Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ameliyatı geçirdim. Malulen emekli olabilir miyim?

ahmet sarımehmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1969 doğumluyum
1986 ssk girişim
ssk dan 500 (beşyüz) günüm
4 yil 8 ay bağkur halen bağkurluyum

kalp ameliyati geçirdim aut damarim ve aut kapağim mekanik
malulen emekli olabilir miyim.

bilgilendirirseniz memnun olurum iyi çalişmalar

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerek. Aşağıdaki kriterler sizde mevcutsa, toplamda 1800 gün priminiz de varsa, evet, malulen emekli olabilirsiniz. Bunun için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız yeterli. Sizi hastaneye sevk ederler. Hastane maluliyet cetveli'nde anılan tanıları koyar ve SGK da onaylarsa, malulen emekli olursunuz.

2- KALP KASI, KAPAĞI ve ZARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, angiografik bulgularla doğrulanan, hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması yapan iskemik kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları, kalp kapağı hastalıkları veya kalp zarı hastalık ve bozuklukları

3- OPERE KALP HASTALIKLARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi

Ahmet bey merhaba olduğunuz ameliyatı okudum benimde 20yıl önce aort kapağım değişti....ama şimdi aort damarımda genişleme tespit edildi sınırdayım 5,00...acaba aort damarım da değişti derken aynı damardanmı bahsediyoruz tahminimce aynı damardır...benim size sorum ameliyat nasıl geçti ben biraz çekiniyorum(20 yıl önce kapaktan olduğum halde)o yüzden ben size soruyorum...banada benim ameliyatı olmak durumunda olanlar soruyor nasıl diye...işte herkesin durumu farklı....biraz anlatırmısınız ameliyat nasıl geçti.....

SRK önce geçmiş olsun dileklerimi ileteyim allah şifa versin. (benim aort damarim 5.9 cm olmustu) ameliyata gelince bende sizin gibi çok korkuyordum bir kaç doktor gezdim %90 tehlike diyende oldu her işte olduğu gibi bu işinde uzmani var şukurler olsun turkiyemizde koşuyol hastanesinde konunun uzmani yani damar uzmani op.dr. altuğ tuncer e git allahin izni ile ameliyatin çok iyi gecer banada dua edersin allah yardimcin olsun

Hiç dua etmemmi nedemek...sen oradamı oldun...nasıl geçti biraz anlatırmısın...birde seninkisi kalp çıkış noktasındaki olanımı?yoksa göbek kısmındakimi?...benimki kalp çıkışında olanı...sizden cevap bekliyorum teşekkür ederim....

ya çok ilginç dirki bir tanıdıgım iki defa açık kalp ameliyatı oldu ve kapakları değiştirdiler 3, ye şansı yok adamı emekli etmediler ne yapması lazım bunun.

bende iki defa kalp kapakçığim değişti. aort .. yüzde 50 anca alabildik . direk maluliyet verebilirler. doktor diyor ağir işte çalışma . ağir kaldırma. ne yapalım nasıl geçinelim. hazır masa işi kim verir bedava kimse maaş vermiyor. emekli olan kardeşlerimin yazılarını okuyorum. 650. 730. gibi komik rakamlar . o maaş ile ev kirası karşilanıyor. okadar emek ver duruma bak. en kötü asgari maaş düzeyinde gitmeli engelli maaşı. birde sanki ben işverene beni asgariden göster dedim adamlar devletten çalıyor. ceremesini bizler çekiyoruz .. yok asgariden. yok tavandan.. bunada bir düzenlenme şart .. emekli maaşı aynı olmalı. standart.

sayın abim rapor oranı yüzde 50 olursa malul zor kalbe yüzde 66 için efor testi istiyorlar geçebilirse kalbin malul olabilirsin efor testini yazarsan

efor yüzde 25 olmalı

yuzde35 efor a yüzde 50 veriyorlar

Babam icin size bir kac sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim babam 2012 de anju oldu damarlari acamadilar hemen ardindan kalp amaliyti oldu.3600 günü odedi 2yil once normal emeklilige 5 yilvar peki bu yasadan yararlanabilirmi malulen emekli olabilirmi

muhammet55

Kalp iin ölçüm yapıyorlar apexe falan bakıyorlar efor testi falan testler sonucu eğer yuzde 25 çıkarsa kalp yetmezliği rahat emekli ederler dediğim gibi ölçüm değerleri belirleyecek ama bi denesin ne kaybeder ki geçmiş olsun eger doktora sorarsanız kardiyolog size ekg ve ultrasonografi bakıp bi yol gösterir...

Kalp yetmezliği varsa 3, evre yuzde 25 yetmezlik varsa yuzde 60 oran verirler yuzde 60 malulen emekli için yeterli bi oran .ama kardiyolog ne der ölçüm değerlerine bağlı.e ger yuzde 60 verirlerse sgk oranı dusurmrden emekli eder

sevkat122

sayin abim babam bugun gitti babama demisler ki senin sartlar tutuyor ama senin kalpinde pil varmi demisler birde diyalize giren insanlara bile malulen emekli olamiyor demisler :(

Üst Alt