Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalıcı kalp pili hastasıyım. Malülen emeklilik başvurum reddedildi!?

şeref uslu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhabalar ben 43 yaşındayım 2 sene önce kalp krizi geciridim ve 3 stent taktılar ve 2 ay sonrada kalıcı ICD Kalp pili takıldı daha sonra aldıgım rapor sonucları şu şekilde koroner arter hastalıgı klas 3 %50, aritmi klas 2c %30 Hipertansiyon klas 1 %10buna göre bana % 71 rapor verdiler .....
yukarıda belittigim rahatsızlıgımdan dolayı MALÜLEN EMEKLİLİGE başvurdum fakat ret kararı cıktı bu şartlarda malülen emekli olamıyormuyum bir üst kurula itiraz etmelimiyim

şeref uslu

Yüksek sağlık kuruluna itiraz ediniz.En azından bu şansı denemeniz faydanıza olacaktır.Şayet prim ve çalışma yılı şartlarınız uyuyorsa,erken emeklilik imkanından yararlanabilirsiniz.Bunun için hangi kurumda,statüde çalıştığınızı, ilk işe giriş tarihinizi ve prim gün sayınızı yazarsanız bu konuda yardımcı olmaya çalışırız.

merhabalar arkadaşım bendedeıcd kalp pili var 2 sene önce takıldı bende malülen emeklilik icin başvudum red cevabı geldi malülen emeklilige müracat etmeden önce aldıgım raporum aynen şu şekilde koroner arter hastalıgı klas 3 %50 aritmi klas 2c %30 hipertansiyon klas 1 %10 bu sonuclarla %71 ankara numune hastanesinden bu oranlar yeterli degilmiş demekki sizin bir bilginiz varmı

şeref uslu;

Malülen emeklilik zor gibi görünüyor. Ancak şartları sağlıyorsanız ERKEN EMEKLİLİKTEN yararlanabilirsiniz.

Şuradaki konu başlıklarını inceleyin. Emeklilik Hem malülen emeklilik, hem de Erken Emeklilikle ilgili konuları inceleyebilirsiniz.

Örneğin 1991'den önce sigortalandıysanız 15 yıl ve 3600 gün çalışmayla doğrudan emekli olabilirsiniz. Detaylar http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

MeTePe

bilgilerin icin teşekkürler yinede neden malülen emekli olamadıgımı anlamış degilim SDHB-SOL VENTRİKÜL SİSTOLİK DİSFONKSİYONU MİTRAL YETMEZLİGİ(1-2)SOL ATRİYAL DİLATASYON ORTA PULMONER HİPERTANSİYON GRADE 3DİYASTOLİK DİSFONKSİYON AYRICA EF 30 35 BU koşullar malüllük cetvelinde var

Malülen emeklilik için tek bir engelden %60 üstünde raporunuz olması gerekiyor. Birden fazla engel ile bu oranı geçiyorsanız kabul etmiyorlar. Tabi dava açma gibi bir yola da gidebilirsiniz.

Ancak %30-35 gibi bir EF değeri ve belirttiğiniz tablo ile aslında daha yüksek oran almanız lazımdı.

Ben size -eğer şartlarınız tutuyorsa- erken emeklilikten yararlanmanızı öneririm. Çok daha kolay ve hiç bir şeyle uğraşmadan emekli olursunuz. Mevcut raporunuz da yeterli olur.

Merhaba
öncelikle herkese geçmiş olsun 2012 yılında ıcd kalp pili takılmıştı %50 özür raporu geçerlilik süresi 2 olan rapor ve vergi indirimi almıştım bana ve bu yıl şubat ayında 8 defa şok yaptı kontroller sonrasında özür oranım %65 ve sürekli olarak değişti buna ek olarak ssk girişim 01/10/1998 sanırım erken emekli olabiliyorum bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ederim

METE_HAN %65 raporunuza istinaden 17 yıl hizmet süresi ve 3840 gün prim şartı ile erken emekli olabilirsiniz.Başlangıcınız 1998 olduğuna göre Hizmet yılınız tamamlanmış durumda.Şayet priminizde 3840 güne ulaşmışsa,Sgk ya emeklilik müracaatında bulunabilirsiniz.Fakat önce yapmanız gereken,%50 oran ile almış olduğunuz 3.derece vergi indirimini,yeni almış olduğunuz %65 oran sayesiyle 2.derece vergi indirimine geçirme işi olacak.

Gün sorunu yok 4600 günüm var tşk ederim

37 yaşındayım . bayılmalarım vardı sinüs düğümünde sıkıntı varmış .önce efç ve anjiyo yapıldı .3,5 yıl önce dddr metronic mr uyumlu kalp pili takıldı.
bayılmam yok ama pilin vuruşunu hissediyorum. bu da beni tedirgin ediyor. takılırken hissetmeyeceksin denilmişti.şimdi de bazı hastalar hassas olabiliyor denildi. pil takıldıktan sonra çabuk yorulmaya başladım. doktorum pille alakası olmadığını spor yapabileceğimi söyledi ama korkuyorum . panik atak ve yaygın anksiyete başladı. psikolojik tedavi görüyorum. bu şekilde pil takılan ve benim durumumda olan var mı merak ediyorum .

SEREL

Sayın SEREL,

Normalde pilin vuruşlarını hissetmemeniz lazım. Ancak pilin çıkış voltajı yüksek ayarlanmış olabilir. Düzenli kontrole gidiyor musunuz bilmiyorum. Yılda 1 kez kontrol yapılması ve olabiliyorsa voltajın düşürülmesi lazım. Bunun için pilin telemetri cihazına bağlanıp emniyetli en düşük voltaj testinin yapılması lazım.

Pil nedeniyle yorulma olabilir. Hiç bir pil, gerçek kalp hızı gibi uyum sağlayamaz. Ancak pilinizle ilgili tam bilgi sahibi değilim. Medtronic çok iyi bir markadır. Size takılan pil sabit hızlı mı yoksa değişken hızlı mı bilmiyorum. Değişken hızlı ise (ki tahminim öyledir.) egzersiz ile kalp hızınızın artması lazım. Eğer egzersiz ile kalp hızınız artmıyorsa, ya piliniz sabit hızlıdır, ya da yanlış programlanmıştır.

pil ilk takıldığında kalp dk 60 ve altına düşerse en düşük algıladığı voltaja ayarlıydı. sonrasında ritm ile ilgili sıkıntılar oldu medipol de doktor ayarı değiştirdi . vuruş voltajını yükseltmiş ayrıca da pili her şeye çalışır moda getirmişti. bu beni çok youyordu . yatakta soldan sağa dönerken bile devreye giriyordu hareketlerim çok kısıtlanmıştı .sonrasında doktorumu değiştirdim . pilimin ayarı tekrar ameliyatta ayarlanan moda getirildi dk 50 ve altında çalış olarak düzeltildi. eforu arttırmamı söyledi . kalp ne kadar çok çalışırsa pil o kadar az çalışır denildi. pil takıldıktan sonra psikolojik olarak eskisi gibi olamayacağımı düşünüyorum ve efordan korkuyorum. pil hastalarının kısıtlamalar yapması gerekmez mi?

SEREL doktorunun adı nedir?

Medipoldeki doktorunun adı? ve şimdi kime gidiyorsun

Kalp pili olanların engel oranı ne oluyor ve evde bakım maaşına başvuru yapma gibi bir olanak oluyormu.

Herkesin hastalığına takılan pile ve işlevine göre oran değişiyor.

medipol fethi kılıçarslan dı. şimdi sabri demircan florance nightingale de

Benim doktorum da Fethi Bey. Tam olarak neden değiştirdin. Abimin pilindede attımlar oluyır. Ayrıca benimde pilim var ve benide 13 kez ard arda şokladı. Pillerde mi hata vardı acaba? Herkesin mi kalbinde aynı sorun?

Bana pili takan doktor ve hastane farklıydı. sonrasında fethi beye gittim ama fayda göremedim daha kötü oldum . benim pilim dddr sizinki nasıl bilmiyorum. pillerde hata oranı neredeyse 0 oluyor . önemli olan ayarı yapan kişinin size uygun modu bulması. ben şu anda günde 3 yada 5 kez vurduğunu hissediyorum. doktorum bununla yaşamaya alıştır kendini pili unut dedi bende öyle yapıyorum.

Sayın SEREL,

Kalp pilleri son derece teknolojik ve marifetli cihazlardır ancak her cihaz kullanıcısının maharetiyle sınırlıdır.

Kalp pili ilk takıldığında çok temel ayarlarla devreye sokulur. Pilin ve elektrodun adaptasyonu için 3-4 ay beklenir. Sonrasında hem pil ömrünü uzatmak, hem de hastanın konforu için pilin "ince ayarı" yapılır. Bu ayarları bu işten anlayan teknik personelin veya deneyimli bir hekimin yapması gerekir.

Kişisel deneyimim olarak; ne yazık ki İstanbul'da pil takan doktorların büyük çoğunluğu bu kısmı ya bilmez, ya da umursamaz. Firmaların teknik personeli de genellikle yeterli bilgi ve donanıma sahip değildir.

Size takılan DDDR pil, en yüksek fonksiyonlu pildir. Kalbin hem kulakcık, hem karıncığından uyarır. Eğer düzgün çalışan bir kulakcık sinüs ritmi varsa onu esas alarak karıncığı da uyarır. Ayrıca bu piller "Rate responsive" yani, gereksinime göre kalp hızını arttırıp, azaltan pillerdir. Bu fonksiyonların tümünün işlevsel ve düzgün çalışması için pilin çok iyi programlanması lazım. Tüm bunlara rağmen yine pile bağlı bazı şikayetler olabilir.

Bu arada, pil takılı kişiler fiziksel egzersiz yapabilir mi? Yapabilir ancak pilin takılı olduğu taraftaki kolunu kollaması önerilir. Kolu fazla gerdiren, zorlayan hareketlerden sakınmak gerekir. Aşırı hareket pilin elektroduna zarar verebilir.

Şimdi diyeceksiniz ki ben bu işi nasıl çözeceğim. Bana sorarsanız Medtronik firmasının İstanbul ofisini arayarak şikayetlerinizi iletin ve doğru dürüst takip için önerecekleri bir doktora gidin. Altınızdaki Ferrari bile olsa, balans ayarı yapılmazsa sarsılarak gider. Bu iş de biraz öyle...

Merhaba bende yaklaşık 4 ay önce kalp krizi geçirdim,2 adet stent takıldı ve 1 ay önce crt-d pil takıldı.
Bir ay önce malulen emekliliğe başvurdum SGK beni Bursa şevket yılmaz hastanesi ne sevk etti orda heyete girdim sonuç %100 oran verildi dendi evrak SGK ya gidince SGK bu sefer beni Uludağ üniversitesi tıp fakültesi ne sevk etti şuan ordaki eko ve efor tarihini bekliyorum ayın 31.de onları da yaptırıp hocaların imzasına kalicak iş bakalım sonuç ne olacak merak ediyorum.benim e-f oranim %20-25 sizinki kaç acaba

geçmiş olsun kardeşim. Allah c.c. ömrünü hayırlara vesile kılsın inşallah. itiraz et kardeşim.

Üst Alt