Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ameliyatı sonrası raporu yüzdesi ne olur?

KemalDuman

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben 2011 yılında kalp krizi sonucu ameliyat oldum şu an çalışamıyorum 4623 iş günüm 1992 yılı işe girişim var 27 haziran 2013 te erken emeklilik müracatı yaptım daha sonucum belli değil benim epi kriz raporumda .RCA yüzde70/80 LAD yüzde80 CXyüzde60 EFyüzde40-45 basınç 120/o-10 AO.100/70 . not KAH .. öneri cerrahi tıkalı 3 damar . kullanılan ilaçlar raporlu CORASPİRİN . BELOK . DANİTRİN . COVERSL . LİPİTOR . LİPANTİN . bu durumda benim rapor alabilme şansım varmıdır teşekkür ederim

Sakatlık oranı cetveline göre, EF % 30-50 arası için % 50 oran veriliyor..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ri-ozur-oranlariniz-yuzde-kac.html#post875396

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF%30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:%100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az %50oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veyadiyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğununolması (EF<%30)

ayrıca devamlı kullandığım raporlu tansiyon ilacımda var BELOK oranı etkilermi tşkkr

Çok rahat rapor alabilirsiniz.Tansiyon için min %10 vereceklerdir.

Üst Alt