Merhaba arkadaşlar ,
36 yaşındayım..1998 sigorta başlangıç...3658 prim gün sayım var...
Doğuştan Kalpte damar fazlalılığı ( Pulmoner arter fistülller - Pulmoner arter malfarmasyonu )
Hastalığın açılımı
Ana damar vazifesi gören aktif kan akışı olan çok sayıda damar tesipiti
Ana damar vazifesi görmeye aday pasif sayısız damar tespiti
Geçirmiş olduğum operasyonlar...
Mayıs 2013...1.Kapalı kalp ameliyatı
( Aktif fazla damarlar İngiltereden getirilen Türkiyede ilk kez kullanılan türde çelik koillerle kapatıldı..Sonuç 20 gün sonra koiller açıldı..Pasif damarlardan 4 tanesinde daha kan akışı tespiti edildi.
Ağustos 2013...2.Kapalı kalp ameliyatı
( Aktif fazla damarlar sıvı silikon enjekte edilerek kapatıldı.3 gün sonra bunlarda açıldı ve 45 günlük bir yoğun bakım süreci 3 hastane 7 doktor değişikliği
Ekim 2013...Açık kalp ameliyatı
( Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesi Bursada açık kalp ameliyatı ile damarlar dikildi.1 yıl sonra yeni aktif damar tespit edildi.Belirtiler ; akciğerlerde biriken kan nefes alamama çok yoğun kan tükürme...)
Tarih...21 Ekim 2016..
Yaşanan operasyonlara rağmen devam eden şiddetli sancılar , ağrılar , çarpıntı şikayetleri , fiziksel kısıtlıklar sonucu Bursa devlet Hastanesi Heyete başvurdum.kardiyoloji doktoru daha önce karşılaşmadığım hiç duymadığım bir vaka türü diyerek kalp damar sevketti..kalp damarda benzer şeyler söyledi...dahiliye doktoru şekerin varmı dedi..bildiğim kadarıyla yok dedim sağlam yazdı...
Bu arada çıkan sonuçlar ;
ekg...normal
ef... % 67
kalp boşlukları... LA 3,3 ... LV 5,1
duvar kalınlıkları... IVS 1,0 ... PW 1,0
aort kök genişliği...3,6
sol vertikül...67
solunum testi
fvc ... 3,74 ... % 83
fev1 .. 3,63... % 96
fev6 .. 3,74... % 83
fef25..5,81 ... % 75
fef50..5,10 ... % 102
fef75..3,12 ... % 144
pif ... 4,29 ... % 47
fıv1/fvc..100.. % 124
Tecrübesi veya bilgi sahibi olan varsa benim özür raporu alma imkanım nedir ?
Tıpta görülmemiş bir vaka olması sebebi ile özür listesinde de yeri olmamasından dolayı nasıl bir puan gelebilir bana ?
36 yaşındayım..1998 sigorta başlangıç...3658 prim gün sayım var...
Doğuştan Kalpte damar fazlalılığı ( Pulmoner arter fistülller - Pulmoner arter malfarmasyonu )
Hastalığın açılımı
Ana damar vazifesi gören aktif kan akışı olan çok sayıda damar tesipiti
Ana damar vazifesi görmeye aday pasif sayısız damar tespiti
Geçirmiş olduğum operasyonlar...
Mayıs 2013...1.Kapalı kalp ameliyatı
( Aktif fazla damarlar İngiltereden getirilen Türkiyede ilk kez kullanılan türde çelik koillerle kapatıldı..Sonuç 20 gün sonra koiller açıldı..Pasif damarlardan 4 tanesinde daha kan akışı tespiti edildi.
Ağustos 2013...2.Kapalı kalp ameliyatı
( Aktif fazla damarlar sıvı silikon enjekte edilerek kapatıldı.3 gün sonra bunlarda açıldı ve 45 günlük bir yoğun bakım süreci 3 hastane 7 doktor değişikliği
Ekim 2013...Açık kalp ameliyatı
( Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesi Bursada açık kalp ameliyatı ile damarlar dikildi.1 yıl sonra yeni aktif damar tespit edildi.Belirtiler ; akciğerlerde biriken kan nefes alamama çok yoğun kan tükürme...)
Tarih...21 Ekim 2016..
Yaşanan operasyonlara rağmen devam eden şiddetli sancılar , ağrılar , çarpıntı şikayetleri , fiziksel kısıtlıklar sonucu Bursa devlet Hastanesi Heyete başvurdum.kardiyoloji doktoru daha önce karşılaşmadığım hiç duymadığım bir vaka türü diyerek kalp damar sevketti..kalp damarda benzer şeyler söyledi...dahiliye doktoru şekerin varmı dedi..bildiğim kadarıyla yok dedim sağlam yazdı...
Bu arada çıkan sonuçlar ;
ekg...normal
ef... % 67
kalp boşlukları... LA 3,3 ... LV 5,1
duvar kalınlıkları... IVS 1,0 ... PW 1,0
aort kök genişliği...3,6
sol vertikül...67
solunum testi
fvc ... 3,74 ... % 83
fev1 .. 3,63... % 96
fev6 .. 3,74... % 83
fef25..5,81 ... % 75
fef50..5,10 ... % 102
fef75..3,12 ... % 144
pif ... 4,29 ... % 47
fıv1/fvc..100.. % 124
Tecrübesi veya bilgi sahibi olan varsa benim özür raporu alma imkanım nedir ?
Tıpta görülmemiş bir vaka olması sebebi ile özür listesinde de yeri olmamasından dolayı nasıl bir puan gelebilir bana ?