Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığı EF değeri ile hangi oranda rapor verilir?

Bayangüvenlik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende kalp hastasıyım 2018 de kalp krizi geçirdim bir damar balonla açılıp stent takıldı diğer damar ince dendi açılamadı ef değerim 2018 de 45-55 di 2021 de 65 olarak çıktı
Bu durumda ben klas kaça giriyorum ve rapor alabilir miyim bilen bir arkadaş cevaplayabilir mi

Bayangüvenlik EF değerinin 65 olması sağlıklı olduğunuzu gösterir. Başka bir rahatsızlığınız yoksa alacağınız oran düşük olur.

Kalp hastasıyım kalp krizi geçirdim bir damarım balonla açılıp stent takıldı bir damarımda % 60 darlık devam ediyor ayrıca tansiyon ve kolesterol var raporlu ilaç kullanıyorum ek olarak zehirli guatr hastasıyım

Guatr'dan kaç alırsınız bilmem ama EF-65 ile çok düşük rapor alırsınız.

Klas 1-2 olur ve bu artık hafif engellilik sayılıyor.

En az 3-4 olmalı ama Ef-65 ile çok zor.

(Ayrıca... EF-30 ve altında olmalı ve rapor tarihinden son 1 yıl içinde mutlaka hastaneye yatmış ve kalp'ten hastanede tedavi görmüş olma kriterine bakıyorlar).

Bu 3 kriterden birini dahi karşılayamıyorsanız %40'ın altında oran veriyorlar.

kalpteki ef degeri 50 olursa ve herhangi bir tanı olmazsa kalp yetmezligi gibi sorun yoksa dpktor ekoda 50 diye oran verirmi teşekürler

hazar01 fizik muayene ve ekokardiyoğrafi ile kalp yetmezliği tanısı konulursa şayet.NYHA Ölçütlemesine göre EF değerinden oran alabilirsiniz.Detaylı bir ekokardiyo çektirip tekrar duruma bakın.Ef değeri teknisyenin veya doktorun ölçüm hassasiyeti ile değişiklik gösterebilmekte.Sizin Kalp yetmezliği tanınız yoksa %50 -70 arası Ef normal değer kabul edilmekte.

Öncelikle konuyu aydınlattığıniz için teşekkür ederim kalp yetmezliği tanısı yok ritim bozukluğu için başvurdum ef 50 çıktı o yüzden oran alabilirmiyim diye düşündüm tekrar teşekkür ederim sağolasın.

Başgedikli

benim ef%35. di. 2 hafta sonra. ilaclar ile %50 olmuş. gittiğimde tekrar. koroner arter şüphesi ile mps istedi doktor efor yaptırmadı bana mps temiz çıktı ordada %51 ef. çıktı tekrar gittim doktora ef 45 olmuş düşmüş yine nefen böyle doktor bilmiyor araştır defi bana tansiyon yok dedi napacam bilmiyim

tcl01
Tetkiklerinde kalbinde herhangi bir sorun tesbit edilmemişse,endişe etmene gerek yok.Ef değeri ölçümlerinde doktorlar bazen hassasiyeti kaçırarak farklı sonuçlar çıkarmaktalar.Belkide panik atağın vardır.Eko esnasında aşırı heyecan,panik vs yapıyor olabilirsin.Kalpte yetmezlik veya başka bir rahatsızlığın yoksa 50-70 arası Ef değeri normal kabul ediliyor.

sağolasın dün tekrar başka kardiyoloji gittim ef50-55 lvdd 1 min my anteriyor ve lateral orta hafif hipokinetik mps testi yaptırdım temiz çıktı şimdi bu doktor anjio yapalım dedi garanti olsun dedi bazen hata oluyor mps testinde dedi kan tahlili verdim. anjio olacam vasoxen 5mg ecoprin 81mg lipitor 10mg birde zoprotec vardi o iptal tansiyon icin tansiyon düşüyordu onu içince kan tahlili nrbc testi yüksek birde o nedir acaba 6.5 cikmis

tcl01
Sen bilirsin ama bence daha fazla kurcalama.:) Hastalık hastası olmak iyi değil.Testlerin,tahlillerin normal Ef değerin normal Tansiyon da yokmuş.Kendini hasta hissinden uzak tut.Psikolojik birtakım sorunlar yaşayabilirsin.Bu yüzden bir psikoloji hekimine görünmen senin için daha faydalı olacaktır.

Merhaba arkadaslar. Babamin solunum testi ve Ekokardiuografi degerine gore yuzde kac rapor alinabilir acaba? @OğuzHan112

EF degeri %60 solunum tesri fotosu altta

Merhaba
Bugün Engelli raporu için hastanede tetkikleri yaptırırken ef (ejeksiyon fraksiyonu) değerim 30 olarak belirlendi.
Engelli raporu oranlarını incelerken şu ifade ile karşılaştım ef<30
Yönetmelikte % 100 Oran almak için aşağıda ekleyeceğim durumun olması durumunda bu oranın alınabileceği belirtilmiş.
''Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar''
Üniversite hastanesi kardiyoloji polikiniği bende ef 30 ve NYHA III tespit edildi.
Benim öğrenmek istediğim yukarıdaki oranı almak için ef 30 yeterli mi yoksa ef'nin 30 altında mı olması gerekir ? ef<30 'un anlamı ef'si 30 ve 30'un altında olanlar mı anlaşılıyor ?

Merhaba

Geçen hafta kurula girdim %20 DM + %10 HL aldım, HT'den de %10 aldım yıllardır bu hastalıkların ilaçlarını kullanmaktayım. Toplamda %35'te kaldım.

Eko'da Eser MY (mitral yetmezlik) ve Evre 1 LVDD (sol ventrikuler disfonksiyon) teşhisleri çıktı ve kardiyoloji doktoru bunlar için de %10 verilmesi gerektiğini istek kağıdına yazdı ancak kurul bunlara herhangi bir puan vermedi. bugun itiraz için sağlık kuruluna gittiğimde ordaki yetkili bunlara puan verilemeyeceğini çünkü bunların hipertansiyonun yan etkileri olduğunu söyledi. Açıklama bana tatminkar gelmedi özür cetveline baktığımda kalp yetmezliği ve kapak hastalığı adında ayrı başlıklar var ve bunlar hipertansiyondan ayrı değerlendirilmiş.

İtiraz etmeli miyim görüşleriniz nedir?

İtirazınız bir şey değiştirmez gibi görünüyor...ancak heyet doktoru kardiyoloji hafif mitral yetmezlik 10 puan vermişse heyet bunu onaylamak zorunda.

İsterseniz itiraz edin ama bir şey değişeceği sanmıyorum.. Hafif mitral yetmezlik aşağı yukarı herkeskte var.

@furkankar,

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

Kardiyoloji kağıda 10 puan yazdığı halde heyet bunu onaylamayıp puan vermemiş, kardiyoloji doktoruna gitmem birşeyi değiştirir mi sizce

Size hafif mitral yetmezlik %10 puan veren doktora gidip bilgi alabilirsiniz..gerekli ve tatminkar bir açıklaması olacaktır.

Sağlık raporları oy birliği veya oy çokluğu ile sonuca ulaşır.

Genel olarak ön muayenelerde verilen puanlar heyette onaylanır.

@furkankar,

Üst Alt