Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kalp, diyabet, hipertansiyon, bel fıtığı, hepatit B için ne oran verilir?
Arkadaslar ben bu siteye ve dahasi bu tarz bir siteye ilk kez katiliyorum. herseyden evvel bir kusurum olursa affedin.
gelelim esas konuya.
Tedavi edilmis bir kalca cikigi disinda engelsiz dogmus ve yetismis bir insanim. Fakat yillar ilerledikce durum degismeye basladi....
Su anda iskemik kalp rahatsizligi, 1 adet stend, tip2 diabet, hipertansiyon, bel fitigi,hepatit B tasiyicisi olmak gibi sorunlarim var.
Halen ozel sektorde bir mobilya fabrikasinda calismaktayim. Fakat gunden gune bu tarz sorunlarimdan dolayi calismam guclesiyor.
Bir arkadasim vesilesiyle vergi indirimi konusunu ogrendim ve bana bir umut olabilecegini dusunuyorum.
Ricam o ki... Konuya hakim kardeslerim belirttigim bu rahatsizliklarima istinaden alabilecegim % leri belirtsinler ve sonuc olarak %40 oranini tutturabilirmiyim durumunabir cevap versinler.
Kalca cikigim bunlara dahil olurmu bilmem cunku farkli bir ulkede dogdum ve bu durumumla ilgili bir belgem yok. Geriye donuk bir saptama oluyor mu ve nerede olur onuda bilmiyorum. Bununla ilgili bir tahlil hic yaptirmadim ama kalca ve bacak eklemlerimde de arada gicirdama ile birlikte agrilarim oluyor.
Hayatimda hic sikayet etmedim agrilarimdan ama sonuc bu oldu...
Vereceginiz her bilgi icin simdiden cok tesekkur ederim...
Dun epey bir arastirdim site icerisinde ve sanirim genel anlamiyla % 40 oranini tutturma olasiligim var...
tabii heyet ve bir ust merciilerdeki doktorlarin insafina da kaliyor hersey anladigim kadariyla.
Ozellikle rahatsizliklarimla ilgili degerler girmedim. Birincisi bu degerlerle ilgili bir bilgim yok pek, ikinci olarak da rahatsizlik basina dusen minimumu gormek istedim ki pek guvenmedigimbu saglik ve vergi sistemine bulasmaya degip degmiyecegini gorebileyim.
Ama zaten cok da fazla bir sansim yok sanirim..
Su anki sirkete 4-5 yildir calistigimdan yine kahrimi cekiyorlar sag olsunlar... lakin bunun cok uzun surmeyecegi de ortada.
Baska bir sirket de ise alirmi ??? alsa bile birkac rapordan sonra tutar mi???
Hipertansiyon için eğer ilaç kullanıyorsanız ve rahatsızlığınız kontrol altındaysa %10 alırsınız. Eğer hipertansiyona bağlı başka rahatsızlıklar gelişmişse (komplikasyonlar) bu oran artabilmekte. Bunu en iyi doktorlar bilebilir.
İskemik kalp rahatsızlığı ve stent takılması da elbette fazladan oran almanıza sebeb olur. Bahsettiğiniz tıkayıcı damar hastalıklarının hangi aşamada (sınıf) olduğunu tespit etmek için EKO, EKG, Eforlu EKG, Holter ve sintigrafi gibi testlerden doktorunuzun gerekli gördükleri yapılır ve bu testlerin sonucuna göre bir oran verilir. Bu gruba giren hastalıklarda genelde verilen oranlar hastalığın şiddetine göre %20 ila %50 arası olmaktadır. Çok ağır vakalarda bu oran %100'e kadar çıkabilmektededir.
Gelelim Hepatit B taşıyıcısı olma durumunuza. Bu enfeksiyonel hastalık karaciğeri etkilediği için ilgili cetveldeki "Sindirim Sistemi Hastalıkları" başlığı altındaki "Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri"ne göre değerlendirilir. Hepatit B virüsünün karaciğerinizde yaptığı hasar ve hastalığın şiddetine göre %15 ila %95 arasında bir oran alabilirsiniz.
Bel fıtığı konusunda deneyimli arkadaşlar size daha yardımcı olacaktır. Özellikle Meriç bey @ozgurmeric74 bu konuda bilgi sahibi.
Diyabetle ilgili ise bir önceki arkadaş %20 oran alabileceğinizi söylemiş.
Bu hesaba bakacak olursak Baltazar formülüne göre %40 alt sınırı yakalama ihtimaliniz oldukça yüksek. Bence gerekli hazırlıkları yaparak bulunduğunuz ildeki tam teşekküllü ve engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurup şansınızı deneyebilirsiniz.
erdoğan bey in de dediği gibi bence önce kişisel başvuru ile engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye randevu alın.hem rahatsızlıklarınız için check up yaptırmış olursunuz. Hemde verilecek oranları görürsünüz.
%40 ve üzeri rapor alabilirseniz, çok ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz. Sgk lı çalışan iseniz alacağınız vergi indirimi ile işe giriş tarihine göre yıl ve gün şartını tamamladıysanız yaş sınırına takılmadan erken emekli (normal yaşlılık emekliliği)olabilirsiniz. Rapor oranına göre prim ve yıl şartınız aşağı çekilir. Sgk işe giriş tarihiniz ve şuana kadarki prim gününüzü yazarsanız size yardımcı olabilirim.
Geçmiş olsun..
TİP 2 DİYABETTEN 20 ALIRSINIZ BEL FITIĞI ENAZ 8 ORAN KALP STENTİ HEPATİT
BENCE 40 I AŞARSINIZ. AMA BU İŞLER İÇİN BAYAĞI UĞRAŞMANIZ LAZIM.RAPOR, VERGİ İNDİRİMİ GİBİ..
ÖRNEĞİN BEN 4 NİSANDA RAPOR ALMA SERÜVENİ İLE BAŞLADIĞIM KOŞUŞTURMA SONUNDA ARTIK EMEKLİ OLDUM.
MAAŞIM BAĞLANDI.7 AY UĞRAŞTIM. AMA SONUNDA OLDU. ALLAH SİZEDE NASİP ETSİN..
Tum bilgilendirmeler icin cok mutessekirim Erdogan bey.
>Yazdıklarınız bana gercekten guc ve umut verdı. Cok sagolun...
Ozgur bey sızlerın de ellerınıze saglık Erdogan bey ın dedıklerını sız de onaylamıs oldunuz ve ben bır kez daha umutlandım. Iyı kı varsınız...
Bu arada 1991 yılı sıgorta baslangıcım ve 3250 gun cıvarı prımım var. Askerlıkten bıraz gun almam gun ssayımı tamamlıyor.
Forumlarda gezınırken gordugum kadarıyla tedavısı mumkun olsa bıle zorlu bır surec oldugundan sanırım obezıte de vergı ındırımıne tabıı tutuluyormus ve oranı sanırım %15-20 cıvarı mınımum.
İlk defa kılolarım ıse yarıyacak yanı ;-)
bel fıtığı lomber dısk 8 oran verilir. Ameliyat olman durumunda +1 alırsın toplam 9 eder.
Ben lomberden l4 l5 s1 ameliyatı oldum 7 yıl önce, şükür 7 yıldır ağrı sızı görmedim. Kurtuldum o illet hastalıktan. 9 oran yazdılar. Tablo 1-7 opere edilmiş lomber dısk hernisi diye geçiyor.
Hepatit icin son 5-6 yildir hic kontrol yapilmadi.
Varlıgından haberdar olmadan once ne oldugunu dahı bılmıyordum.
Tek bıldıgım tasıyıcı oldugum ve omur boyu bununla yasamam gerektıgı.
Su anda herhangı bır ılac kullanmıyorum hepatıtle ılgılı.
Kan testlerimde bazı karacıger enzımlerı bıraz yuksektı buyume cok az saptanmıstı...
Tabiii bunlar 5-6 yada daha cok yıl once...
MR dan ıyı haber...
fıtıklar 2 adet ama amelıatlık degılım daha...
yazılanları pek anlamıyorum o yuzden az sonra raporun fotografını atmaya calısıcam.
Doktora vergı ındırımı olayını actım...
Pek puan vermez bu rapor ameliatsız dedı ama oradan gelecek puanun canı cehenneme...
saglıgım yerınde olduktan sonra ındırım alamasam da gam yemem...
SOLOTURK aynen banada dedi zaten gelmesin dedi hepatitten puan doktor çok ağırlara veryomuş göğe hafif olanlara 15vrriliyo pis kadın vermedi normal yazdı
Senin 6ayda bir kontrol olman gerek ihmal niye ediyosun biyerde başlat hepatoloji bakıyor takip edilcen
Bel fıtığındada emar sonucunu göster çok az veriyor ama puan
uyku apnesi yok. calişma hayatının yogunlugundan dolayı saglıgımı cok ıhmal ettım. Hepatıt olayını da bu yuzden ıhmal ettim. zaten tasıyıcılık konusunu da doktorlar mınımal bısey gıbı degerlendırdıler vaktınde (cok sorun degıl ıyı beslen ılerlemedıgı surece hıc problem yasamazzsın) tarzında. ben de ustune olmadım
su an ne durumdayım bılmıyorum bu konuda cok sukur sorun var gıbı de gelmıyor fakat ıncelemeler ısıgında goruyorum kı karacıger problemlerı cok sınsı bır sekılde ılerlıyor. dun elımdekı raporları resımleyıp atacaktım fakat gelen gıden oldu yapamadım
Şimdi esas olarak ben bu işlemleri sıfırdan başlatmalıyım. Bana tam bir yol haritası çizmeniz mümkün mü?
ilk önce vergi dairesine mi gitmeliyim yada iş yerinden mi başliyor olay?
Sevk i neresi veriyor?
Herhangi bir işleme başlamadan önce bütün tetkikleri yeniden yaptırmalı mıyım yoksa zaten ibraz ettiğim rahatsızlıklardan muayene ediliyor muyum?
Süreç nasıl işliyor?
Stend i özel hastanede yaptılar dolayısıyla bu kurumun raporu nasıl gösterilmeli (sevkim devlet hastanesi acilinden yapıldı anlaşmalı imiş) bu raporun bir geçerliliği olacak mı yoksa devlet hastanesinden belge mi gerekecek?
Şu ana kadarki yazım hatalarından dolayı kusura bakmayın Türkçe klavye mi daha yeni edindim ))
Ilk önce kişisel başvuru yapıpta engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye gideceksiniz, ve yahut direk vergi dairesine gidip onların belirleyeceği bir hastaneyede gidebilirsiniz. Geçmişteki tüm tetkiklerinizi tahlil test v.s. Yanınıza alın.muayenelere başlayın.raporunuzu şayet %40 ve üzeri aldığınız taktirde işyerinizden alacağınız vergi dairesine yazılmış bir dilekçe ile bağlı olduğunuz defterdarlığa başvurup vergi indirimi talebinde bulunacaksınız.
Acemi oluşum nasıl belli olacak mesaj atıcam derken elim ayagıma dolandı.
Özgür bey size arkadaşlık yollamayı denedim oldu mu bilmiyorum?
Bir de Abi olarak hitap etsem rahatsız olurmusunuz?
Daha önce forum aktivitem olmadı
Bu sebepten dolayı site kullanımı esnasında hatalarım oluyor
Neyi nereden nasıl yaparım diye çabalarken bir bakiyorum ki onaylamışım ve istemsiz bir şekilde ekrana çıkıvermiş
geçici şeyier ama bunlar...
yakında aslanlar gibi bir kullanıcı olurum.
Şimdilik resmimi yerleştirmeyle cebelleşiyorum...