Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalçama platin takılacak. Tecrübesi olanlar bildiklerini paylaşabilir mi?

Best_Off

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar siteyi yeni keşfettim herkese merhaba ve herkese acil şifalar.Aslında şunu anladım engelli beyin varmış engellli bakışlar varmış sizlerse bunları aşmışsınız.Ben 1980 dogumluyum 98 dktr kalçanda erime başlamış dedi.ve bunun durdurma gibi bişeyde soz konusu degil yanı tıbbın caresiz kaldıgı alanlardan biri falan dedi.kalcamda ki femur başı iyice deforme oldu.ve şu an kireçlenmede çok var.agrılarım çok şiddetli oluyor ara ara bazen ayagımın uzerine basamıyorum yol yurumelerim 20 ile 30 dakka arası zaten insan basınca agrı yaptıgı için yurumekte istemiyo yatmayı tercih ediyo. son zamanlarda bende baya degişimler oldu Kafama sanki komut verimişim yurume diye cunku basınca agrı oluyo.şimdi doktorlara her gittigimde soledikleri şey hep aynı ne kadar geç olursan o kadar iyi ama benim durumumdaki biri bir an once olsun ister. platinin omru falanda hesaplamaz burdaki ikilemim olsamda pişmanım olmasamda.Bu konu ile nete araştırma yaptım ama istedgim bilgilere ulaşamadım alternetif tıp burda faydası olurmu yoksa bunlar para tuzagımı olur.yada bilen varsa farklı bir formul varmı benim durumumda olanlar ne yapıyor .sadece acımı çekiyo.....

Bu konuda arkadaşımıza öneride bulunacak kimse yok mu?

arkadaşım 31 yaşındasın sana senin anlattığına göre kalçana protez takılacak doktorların ne kadar geç ameliyat ol demeleri onun içindir.ameliyat olman tabiki seni rahatlatacak ama seni ameliyat edecek dr.bu konuda ne kadar uzman tecrübesi ne kadar önce bunu iyice araştırman lazım.ameliyatta olumsuzluklar çıkar diye söylüyorumm,aynı zamanda ameliyatta kullanılacak protezin(platinin markası menşei),bunlarda çok önemli kriterlerdir.bunları bana yazarsan bu konu hakkında daha detaylı bilgiler vermeye çalışırım.şimdiden acil şifalar dilerim

ben bu ameliyatı oldum. yardımcı olmak isterim tüm arkadaşlara. cepten giriyorum genelde . yazması (bana hak verirsiniz) zor oluyo. cafeye gelmişken daha ayrıntılı yazmak istedim. ameliyatımın 71. günündeyim. ben de çok düşündüm çok araştırdım. doktorlarlar bana da aynısını söyledi ne kadar geç olursan o kadar iyi diye. 24 yaşındayım ve ben oldum. şu kadarnı söyliyim sonuçtan çok memnunum. egzersizlerim var hergün yaptığım önceden mümkün değildi bu kadarını yapmam vee hemen yoruluyodum. yavaş yavaş oturak bi zeynebe doğru gidiyodum. ben napiim 50sinde bana platin takmışsın bu yaşta gezemedikten sonra. bursada ömer faruk bilgen tavsiyemdir. yine herkesin kendi kararı. her ameliyatın olduğu gibi bu ameliyatında bir takım zorlukları var tabii ama ben mutluyum iyi ki de oldum.

Merhaba Best_Off,

öncelikle sen ve diğer arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Ben de senin yakalandığın hastalığa 12 yaşındayken yakalandım. Şimdi 29 yaşındayım. Sol kalça erimesi... Kocaeli'de (Yenidoğan SSK) ilk ameliyatı oldum. Fakat, erime durmadı ve bacak içindeki apse dışa akmaya başladı. Ameliyat yerim kapanmadı. Sürekli pansuman... İstanbul'a da gittik. Her doktor bacak kalçadan kesilecek dedi. Sonunda Kocaeli Devlet Hastanesi'nde Operatör Doktor Ali Hürmeydan'a gittik. Ve bacağım kesilmekten kıl payı kurtuldu... Yalnız bende erimeden dolayı kalça kayması ve dolayısıyla bacak kısalığı kaldı. Ayrıca, kalçam sabit. Çünkü uyluk tamamen erimiş. Son bir ameliyat daha var. Kalça protezi... Son kontrole gittiğimde istersem ameliyat edebileceğini söyledi fakat, yarayı tekrar açmanın riskli olacağından bahsetti. Yani, hastalık tekrar nüksedebilirmiş (%50 ihtimal). O yüzden şimdilik ortopedik botlarımla idare ediyorum. Çok şükür ağrım sızım yok. Yalnız, fazla yorucu işlerden kaçınacak ve kilo almayacaksın. Sıkıntı çektiriyor, biliyorum.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimle. Sağlıklı günler...

ben bişey daha merak ediyorum bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. ben su an çalışmıyorum ssk kendim oduyorum. devletin bana bu durumda ne gibi bi yardımı olabilir mesela ben maas alabilirmiyim ve ssk daha az odeyebilrmiyim birde bu durumda çalışmak zor sonucta ayaga kalkmam gerektiignde bazen ilk kalkınca baya beni zorluyo sonra yine idare ediyom

Üst Alt