiz otomobil getirtmek için yeterli bir oran alabilirmiyim sizce.. 4b liyim ancak yakında kadrolu olucam ..
2. sorum malülen emeklilik için yüzde kaç gerekiyor tam bilmiyorum onuda ..
3. sorum engel raporunu almak ort ne kadar sürer .
bunları bilenlerde cvp beklyirum teşekkürler..

öncelikle g.olsun
1. sorunuza cevap:öncelikle bu isteğin için tam teşekküllü bir devlet veya üniversite hastanesinden özür durumu tesbit raporu alacaksın.müracat ederkenH sınıfı ehliyet şıkkını ve özel tertibat şıkkınıda işaretle dilekçede , sonra bir daha uğraşma.
bu rapor genelde 1 günde veriliyor.ama bir kaç günde sürebilir hastaneye göre değişir.izmirda 1 günde veriyorlar.
almış olduğun raporda H sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir şikları işarekli ise ÖTV indirimimli araç alabilirsin, bunun oranla bir ilgisi yok.
2.sorunun cevabına gelince malülen emeklilik için % 60 ve daha yukarı rapor alman gerekiyor ve bu raporunun ankarada onaylanması gerekiyor.
3. sorunun cevabı 1. cevapta verdik.

tek kalça protezine çok yüksek bir oran çıkmaz.en fazla eğer ameliyat kötü yapılmışsa %25 veriyolar.diğer rahatsızlığına ne verirler bilmiyorum.
selametle...

çok sagolun.. araba en çok 3 yaşında olmalı demekki.. yanlız bende E sınıfı ehliyet var onda H ye cevirmem gerekiyor sanırım.. ameliyatım kötü sayılır 2 kere ameliyat oldum 1 hafta arayla üstelik yarım protez diye girdim kemik kırılınca total yapmışar.. ve kısalık var 3-4 cm kadar.. sanırsam yüzde 40 ı zorlarım ama 60 alacagımı sanmıyorum..

Üst Alt