Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalıcı ileostomi sebebiyle engelli raporu alınabiliyor mu?

bir nefes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba; kalıcı ileostomi sebebiyle engelli raporu alınabiliyor mu? Bilgisi olandan cevap rica ediyorum.

Tablo 6- Cerrahi olarak oluşturulan stomalar nedeniyle oluşan Özür Oranları %
Oluşturulan Stoma
Özür Oranları %
ÖZEFAGOSTOMİ
15
GASTROSTOMİ
15
JEJUNOSTOMİ
20
İLEOSTOMİ
20
İLEAL-POŞ ANAL ANASTOMOZ
20
KOLOSTOMİ
10

Yani sizin alacaginiz oran % 20.

sesene mrb, benim ileostomim crohn sebebiyle açıldı, crohn sebebiyle de özürlü raporu alanları duydum. Aceba bu oran sadece %20'de mi kalır yoksa crohn için de ağırlığına göre başka oran eklenir mi? Bir bilgin var mı bu konuda?

Bende Crohn'um. Crohn icin gerekli oran alabilirsin . Tutulum yerine gore (ince bagirsak + kalin) vucuttaki anatomik degisimler (kilo kaybi vb) oran veriliyor. Su sorulara yanit ver lutfen alacagin orani bulalim.
1:Aldigin tedaviler (eski ve simdi).
2: Remisyondamisin (tam yada yarim).
3: En son ne zaman kolonoskopi oldun ve kolonoskopinde hala ulserler - granulom vb. varmiydi.
4: Boyun kac kilon kac.

1) ESKİ : lansor, naprosyn, metoject (çünkü eklemlerimde de tutulumum var), steroid, penthasa, immuran, remicade, humira, levotiron(çünkü hipotiroidim de var) YENİ penthasa, humira, nevofam, lomotil, levotiron
2) Remisyonun anlamını tam olarak bilmiyorum ama şu anda atakta değilim
3) Mayısta opere edilmeden önceydi.Kolon tamamen gidikti, zaten kolon ve rektumun tamamı alındı, ayrıca 2 adet anal fistülüm var, onlara seton takıldı
4) 1.63 , kilom iki ay önce 61 idi ama sanırım 3 kg kadar aldım ; ama ben 89 kg idim. 2,5 yılda 28kg verdim.
İleostomi ameliyatını da 8 Mayıs 2012'de oldum

Kesin alirsiniz. Insallah isini bilen 1 Gastrontolog denk gelir. Sayet neyi nasil yapacaginiz konusunda fikriniz yoksa benle iletisime gecin lutfen , yapmaniz gerekenleri anlatayim.

Bu arada facebook da grubumuz var Crohn ve UK liler icin.. Facebook da hesabiniz varsa!, hastaliga dair oldukca yararli bilgiler paylasiliyor. Katilmak isterseniz iletisime gecin.

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere...

selamlar bende yeni heyete girdim crohn ve ilestomiliyim genel cerrahiden yüzde35 içhastalıklarıdan crohn nedeniyle 25 aldım bu hastalığın seyrine göre değişiyor kilo kaybıda çok ise yüzde ellide alabiliyorsun gastrolojıdende girıyorsun ama ogün doktorum olmadığı için giremedim ama gerek kalmadı başka hastalıklarımda var oran çok yükseldi yani birtek doktora girmiyorsun crohn zaten ender görünen bir hastalık malesef salı günü raporumu alıcam oran tam kesin belli olacak tabiki balthazar formulüne göre toplanacak raporumu alayım oranlarını tam yazarım.

yüzde84 aldım ama 3 hastalıktan ankilozan spondalıt crohn ilestomi olarak

Üst Alt