Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığı ve engelli emekliliği..?

since72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1990 yılında açık kalp ameliyatı oldum. 1992 yılında % 40, 1999 yılında % 40, 2003 yılında yüzde ellibeş rapor aldım.
Özel işyerinde özürlü statüsünde çalışıyorum .SSK işveren primi indiriminden yararlanıyorum.
Bu sitede vergi indirimi olmadan emekli olamayacağımı öğrendim. 2011 yılında vergi indirimi için tekrar rapor almak için hastaneye gittim. %10 rapor verdiler. 26.08.2013 tarihinde tekrar hastaneye gittim kalp doktoru EKO ve EKG'ye baktı raporun üzerine %30 yazdı . Ben de raporu yükseltmek için nöroloji ve fizik doktorlarına göndermelerini istedim. Nöroloji normal yazdı. Fizik ise MR çektirmemi söyledi. MR için gün verdiler onu bekliyorum.
Boyun fıtığı var acaba burdan oran yükselir mi?

Bir de kalp doktorunun yazdığı 0 oranı heyete teslim etsem sonuç ne çıkar? Emeklilik için SSK işveren prim indirimi geçerli olmuyor mu?

Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

nasıl olur ya ben de bunu çözmeye çalısıyırum fakat yönetmelikte şöyle birsey var '''''''Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).'''''''''''

nasıl iş

bende iki defa kal ameliyatı oldum yani iki defa aort kapakçıklar değişti açık oldu. ve halen emekli olamıyorum 17 yıl dediler 4000 gün var. şimdide 18 yşa takıldık. ben şunu anlamış değilim ya kalp bu ya hayat demek, neden engellik statüsüyle karıştırılıyor, malulen yap çıksın iki defa olmama rağme yüzde 50 yi alana kadar akla karayı sectık bu nasıl iş yav doktolar bile alay ediyor. insanları gerçek muayene gerekse fili emar neyse notunu yazıyo heyet olmaz 50 düşür 30 biraz daha sürün sün... demek istediğim ciddi olan hastalıkları engelli statüsüyle karıştırmamak.

Ben 4 kere kalp ameliyatı oldum engelli raporumu 3 ay önce çıkartım ve 2 aydır devlet dairesinde çalışıyorum. ondan önce çalışmışlığım var bu emekliliğe yansır mı

Kalp konusunda çok muğlak davranıyorlar.
Sadece EF değerine bağlı olarak, tüm semptomları değerlendirmeden yüzdelik dilime sokmak istedikleri için sorun çıkıyor.Benim EF 65 e fakat Aort koarktasyon ameliyatı geçirdim,ileri aort kapak yetmezliğim artı mitral yetmezliğim var.Hipertansiyon 45 + 10 u zor aldım.Doktora kendinizi ifade etmeniz gerekiyor, aksi takdirde rapora bakıp yazıyorlar.

allah hastalık la mücadele edenin yardımcısı olsun. hastalığı ceken bilir. ne doktor bilir ne vekil ne de bakan bilir. ankarada dayısı olan en kral işe girer, bir engelli işe gire bilmek geçimini sağlamak için basını taştan taşa vurur. o da tutarsa

ben geçen sene bypass olduktan sonra kalp yetmezliği çıktı % 50 rapor alarak vergi indirimi aldım ve emekli oldum.

Sağlık kuruluna dün girdim.kardiyoloji %30,fizik %7,göğüs %20 yazıyor.sizce rapor oranı kaç çıkar.heyetten raporu 11.10.2013 tarihinde almamı söylediler.

Teşekkür ederim.Vergi indirimi için müracaat etmiştim.Peki bu %48 oranı sizce Ankara Maliye düşürürmü onaylarmı?Düşürürse nasıl bir yol izlemeliyim?

Maliye kurulu artik oran düsürmuyor ya raporda eksik bulup tekrar kurula sokuyor sizi veya hakem hastaneye gönderiyormuş.

bendede kalp yetmezliği (kardiyomiopati) var ,ayrıca orta derece mitral yetmezlik,triküspit yetmezlik ve aort yetmezliği var 2 sene öncede kalp pili takıldı EF %60 -65 . başvurumu sgk ya yaptım siyami ersek hastahanesinden de bu raporlarımı sgk ya gönderdiler .20 yıl 10 ay hizmetim var acaba bu oranlara göre emekli olabilirmiyim ...

bana bişey söylemediler ,sgk ya gönderdik raporunuzu dediler..

evet gerçekten KALP önemli bir organ ve %40 tan aşağı olmaması gerekir.ama herkes organların müdür seçme fıkrasını biliyordur sonuçta önemsiz diyeceğimiz organın bile büyük işlevi olmaktadır. burada kalp hastalıkları olan kişiler olarak bu mağduriyetimizi, bir yerlere iletmeliyiz. forum yönetileride not etmeli gerekli ortam sağlandığında ilgili yerlerle paylaşmalı bu ve buna benzer bütün sorunlarımızıda gündeme getirmeli...bu arada benim raorun tanısında 1-Aort kapak kommistromoli2-Aort darlığı 3-Aort yetmezliği yazmktadır bende yeni rapor almada tereddütüm var. bu verilere göre alabilirmiyi. (daha önceki raporum %55--2005 yılı)

%48 olan raporum yaklaşık iki ayda Ankara'dan aynı şekilde onaylanıp geldi.vergi dairesi 3.dereceden indirim olacağına dair yazıyı işyerime gönderdi.

selam benim raporum 1 ay gibi bir sürede geri döndü % 60 vermişler , erken emeklilik için bu ay sonunda bitiyor evrak işleri önümüzdeki ay maaş bağlıyacaklar ...

Üst Alt