Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezine rağmen özel donanımlı araç kullanır raporu verildi..?

hunsal71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben 2017 Ağustos ayında vergi indiriminden faydalanmak için sağlık kuruluna girdim.İki kalçama total protez takıldı.Tip 2 diyabet ve yüksek tansiyonumda vardı.Ortopedi %34 Dahiliye %35 oran verdi.Toplamda %57 engelli raporu verildi.
Ankaraya giden rapor %57 olarak onaylandı.Şükür emekliliğe hak kazandık.

Buraya kadar her şey normal.Ancak ben 2017 Ekim ayında ortopedik engelimden dolayı ötv indirimli araç almak için İl sağlık müdürlüğünde komisyona girdim. Buradaki doktorlar ve mühendisler gibi bilir kişi heyeti rapora"özel tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur"İbaresi ekleyip bana olumsuz yani normal araç kullanabilir teşhisi koydular.

Şunu sormak istiyorum kalça protezi olupta ötv indiriminden yararlanan arkadaşlar var mı?Rapora İtiraz edeceğim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

hunsal71

Manuel vitesli araç kullanmaya mani bir engelin olmadığına karar verilmiş. Bu konuda doktoru/heyeti ikna etmek lazım ki araç alımında ötv muafiyetinden yararlanabilecek ehliyet alınabilsin.

Arkadaşlar, kalça protezi olup "özel donanım" ibareli ehliyet alabilen var mı?

aradığım konu inşallah sonuç alırım.

ayrıca hunsal71 sizin kalça protezinizde hareket kısıtlılığı varmı yoksa ayak hareketleri normalmi?

kalça protezinde hareket kısıtlılığı olmuyor.ameliyattan sonra %95 normal hayatına dönüyorsun.bu yüzden itirazda ettim 2.bir heyette aynı kararı verdi.ben bu konuda pes etttim.kalça protezi ötv den yararlanamıyor malesef.ancak sol bacakta kısalık veya ayakta sinir kaybı,kısıtlılık vb.olmadıktan sonra proteze iyileşmiş vaka olarak bakıyorlar.

Üst Alt