Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığı ve görme kısıtlılığı ile askerlik durumum ne olur?

fatihdemirag16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kalpten açık kist hitadik ameliyatı ve beyinden kist ameliyatı oldum, ameliyat öncesi şaşlık vardı kistlerden dolayı ve ameliyattan sonra kalıcı olarak sağ gözümde görme problemi var sağ tarafım tam seçemiyor karanlığa girdiğimde insan yüzünü seçemiyorum göremiyorum, ameliyatlarımdan dolayı çürük raporu verirler mi 18.04.2022 tarihinde heyete gireceğim kardiyoloji, göz ve nöroloji bilim dallarında, yardımcı olursanız çok sevinirim

Bence büyük ihtimal çürük raporu verirler.

(Ben acemi birliğinde 1.ci ay sonunda 7.0 anemi ile bile 3 ay hava değişimi almıştım ve doktorum olan Yarbay kan değerim ilaçlar ile 10 olunca 3 ayın sonunda istersen hava değişimini uzatabilirim ya da istersen sıkıntı yaşatmıyorsa vermeyeyim demişti. Eğer bir 3 daha alsaydım ogüne kadar olan askerliğim sıfırlanacak ve tekrar en başından acemi birliğine başlayacaktım. O yüzden istememiştim). (O zamanlarda askeri hastaneler vardı).

Sizin durumunuz bendekine göre daha ağır sayılır. Bu nedenle rahatlıkla çürük raporu alırsınız.

(Bence hiç düşünmeyin ve çürük raporu alın. Askerlik yapmak falan hikaye. Bugünkü aklım olsaydı ne yapar eder 1988'ler de o hastaneden çürük raporu alır askerlik yapmazdım. Ama gençlik ve "Askerlik yapmayan erkek değildir" gibi salakça bir inanış yüzünden delikanlılığa toz kondurmamak için askerlik yapmıştım. Ben mantalite olarak dünyadaki tüm askerliğe, silahlara ve savaşlara karşı olan biriyim).

Burada sadece senin adın ve sorun var Fatih kardeşim. Başka kimse yok.

Haliyle hem konu sahibi hem de soru sahibi sen olduğuna göre, sana hitaben yazdım. :))

Konu güncel arkadaşlar tam net bir şey söyleyebilecek olan biri yardımcı olur mu lütfen

Doktorların ne yapacağı belli olmaz ama büyük olasılıkla muafiyet alırsınız.

eskiyim ben

Hocam vermeme gibi bir durumları olmaz iki cidri ameliyat sonuçta, vermezlerse itiraz etme hakkım bulunuyor mu, bunu da bilmiyorum, vermezlerse cidden çok anormal bir durum olucak strese girdim tam net bir şey söyleyecek olan yok mu ?

fatihdemirag16

Strese girilecek bir şey yok.

Askerliğe elverişlidir kararı verilirse ki (Sanmıyorum) itiraz hakkınız mevcut. Orada da kesinleşirse yapabieceğiniz bir şey yok. Ama dediğim gibi büyük olasılıkla muafiyet kararı verilir.

Üst Alt