Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalıcı Hastalığı olan memurların vergi indirimi yoluyla erken emekliliği..?

ilhankorkmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın Yönetici ve konu ile ilgili deneyimli arkadaşlar.. Ben, 1962 doğumluyum.. 1988 yılı ocak ayı başında devlet memuru olarak işe başladım. 2010 Yılı Ekim ayında inferior Miyokard infarktüsü geçirdim. İki stent takıldı ve 3.sünün de bir süre sonra takılması gerektiği söylendi . Normal Emekliliğime 9 ay kaldı. Fakat bu rahatsızlığım nedeniyle vergi indirimi yoluyla emekliliğimin erkene çekilmesi söz konusu olabilir mi ? Ne gibi işlemlerde bulunabilirim.. Şimdiden yardımcı olacak bilgili ve deneyimli arkadaşlarıma teşekkür ederim. Saygı ve selamlar..İlhan KORKMAZ

ilhankorkmaz,
Sonradan engelli memurların emekliliği şu şekilde olacak.
Emeklilik için 5510 geçici 4. maddeye tabisiniz:Memurluğa başladıktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybı oluşanlar:
%50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün primi bulunmak şartı ile,
%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün primi bulunmak şartı ile,
[%60 ve raporu olanlar zaten malulen emekli olur]

Yani, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden hemen emekli olabilirsiniz.

Sayın Oturan boğa ve officer arkadaşlarımız; Yukarıdaki örnekte , geçirilmiş Miyokard infarktüsü raporumda ( EF ) Oranım > % 50 olarak yazılmış. Bu oran, yine, yeni başvuracağım heyetin raporunda aynı şekilde olur ise , MI Geçirmeme rağmen vergi indirimi yoluyla erken emekli olmam mümkün değilmidir ( yani bu konuda tek belirleyici faktör EF oranımıdır ? ) , Saygılarımla... İlhan KORKMAZ

Üst Alt