Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ameliyatı oldum. % 40 oranlı rapor alabilir miyim?

mesut kanadasi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim aort kapağım değişti mitral kapağım tamir edildi
EPİKIRİZİMDE şöyle yazıyor
Romatizmal olarak tutulmuş aort ve mitral kapak
aort ve mitral kapakta kalsifikaayon
ileri derecede aort yetmezliği
hafif derecede mitral yetmezliği
aort kökünde dilatasyon
IVS Hipertrofisi
mitral darlığı
sol kalp boşluklarda dilatasyon
EF % 65 Bu durumda % 40 engelli raporu alabilir miyim ? Teşekkür ederim

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç? başlığı adı altında görüşler yazılmış incelemenizi tavsiye ederim

KARDİYOVASKÜLER SİSTEM
ARİTMİLER
Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir 10
Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3) 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3) 50
Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4) 100
1. İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale
2. Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu
3. Kateter ile ablasyon

2011 şubat ayında bende aort ameliyatı oldum. kapakçık ve damar değişti. %53 raporum var..
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin arkadaşım.

sajo çok geçmiş olsun. benimde aort kalp kapağım değişti + sol ventirkül hipertrofisi + hipertansiyon var

16 yıl oldu 42 yaşındayım sence ben % kaç oran alırım? devlet hastanesinde de git eko çektir ... tahlil yaptır v.s deniyormu? benim herşey özel hastanede çünkü tüm ekolar tahliller v.s

matpcy

abi çok geçmiş olsun sanada.
ben memurum, vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yaptım. onlar yönlendirdi izmirde hastaneye. gerekli muayeneleri oluyosun, tetkikler ve tahliller yapılıyo ve daha sonra heyet raporu düzenliyor abi. ameliyatı özelde olman felan pek önemi yok yani.
%50 den aşağı rapor alacağını düşünmüyorum.

bende bi bankada memurum kardeş sanada geçmiş olsun. benim obezite de var sol ayakta hafif lenf ödem ve var %40 alsam yetiyor bana. nisanda heyete gitcem muayene

matpcy

%40'ı çok rahat alırsın o zaman abi.. buarada abi niye daha önce almadın ki raporu ? vergi indiriminden faydalanırdın, malülen emeklilikten de faydalanırdın...
hakkında hayırlısı abi,tekrardan geçmiş olsun.

malulen emeklilik için tek hastalıktan en az %60 lazım.

%40 ile emekli olmak için de 18 yıl sigortalılık dolması lazım.

benim yeni doldu

Evet anlıyorum da benim durum klas kaça denk geliyor
bilemiyorum
Birsürü anlamını bilmediğim kelimeler var
sonuç olarak bir tahmin edebilirsiniz

mesut kanadasi

abi epikrizde yazılanlardan ziyade seni tekrardan muayene ediyolar, tahliller yapılıyo...
yani sen tahmin felan bekleme burdan.

Üst Alt