Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp, astım ve psikolojik sorunlarım var. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

alp@nur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, ben de bir yıl önce kalp krizi geçirdim ve stent takıldı aynı zamanda astımım var.Kalp krizi sonrası psikiyatri tedavisi de başlandı.
Erken emekli olmak istiyorum, hakkım var mıdır? Yıl ve prim olarak şartlarım uygun.Rapor ve vergi indirimi alma hakkında bilgi sahibi değilim.Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar..

psikiyatri doktoru hangi tanıyı koydu size

B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.
Klas 2 hastalar 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).
Klas 3 hastalar 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.
Klas 4 hastalar 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

Burada yazanlara göre kalbin ile alakalı % ? alabileceğini yaklaşık olarak bulabilirsin.
Doktor burada EF değerine bakarak rapora oran yazıyor. Kalp rahatsızlığından rapor aldım bende kalp + hipertansiyon toplamda % 55 raporum var. Astım ve psikoloji hakkında bilgim yok.

ertuğrul ve k.ergun adlı arkadaşlar

Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim size.
Benim ekokardiyografi EF değerlerim : 35-40 ; sintigrafi EF değerlerim ise istirahat halinde 29 - streste 39. (Kalp krizi esnasında %100 tıkanan ana damar anjiyo işlemi ile açıldı ve balon+stent uygulandı). Kalp krizi öncesinde tansiyon yüksekliği sorununu ben de yaşıyordum ancak bir ilaç tedavisi değil de beslenmeme dikkat ediyordum. Şimdi zaten tansiyonumu kontrol altında tutmak amacıyla ilaçlar verildi bir yıldır kullanıyorum. Hipertansiyon teşhisi bu durumda nasıl konur bilemiyorum.
Psikiyatri uzmanı depresyon teşhisi koydu. Astım zaten belli.
k.ergun arkadaşım tabloda belirtilene göre %30 mu %50 mi hangi oran verilir karar veremedim.
Bir de Kocaeli'deki hastanelerden birinden rapor aldıysan hangisinden ve hastaneyi kendin mi seçiyorsun yoksa vergi dairesi mi yönlendiriyor?

Vergi dairesine gittiğinizde onlar sevk ederler... Ama siz kendi baınıza da Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurabilirsiniz (kendiniz başvurursanız rapor için ücret talep ederler büyük olasılıkla).

Eğer eemeklilik vb. konular için alacağınız oran yeterliyse, psikiyatrik konuları hiç karıştırmayın. Çünkü işin içine psikiyatrik değerlendirmeler girince hem rapor süreci uzar hem de rapor 1-2 yıl süreli verilir, o süre sonunda sil baştan yeniden rapor almak zorunda kalırsınız...

Üst Alt