Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları heyete girerken % kaç engel raporu alır?

ZAFER1632

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

2013 yılında kalp krizi geçirmesi nedeniyle anjiyo oldum ve kalbime stent taktılar bunun için % kaç engel alırım
yaşım 62 şeker ve hipertansiyon hastasıyım engel pozisyonundan yararlanabilirmiyim yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler

Merhaba
Kalp krizi sonrasında hastaneye kaldırılıp anjiyo ve balon +2 stand takıldı evre 2 ve Ef %40 yazıyor 8 tane ilaç kullanıyorum kolestrol ilacı da var heyete girdim son olarak kardiyoloji doktoruna görüneceğim sizce %40 alma imkanım var mı

Teşekkürler heyete yani girdim doktor elimde ki epikriz raporlarına bakmadı bile sadece neyin var dedi bende biraz anlatabildim tamam dedi dosyadan bilgisayara birşeyler yazdı
Kıllandım valla acaba kaç çıkacak

ef40 çok düşük geçmiş olsun benim kalp kapağım değişti kapağa %30 pulmoner tansiyona 50 verdiler %65 raporum çıktı sizinde yüksek çıkıcaktır 40 üstünde gelir

@Ege tanem,

Merhaba benim doğuştan kalp kapağı hastasıyım kalp kapağı 40 orandi 30 a düştü pulmoner hipertansiyon da 25 oran di toplam 48 çıkıyordu yeni sistem de ikisini bir hastalık gördükleri için bana toplamda %30 verdiler artık ne olacağı belli değil daha önce de 48 sürekli raporumu sürekli %37 ye düşürdüler itirazla 48 e çıkarmıştım şimdi de itirazla zar zor 44 e çıkardım ama artık sürekli değil 1 yıllık veriyorlar sırf bu olay yüzünden geçen hafta emekliligimi verdim engelden çıkacağım diye korkuyorum

@Ege tanem,

Yeni sistem şimdi çıkacak olan değil bu son dönemde oranlar hep düştü doktor da artık pulmoner hipertansiyon ve kalp kapağı bir hastalık olarak görülüyor dedi

@kalua33, bu zamana kadar ayrı ayrı hastalık olarak görüp şimdi nasıl olurda tek hastalık olarak görebilirlerki öyle görüyorlarsa o zaman ona göre puan yükseltmeleri gerekiyor hala balzard formülü geçerliyken nasıl olurda sadece kapak yada sadece pulmoner tansiyona oran verebilirler bunun bir karşılığı olması gerekmez mi

emekli yapmamak için oranları düşürüp duruyorlar sanırım

Bende emekliyim kontrol muayenemde oranım %48 düştüğü için sgk beni tekrar hakem hastaneye gönderdi oradaki oranım %65 olarak çıktı kalp kapagı %30 pulmoner hipertansiyon %5O ama maaşımı durdurdular umarım dediğiniz gibi tek hastalık olarak görüp emekliliğimi durdurmamışlardır kafam karıştı şimdi

İnşaallah düşmez Allâh yardımcımız olsun bana doktor direk kendi söyledi ikisi bir gözüküyor diye artık böyle dedi

İşte bizi yeni sisteme alıştırıyorlar

ben 4 yıl önce emekli oldum emekli olurkende aynı hastalıklarım vardı 4yıl sonra biz bu hastalığı tek hastalık olarak görüyoruz demek hakkımı gasp etmektir umarım böyle bişey olmaz

Senden 4 yıldır her sene yeni rapor mu istiyorlar bunlar bizi engelliden çıkarmak için herşeyi yapacaklar keşke kademeli emekliliği bekleseydik

Anladım hayırlısı olsun bende bir aksilik olmazsa sorun çıkamazlarsa emekliliğim onaylanırsa her yıl cagirirlarsa kademeli emekliliği beklicem geçmek için

Hayir yeni sistem çıkmadı daha ayrıca çıkmadan yasa emekli olanların kontrol muaynesinde yine eski baltazar formülü geçerli yani kontrol muayeneleri eski yasaya göre çıkacak

@Ege tanem,

Hangi hastane sizin

İstanbul göztepe devlet hastanesi her zaman bana %48 veren hastane buydu hatta ümraniye bana 37 verdiğinde hakem hastane yine göztepeydi yine 48 vermişti şimdi bana bu hastane 30 verdi bende itiraz ettim sancaktepe devlet hastanesine gittim oradaki doktor dedi artık pulmoner hipertansiyon ve kalp kapağı bir hastalık olarak geçiyor size o yüzden 30 vermişler dedi ben de Baltazar a göre kalp 30 hipertansiyon 25 yaparsam yine 30 verirler dedi uzman doktoru aradı durumu anlattı detayli inceledi başka bişey yazdı bu şekilde 30 vermezler dedi 44 verdıler yanı yıllardır 48 olan oranım 30 oldu zar zor 44 alabildik ama seneye ne olur bilmem yeni sistem daha geçmedi ama 2008 sonrasına nasıl uygulama yapıyorlarsa şuan yeni rapor alanlara da o şekilde oran veriyorlar

AMA OZURLULUK CIZELGESI PUANLAMA DRGISMEDI HALA AYNI ORANLAR KANUNDA ORAN CIZELGEDE NEYSE ONU VERIYORLAR
AYRICA YENI SISTEM KONTROL MUAYNESI OLANLARA GECERLI DEGIL EMEKLI OLANLARA YENI 0DAN VERI INDIRIMI ALACAK OLANLARA GECERLI VERGI INDIRIMI KALKACAK BALTAzar kalkacak biz yüz yıl kontrol muaynesi olsak eski sistem gecerli

Üst Alt