Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalçamda açılan ve uzun süre geçmeyen yaranın tedavi süreci...

inzibat

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
7
Geçen sene Ramazan ayında teravi namazı için camiye gidip gelirken, evde kullandığım tekerlekli sandalyeden dışarıda kullandığım tekerlekli sandalyeye geçiş sırasında kalçamı lastiğe çarpmam sonucu deri sıyrılması gerçekleşti. İlk sıralar pek önemsemedim, üzerine oturmaya devam ettim. Önceki bası yaralarından kalma kremlerden kullandım fakat üzerine oturmaya devam edince kapanma gerçekleşmedi.

Bu arada Gelfx Sprey çok etkili olduğunu bildiğim için almak için araştırdığımda üretiminin durdurulduğunu öğrendim. Yurtdışında da bulamadım. Alternatif sprey denedim o da işe yaramadı.

Haliyle sitede forumları gezip bu konuda kullanılan ürünleri araştırdım. İlk önce “kudret narı” denedim işe yaramadı. “Kantaron yağı” kullandım o da işe yaramadı. Çeşitli yara örtücü ürünler kullandım yine işe yaramadı. Bu sırada Şişli Etfal, Haydarpaşa Numune, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Marmara Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi bölümlerine gittim. Verilen çeşitli krem ve ürünleri kullanmama rağmen bir türlü kapanma gerçekleşmedi.
6 ay boyunca yattım ve sadece yemek ve wc ihtiyacı için kısa süreli oturmalarım haricinde hep yattım. (yan ve yüz üstü) çok ufak bir kısım kalmıştı ki bir gece kısa bir sür sırt üstü yattım sabaha eskisi gibi açılmış halde buldum.

Bir arkadaşım bu durumumu bildiği için başkasından öğrendiği Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde (bahçede ayrı bir binada) Yara ve Yanık Tedavi Merkezinden bahsetti. Hemen araştırıp randevu almak için görüştüğüm yetkili internet ve ya telefonla randevu olmadığını sabah 9,30 -12 ve 13,30 16.00 arası tedavi yapıldığını kimliğimizle gidip kayıt yaptırıp muayene olabileceğimizi bildirdi. Bir poliklinik yanıklara bir poliklinik yaralara bakıyor.

Tedavi İçin Uygulama
Açık kısma yakıcı bir asit malzeme sürdüler, etrafına HALIBUT krem sürdüler. Asit sürülen kısma gümüş karışımlı yara örtücü bez koyup petle kapattılar. Haftada iki gün; Pazartesi - Perşembe günleri gelmemi istediler. Saatin önemi yok. Mesai saatlerinde gitmek yeterli.

Her gittiğimde HALIBUT kremin oluşturduğu tabaka ve kötü dokuları kazıdılar. Kısa süreli de oturmam gerektiğinde doktorun söylediği gibi “simit” koyarak yaranın baskı görmesini engelledim. Bir senedir kapanmayan yara bir buçuk ayda kapandı.

Aynı şekilde sıkıntısı olan arkadaşlar için belki faydası olur. Varsa mutlaka Yara ve Yanık Merkezlerine gitmenizi önemle tavsiye ederim. Allah herkese acil şifalar versin.

.:: Dr.Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ::.

resim_boyutlandir.php

Uzun zamandır çektiğin yara derdinden kurtulmana çok sevindim. Gözün aydın :)

Ayrıca tecrübeni paylaştığın için de ayrıca teşekkürler.

Not. Benim bir yakınım aynı hastaneden tam tersi bir izlenimle ayrılmıştı. Elektrik çarpması sonucu elleri yanmış ve orada 1 ayı aşkın süre tedavi görmüştü. Ama her şey daha kötüye gidince, Çapa'da görevli bir profesöre gitmişti. Onun verdiği ilaçlarla yaralar bir gün sonra toparlamaya başlayıp kısa sürede de iyileşmişti.

Teşekkürler Bülent, çok şükür kurtuldum.

Yakının yanılmıyorsam yanık polikliniğinde tedavi görmüş. Orada iki poliklinik var. Biri yara biri de yanıklara bakıyor. Ben yara kısmına gittim. Yanık bölümü hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Yataklı kısmı da vardı. Birde oksijen tedavi kısmı (hiperbarik) var. Orada yanıktan dolayı tedavi görenlerin tedavisi için fizik tedavi bölümü de mevcut.

Fakat şunu söyleye bilirim orada ki yanık bebek ve çocukların feryatlarını duyunca ben mahvoldum. Aileleri düşüp bayılıyordu. Allah hepsine yardım etsin. Yanık tedavisi çok zor ve meşagatli bir süreç gerektiriyor.

bizimde anlattığınız durumda bir hastamız var bu gün yara tedavi merkezine kartala götürmeyi düşünüyoruz sizinle aynı zamanda yara açılmış anlatıınıza bakınnca iki kalçasındada Silverdin adında bir krem verdiler ama geçmedi şuan dahada kötü bakalım ne yapacağız

Ameliyat esnasın da açılan yara nedeniyle tekrar Dr.Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yara ve yanık bölümüne gittim. 3. gittiğim de maalesef bir daha gitmeme kararı aldım. İki sene önce Yaramı tedavi eden doktor ayrılmış ve ekibini de dağıtmışlar. Şimdi hem malzemeden kısıtlıyorlar hem de ilgi alaka sıfır denecek kadar az. Demek ki doktor çok önemliymiş... Artık kimseye tavsiye etmiyorum.

@inzibat[FONT=sans-serif]

HALIBUT krem dediğiniz bu mu acaba ?

[/FONT]
http://www.eczaistanbul.com/Halibut-Derma-Krem-100gr,PR-1192.html

bLaCkRaCe

bende ayagımı çarptım bacagımda ufak bir yara 1 senede büyüdü varis oldugundanda geçmiyor ağrısından ayağımı kesselerde acısından kurtulsam diyorum
dediğiniz kremi aldım ve spreyinide aldım bir faydasını görmedim

bu acıdan nasıl kurtulcam bilmiyorum antibiyotik iğnede vuruldum ama hiç bir fayda etmedi allah düsmanına vermesin böyle bir acı :(

@xtro

Yara nasıl bir yara ?

Bildiğimiz bası yarası mı, kantaron yağı yada kudret narı yağı gibi bir şeyler denediniz mi ?

1 seneden uzun süren bir ayak yarasını kudret narı ve kudret narı yağıyla kapatmayı başaran birisi vardı forumda o konuyu bulabilirsen oku.

Ayrıca yarada enfeksiyon söz konusu olabilir buda kapanmayı engelleyen bir etken. Doktora danıştınız mı bu konu da ?

Sag bacagimda varizde oldugundan ayak bilegimin biraz üstü kemige denk gelen yer darbe ile carpadan kaynakli cok ufak bi yara idi simdi ceviz büyüklügünde oldu variz oldugundan dolayi doktorlar gec iglesir istirat ediceksin sürekli diyor ama ben isimden olurum doktorun dediğini yaparsam yara cok fena sizliyor ve aciyor geceleri ter icinde uyuyamiyorum agrisindan ne yaptiysam kurutamadim akiyor gazli bez ile battaricon melem suruyorum fakat gazli bez yaraya yapistiginda cikartamiyorum kudret nari 1 hafta denedim ise yaramadi halibut krem sprey bir ise yaramadi 15 tane antibiyotik. Novoseft igne kullandim ayrımı kesti biraz yara kurudu sonra tekrar yara akmaya başladı doktorlar ayakta calisamaz roporu da vermiyor dedikleri ya işin ya sagligin esim hamile calismazsam nasil gecinicem bilmiyorum. Bu yaradan nasil kurtulucam anlamis deyilim cildiye doktorunun verdigi tum krem melemleride kullandim ama nafile acidan kurtulamiyorum gecen mayista ayağını carptim ufacikti 1 sene olcak buyudu yara ve acisini Allah düsmana bile vermesin

Genel cerrahiyle gorusseniz iyi olur.bazen muzmin yaralar mudahale gerektirebiliyor.bepanthol plus kremi bol bol surup steril gazli bezle pansuman edin.gazli bez yardan gelen akintiyi emecektir.bazi yaralar akinti yapmadan iyilesmez.yaranin etrafinda sisme ve sicaklik varsa iltihap kurutucu antibiyotik gerekebilir.bos zamanlarinizda ayaginizi kalp seviyesinden yukari kaldirin.

Cerrahpaşa tıp fakültesi mikrobiyoloji anabilim dalında erdal polat hocamız var . Ben tedaviye gidiyorum varis yaraları için. Sinek larvalari ile tedavi ediyor. Sinek larvalarini yaraya koyuyor ve o bölgeyi sarıyor. İşinize gidiyorsunuz. Tedavi salı ve cuma gunleri yapılıyor. Yaralarinizin 2 haftada iyileşmeye başladığını göreceksiniz.

Üst Alt