Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ameliyatı oldum. Sağlık raporu almalı mıyım?

lockspur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar,

2013 yılının Şubat ayında 93/1 olarak askere gittim. kayıtlardan sonra sağlık kontrolü gerçekleşti. herkesin kalbini dinliyorlardı sırayla. benimkimi dinledikten sonra "üfürüm" yazıp "Revire yollanacak" yazıldı.
merak ettiysem de tam 2 hafta sürünüp spor yaptıktan sonra -tam 15 gün sonra revire çağırdılar. ordan da önce izmir askeri hastesine sevk ettiler. orda "asd" "atrial septial defekt" dediğimiz kalp deliği- teşhisi koydular. 20 yaşıma geldiğimde öğrendim bu hastalığı ve haberim yoktu. neyse, İstanbul GATA'ya sevk ettiler. orda "Açık kalp ameliyatı" oldum ve 3 ay hava değişimi verdiler.. üç ay bittikten sonra ise kurul bana "askerliğe el verişli değildir" raporu verdi. tam 15 tabip'in imzası ile..
bana herhangi başka bi rapor verilmedi. hatta o zaman kardiyoloji tabip binbaşı'ya sorduğumda "ilerde sıkıntın kalmayacak bu yüzden rapora ihtiyacın yok" dedi.

ilk zamanlar "olayların şokları falan ve aldığım çürük raporunun etkisiyle" engelli raparu almayı hiç düşünmedim. ama tam 2 yıl geçti.. ben zor işler yapamadığı fark ettim. yani fazla efor sarfedince darlaşıyor nefesim. bir de genelde de zor nefes alıyorum. ben de kansızlık falan da var..
acaba başvursam %kaç oranında alırım. ben 22 yaşındayım 1.5 ay önce PMYO mülakatları için başvurdum ama "büyük bir ameliyat geçirmişsin ve nefes yollarını da kapsadığı için polisliğe ne yazıkkı alınamıyorsun" denildi bana.
madem ki her kapıdan geri çeviriliyorum neden maaş bağlatmayıp evde yatmıyorum dedim kendime.. ama sonra Cumhuriyet üniversitesi/Sağlık hizmetleri teknikerliğini kazandım ve okuyorum şuan..

rapor alırsam okumama yada işime ve en önemlise geleceğime ne gibi engeller olacak?

beni aydınlatırsanız çok sevinirim.. şimdiden teşekkür ediyorum..

saygılarla.

Hocam öncelikle geçmiş olsun,
Kalp rahatsızlıklarında EF değerine göre oran verilir.

KALP YETMEZLİĞİ
EVRE I:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–I hastalar 10
EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar 30
EVRE III:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar 50
EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar 100

hocam öncelikle değerli yorumun için çok teşekkür ederim. bu EF değerlerini nasıl bulabilirim, gidip baktırmam mı lazım?

peki diyelim EF değerlerim normal, ama ben azıcık fazla efor harcarken kalbim çok hızlı atıyor ve göğsüm ağrıyor. bunlar çalışmama engel oluyor.

ne tür haklardan yararlanabilirim? neler yapabilirim? daha geniş aydınlatır mısınız.. tamam değerlerle alınıyor raporlar ama acemiyim bu işlerde, nasıl yollar izlemeliyim hakkımı arama da?

Eko raporunuz varsa orda EF değeriniz yazar.
Eğer alacağınız rapor %40 veya üzeri olursa,
EKPSS ye girebilir,kazanırsanız devlet memuru olabilirsiniz.
Engelli Kimlik Kartı ile ücretsiz seyahat kartı alma imkanınız olur,
Yaşadığınız ile göre elektrik,su vs indirimleri olur
Eğer özel sektörde çalışıyorsanız,vergi indirimi alabilirsiniz.
Vergi indirimini aldıktan sonra hizmet yılınız ve prim gününüz yeterliyse emekli olabilirsiniz.

Hocam,

TSK SAĞLIK RAPORU 'nda en altta labaratuvar başlığında;

1- EKG: (14/06/2013) NORMAL SİNÜS RİTMİ RBBB
2- EKO: (14/06/2013) SOL VENTRİKÜL ÇAP VE SİSTOLİK FONKSİYONLARI DOĞAL, İAS İNTAKT OLARAK İZLENDİ. HAFİF TRİKÜSPİD YETERSİZLİĞİ(PASB:35 MMHG)

Q21.1 ATRİAL SEPTAL DEFEKT PRİMER ONARIM AMELİYATLISI

FİZİK MUAYENE; MİDSTERNAL KESİ SKARI MEVCUT. KVS:S1-S2 TAŞİKARDİK S3-S4 YOK. EK SES VE ÜFÜRÜM DUYULMADI. AKCİĞER SESLERİ DİNLEMEKLE DOĞAL. PERİFERİK NABIZLAR BİLATERAL AÇIK VE EŞİT.

Bu yazdıklarınız içinde EF değeri yok.
İsterseniz yeni bir eko çektirin,orda EF değerinin görünmesi gerekir.
Görünmüyorsa doktora isteğiniz iletin.
Şu yazdıklarınıza göre yorum yapılırsa alacağın puan çok fazla olmaz.

Yok ben sadece yorum yaptım,yazdıklarınıza göre kendi fikrimi söyledim.
Siz rapora başvurmadan önce bi hastanenin kardiyoloji servisi ile bi görüşün.

earibagi

ilginiz için çok çok teşekkür ederim.. dediklerinizi uygulamaya geçireceğim..

Üst Alt