Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp, diyabet ve yüksek tansiyon için hangi oranda rapor verilir?

mete özgür

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar benim bir sorum olacaktı ben 11.09.2015 de kalp krizi geçirdim ana koroner damarda %90 tıkanıklık varmış stent ile açıldı ama yinede % 40 lık kıtanıklık devam ediyormuş diğer koroner damarda da %40 tıkanık olduğunu ama bir zararı olmayacağını söylediler EKO da ef %40 oranında raporlarımda aşağıdakiler yazıyor ve kullandığım ilaçlar. Coraspin, convers, ator,monodur,diltizem,brılanta,glifor,pandev birde tip 2 diabet için yemeklerden önce günde üç defa apidra ve gece bir kez lantus insülinlerini kullanıyorum.sizce yüzde kaç rapor oranı verirler.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

E10 / İNSÜLİN-BAĞIMLI DİYABETES MELLİTÜS
I25.1 / ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI
I21 / AKUT MİYOKARD ENFARKTÜSÜ
I10 / ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON
E78.2 / HİPERLİPİDEMİ KARMA
K25 / MİDE ÜLSERİ

Ef %40 ile 50 puan
Tip 2 DM 20 Puan
Hipertansiyon 10 Puan

Balthazard formülüne göre %64 yapar

Benim fikrim bu oranın altında olmaz.

Klas 3 hastalar 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10

earibag çok teşekkür ederim affına sığınarak bir sorum daha olacaktı. şişli etfal hastanesi bundan 4 ayönce ef%35 dedi 1 ay sonra yine şişli etfal hastanesi ef%50 dediler. [FONT=sans-serif]ef değeri iyileşe bilen bir değer midir.
[/FONT]

acıbadem ve bayındır hastahanelerinde ise %40 diyorlar.bunun üzerine şişli etfal hastanesine bir daha gittim cuma günü EKO yapacaklar tekrar.
EF % 50 den az olursa diltizem ilacı kullanma diyor acıbadem ve bayındır hastanesindeki doktorlar beloc kullanman gerk diltizem EF değerini daha da düşürür diyorlar neyapacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

kalp kapakçıklarıyla ilgili ise değişebilir belki ama diğer durumlarda değişmez kötüye gidebilir ancak iyileşme olmaz ama genede Allahın işi belli olmaz siz bu durumu doktorunuza bildiriniz

EF %50 değeri yoruma açık doktor 30 da verebilir 50 de.Fakat diğer rahatsızlıklarınızdan da mutlaka değer alır %40 oranını yakalarsınız gibi geliyor bana.

İç hastalıkları uzmanı ile de görüşüp kalp rahatsızlığınızı belirterek kan tahlili isteyin ki kolesterolde varsa %10 alırsınız artı diyabetten de bir değer gelirse 40 ı geçersiniz zannederim.

kollesterole her dr oran vermiyor ordada doktora kalmış bişe ancak kalpte genelde tansiyonda vardır onada bakın derim

Mrb Okmeydanı devlet hastanesi randevu alın kalp tansiyon hiperlipidemi oran alırsınız.

mete özgür bende aynen hem kalp hem diyabet tip 2 ve tansiyondan girdim heyete %50 verdiler.hakem hastaneydi.vergi dairesi aynen onadı raporu..seninkide aşağı yukarı aynı oran çıkar.

ilginiz için çok teşekkür ederim sarasota,başkan06,cemix34 ve hakanoncu bey.

!!! şişli etfal hastahanesi kardiyoloji bölümü dikkat

merhaba arkadaşlar geçen EF oranı değişirmi diye soru sormuştum,6 ay önce kalp krizi geçirdim şişli etfal hastahanesi EF oranın %35 demişti bir ay sonra kontrole gittiğimde EF%50 dediler ve diltizem diye bir ilaca başladım 5 aydan beri şikayetlerim(yüksek tansiyon,çabuk yorulma,nefes darlığı,sırt üstü yatamama,çorap giyerken bile nefes nefese kalıyordum) devam etti bu 5ay içerisinde belki 15 defa şişli etfal kardiyoloji polikliniğine gittim bir şeyim olmadığını psikolojik olduğunu söylediler bu 6 ay içinde 3 anjuo ve 1 kerede IVUS(ultrasonlu anjuo) oldum yine pskolojik diyip gönderdiler 2 kere yüksek tansiyon ve halsizlik şikayetiyle acil servise gittim tansiyonumu düşürüp çok heyecanlanıyorsun pskolojik deyip gönderdiler. maddi imkansızlıklarım olmasına rağman bunun üzerine özel bir hastahaneye gidip kan talilleri EKO,EKG..v.b yaptırdım ve oradaki doktorlar EF%35-40 olduğunu kalp yetmezliği olduğunu söylediler,kafam iyice karıştığı için daha büyük bir özel hastahaneye gittim oradaki doktorlarda aynı şeyleri söylediler.bunun üzerine şişli etfal hastahanesine gittim durumu anlattım özel hastanelerden aldığım raporları ve değerleri gösterdim şişli etfal hastahanesi yine biz ölçtük baktık iyisindediler biraz tartıştıktan sonra bir kere daha EKO yapalım dediler EKO çekilirken 2doktor arkadaş vardı ve senin EF değerin %50 olamaz dediler ve senin EF%35-40 diye söylediler.bunun üzerine ben 5 aydan beri söylediğimi ve bu 5ayda çok sıkıntı çektiğimi söyledim onların dediği ise kusura bakma özür dileriz yanlış ölcülmüş oldu ve yeni ilaçlar verdiler(diltizemi kesip beloc kullanmaya başlayacağım,birde idrar sökücü verdiler) arkadaşlar ben bu doktorları şikayet etmek istiyorum ama nereye nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim....birde istanbul şişlide oturuyorum hangi hastaneye(SSK) gitmemi önerirsiniz.

Birden çok hastalıktan heyete gireceğim bu rapor oranları sizce doğrumu

Merhaba arkadaşlar hastalıklarımı aşağıda epikriz,ilaç raporları,EKO,tahlil ve tetkitlerle belirtmeye çalıştım yakında heyete gireceğim hastalıklarımla ilgili tüm poliklinikleri gezdim ve bazı bölmlerin rapor oaranlarını yazarken gördüm bunlar
kalp damar cerrahı %20-Kardiyoloji %20- Endokrin%20-Cildiye%10-Ortapeti%18-Hemotoloji%10Dahiliye%10
Arkadaşlar sizce rapor oranı aşağıda belirttiğim gibi olmalıydı sanıyorum
Yorumlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Kardiyoloji: koroner hastalıkları klas 3 den %50
Kalp damar cerrahı: I25.1/ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞIN dan %20
Kalp damar cerrahı: I87.2/ VENÖZ YETERSİZLİK (KRONİK),(PERİFERİK) %20
Dahiliye: I10/ESANSİYEL HİPERTANSİYON (sol ventrikül hipertrofisi olduğu için) %20
Cildiye M35.2/ BEHÇET HASTALIĞI %10
Hemotoloji ???????? ???
Endokrin E10/ İNSÜLİN BAĞIMLI DİAYABETES MELLİTÜS
E11.0/ İNSLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS %20
Ortapeti Femur boyun kırığından %18

Hemotoloji %10 oran verdi neye göre verdi bilmiyorum ama sitede biraz araştırdım aşağıdaki maddelerden 3 cüsü sanki bana uyuyor hayatı tehdit eden tromboz (kalp krizi epikrizimde trombozlu darlık var yazıyor.sizce nasıl olur yorum ve görüşlerimizi paylaşır sanız sevinirim
VI . KOAGÜLASYON VE HEMOSTAZ BOZUKLUKLARI
B. Akkiz ve herediter trombotik durumlar
1- Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler___ 10
2- Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı tehdit eden diğer trombozlar __ 60

SON EKO RAPORUM
EF %35
Diltate sol atriyum
SOL VENTRİKÜL HİPERTROFİSİ
Diyastolik disfonksiyon (grede I)
Segmenter duvar hareket bozukluğu
Orta sol ventrikül sistolik disfoksiyonu
Hafif mitral,hafif trikspit yetersizlik
İLK (KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİM STENTAKILAN ) ANJİO RAPORUM 11.09.2015
Hastaya %2 lik lidokain ile yeterli lokal anestezi uygulandıktan sonra seldinger tekniği ile sağ femoral artere shet yerleştirildi kateterler ile hastaya sağ sol selektif koroner anjiografi yapıldı
LMCA:Özellik yok
LAD:Dioganal pozisyondaki dual LAD OSTEALDE %90 darlık var (Trombüslü) LAD Proksimalde %30 darlık var distalite özellik yok
LCX: Proksimalde özellik yok. OM iyi gelişmiş özellik yok.MID-DISTALDE özellik yok
RCA: Dominant proksimal MID-DISTALDE özellik yok RPD ve RPL iyi gelişmiş özellik yok

SON (BEŞİNCİ) ANJİO RAPORUM 15.06.2016
LMCA: Kısa plaklı
LAD: Proksimaldeki stent açık.D1 osteal %50 darlık izlendi mid ve distalde özellik yok
CX:eek:steal %60-70 kısa darlık izlendi.mid ve distali plaklı iyi gelişmiş,om de özellik yok
RCA: özellik yok.RPD ve RPL de özellik yok
SONUÇ:Tek damar hastalığı + yandal hastalığı (CX,D1)
ÖNERİLER:CX osteal lezyonu ve D1 lezyonu için FFR yapıldı anlamlı darlık saptanmayan hastaya medikal tedavi ile takip önerildi.

KALP İLAÇ RAPORLARIM
I10/ESANSİYEL(PRİMER)HİPERTANSİYON
I150.9 /KALP YETMEZLİĞİ
I25.0/ KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞI
I21/AKUT MİYOKARD ENFAKTÜS
I20/ UNSTABLE ANGİNA
I25.1/ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI

BACAK ANJİOM (İKİNCİ) 09.05.2016
RADYOLOJİ: Sol alt ekstremde ATA ve PTA stenoz
TEDAVİ:Sol alt ekstremite ATA ve PTA distaline balon anjioplasti işlemi uygulandı
ÖNERİLER: Brilinta 90 mg 2x1 Coraspirin 100 mg 1x1

KALP DAMAR CERRAHININ VENÖZ YETMEZLİK İÇİN İSTEDİĞİ ULTRASON SONUCU
Sağ VSM çapı 3mm, sol VSM çapı 5,9 mm ölçülmüştür.
Sol pop-v lümeni içerisinde ince ekojen septasyonlar izlendi geçirilmiş DVT
Bilateral kruris bölgesinde distade artelyel dorsalis pedis (ADP)ve distal posterior tibial arterden(PTA)yapılan spektral incelemede akım formu trifazik izlenmiştir

VENÖZ YETMEZLİK İLAÇ RAPORUM
I87.2/ VENÖZ YETERSİZLİK (KRONİK),(PERİFERİK)

DİABET İÇİN İLAÇ RAPORUM
E10/ İNSÜLİN BAĞIMLI DİAYABETES MELLİTÜS
E11.0/ İNSLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS,KOMAYLA BİRLİKTE

BEHÇET HASTALIĞI İLAÇ RAPORUM
M35.2/ BEHÇET HASTALIĞI

ORTAPETİ RADYOLOJİ RAPORUM
solda femur boynunda ve proksmal kısımda vidalı metalik fiksatör meteryali mevcuttur.

HEMATOLOJİ
FAKTÖR V LEİDEN MUTASYONU TESTİ M/N
N/N : Homozigot normal (mutasyonu taşımıyor)
Mt/N : Heterozigot (mutasyonu tek aıeıde taşıyor)
Mt/Mt : Homozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor)

PROTROMBİN (FAKTÖR II)GEN MUTASYONU N/N
N/N : Homozigot normal (mutasyonu taşımıyor)
Mt/N : Heterozigot (mutasyonu tek alelde taşıyor)
Mt/Mt : Homozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor)

RAPORLU VE DÜZENLİ KULLANDIĞIM İLAÇLAR

Apidra solostar insülin diyabet
Lantus solostar insülin diyabet
Gılıfor 1000 mg tablet diyabet
Januvıa 100 mg filim tablet diyabet
Modet 1000 mg tablet venöz yetmezlik ve DVT için kalp damar verdi
Monoket long retard 50 kapsül kardiyoloji
Dilatrent 12,5 mg tablet kardiyoloji
Conversyl 5 mg tablet kardiyoloji
Plavix 75 mg filim tablet kardiyoloji
Coraspirin 100 mg tablet kardiyoloji
Colchıcum dıspert 0,5 mg cildiye (behçet için)
Laxis tablet kardiyoloji (idrar sökücü)
Aldaktone-a tablet kardiyoloji (idrar sökcü)
Seroquel 25 mg piskolog
Prozac 20 mg piskolog
Prozac likit 5 ml piskolog
Pulcet 40 mg dahiliye (mide koruyucu)
Lipitor 40 mg dahiliye (kolestrol)
Folbil tablet hemotoloji
Devit-3 damla hemotoloji

Bu oranlar balthazard a göre % kaç yapar

İyi günler arkadaşlar 10.11.2016 da heyete girdim( evraklarımı teslim ettim) malulen emeklilik için bana hastaneden bir rapor vermediler sonuç sgk dan ikamet adresine posta yoluyla gelecek denildi henüz bir sonuç elime ulaşmadı 2 ay oldu acaba emeklilik talebim kabul edilmedi mi
bugün hastaneye gittim zorda olsa raporu (özür oranlarının yazdığı üzerinde kimlik bilgilerim ve fotoğrafımın olduğu kağıt)
aldım raporda

Kardiyoloji %50 (klas III )
Kalpdamar %20 (alt ekstremite tıkayıcı damar hastalığı mevcut tıbbi tedaviden yararlanıyor)
Kalpdamar %20 (sol SFVgeçirilmiş DVT staz ülseri yok)
Endokrinoloji %20 (tip 2 diabet)
Cildiye %10 (behçet hastalığı)
Ortapedi %18 (opera kalça kırık ameliyatlısı tablo 3-4 göre artoz mevcut uzun yürüyşlerde baston kullanıyor)
Hematoloji %10 (akkiz ve herediter trombotik durumlar bir kez ekstremitede DVT gelişen vakalar)

yazmakta acaba balthazard formülüne göre % kaç olur?

birde arkadaşlar bende pulmoner hipertansiyon ve normal hipertansiyon birde kollestrol var ama dahiliye hiç oran vermemiş normal mi acaba ??

cevabınız için teşekkür ederim Bülent bey sizce %83 ile malulen emeklilik talebim kabul edilir mi? inanın maddi anlamda kötü durumdayım Gss bile zor yatırdım geçen hafta 60 günü geçtiği için Eczane den ilaçlarımı alamadım borç harç yatırdım.benim sgk prim gün aşağıdaki gibi askerlik borçlanması yapıp maliyeden vergi indirimi alıp erken emekli olabilirmiyim

askerlik başlangıç 08.21.2000
askerlik bitiş 21.02.2002

ssk başlangıç 4a 03. 04.2002
ssk çıkış 4a 08.05.2012
Uzun Vade Gün Sayısı 3367

bağkur giriş 4b 05.06.2012
çıkış bağkur 4b 30.06.2014
2 yıl 0 ay 26 gün

Üst Alt