Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığından %90 raporlu babam adına araç alırken vasi gerekecek mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]arkadaşlar, bir sorum olacak. babama fiziksel rahatsızlğından dolayı, zihinsel değil. yüzde 90 üzeri rapor çıkarıldı. bu durumda, ötv istinalı araç almaya hak kazandı. o nun adına aracı aldık diyelim.RAPORUNDA AĞIR ENGELLİ İBARESİ DE VAR.bu ibareden dolayı ya da başka sebeple, illa benim mahkemeden vasi tayin edilmem gerekli mi. o aracı kullanabilmem için. bi yerde şunu yapıyoruz yani. kem küm etmeye gerek yok. bu aracı ona alıyoruz. doktora falan rahat götürelim diye, ama araç bizde duruyor. bunun için vasilik şart mı?. yani mahkemeden vasi olmadan bu aracı kullanabilirmiyim. ikinci sorum şu. Allah göstermesin, beş yıl dolmadan babam vefat ederse. bu araç ın veraset yoluyla bize nakli oluyor muhtemelen. bu durumda, ötv ödenir mi. yani satış değil. veafat dan dolayı veraset yoluyla geçme durumunda. ya da hadi ötv istenmedi diyelim. veraset vergisi istenir mi?.üçüncü sorum da şu, babamı gezdirmeden, noterden kendime vekalet çıkartarak o nun adına bu alım satım işlemini yapabilirmiyim. cevap için şimdiden teşekkürler.[/FONT]

[FONT=sans-serif]bi şey daha aklıma geldi. evet 1600 cc ye kadar olan araçlar diyor. ama şimdi hybritler çıktı ya. üstünde hem 1600 cc motor var. hem elektrik motoru. bunlarla ilgili deneyimi olan, ya da satın alan oldu mu .[/FONT]
[FONT=sans-serif]kdv iadesinde son durum nedir?. kdv iadesi halen alınıyor mu. yoksa o yol kapalı mı?[/FONT]

[FONT=sans-serif]mtv den de muaf mı bu araçlar?[/FONT]

beyoglubeyy

Ağır engelli yazması vasiyi gerektirmez. Akli melekeleri yerinde ise, noterden vekalet vermekte sorun yaşamazsa, vasiye de gerek olmaz.

Vefat sonrası araç devri

Babanız bir kez de olsa notere gitmek zorunda. Bayinin muamelecisine vekalet vermeli işlemler için

1600 cc sınırı aynen devam

OturanBoğa , Bülent bey, teşekkürler bilgi için. mtv muafiyeti hakkında konu var mı forumda. bulamadım onu da. hep desteksiniz. sağolun.

beyoglubeyy

ÖTV'den istisna olarak araç alırsanız MTV'den de istisna olursunuz? Öğrenmek istediğiniz tam olarak bu mudur?

Siz vasi kararını yinede çıkartabilirsiniz akli melekeleri yerinde olan biri içinde çıkarma şansınız var ama aracı satarken çok büyük sıkıntı çekersiniz bunun için vasi kararı olmadan da araç alabilirsiniz bazı bayiler olmaz diyebilir siz sakın vasi çıkarmayın o karar bir kere çıkınca bozulması çok zor ve dediğin gibi vasi olunca aracı satamazsınız satsanızda parayı alamazsınız.

Özürlü araçlarda MTV muhafiyeyi vardır. 1600 cc sınırı vardır fakat yurt dışından alımlarda yoktur. Yurt içi sıfır veya engelliden engelliye araçlarda 1600 cc sınırı vardır.

hozgul sayın editörüm teşekkür ederim cevap için. bi tanesi bu. ben şunu öğrenmek istiyorum. babam zihinsel engelli değil. fiziksel engelli. yine de vasi isterler mi?. ya da alım satım esnasında o nu yormak istemiyorum. noterden vekalet çıkartırabilirmiyim. o nun adına alım yapabilmek için. yaşı 80 üstü. noter rapor falan ister mi. 65 yaş üstü ve engelli diye.

Siz vasi kararı çıkartmanıza gerek yok bayiye rapor ile gidip aracı vasi olmadan alabilirsiniz siz gidin trafik tescile sorun babanız sadece bir kere trafik tescile gidecek ve noterden trafik tescil bir kişi adına mukafetname isteyecek

siz konu hakkında asıl soruyu trafik tescile sorun onlar vasi kararı isteyebilir ve vasi kararı ile alırsanız arabayı alttaki linkdrki işlemleri yapmanız gerekecek aracı satmak için vasi kararı varsa onları yapmanız gerekecek yani zihinsel engelli olsa da akli melekeleri olsada vasi varsa bu işlemleri yapmanız lazım

https://www.engelliler.biz/forum/oz...na-olan-aracin-satmak-icin-ne-yapmaliyim.html

Üst Alt