Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalıkları, lordoz ve diğer hastalıklarla askerlik durumum ne olur?

esmeradamm

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Kalbimde ritim bozukluğu ve hafif mitral kapak yetmezliği
Belimde lordoz(bel çöküklüğü) ve gögsümde göğüs çöküklüğü(ameliyat oldum 40 cm metal bar takılı)
Sağ gözümde göz tembelliği sol gözümde uzağı görememe
Kekemelik
Sağlığım yerinde olsa giderdim ama asker olmak isterdim ama işte sağlık sorunları...
Bu durumda askerlikten muaf olur muyum? Teşekkürler.

Askerlikten Muaf Olur muyum?

Merhaba arkadaşlar
%IQ 70-75 hafif zihinsel engel (%25 oran)
Kekemelik (%22 oran)
Kalpte ritim bozukluğu (%10) oran
Sağ gözde göz tembelliği (%20 görüyor oranını bilmiyorum.)
Farklı sağlık sorunlarımda var. 6 cerrahi ameliyat oldum onların engel oranlarını bilmiyorum veya verirler mi bilmiyorum o yüzden onları yazmadım.
Askerlikten muaf olur muyum?

Kekemelik etkilemiyor diye biliyorum ama diğerleri dikkate alındığında muaf olursunuz.

Askerlik Yoklama Rapordaki İbarenin Anlamı

Askerlik yoklamada Madde 17 D/3 uyarınca yazılmış sadece bu tam oalrak ne anlama geliyor acaba muaf mıyım?

Askerlik İş ve İşlemleri

Merhaba arkadaşlar.
2014 yılında aldığım sürekli engelli raporum var. Askerlik yoklaması için bu işlemi yapmam işe yarar mı?
Yoksa raporun 19 şubat 2019 ve sonrası olması mı gerekiyor?
Engelli raporum e nabızda sadece hangi hastaneden hangi oran aldığım yazıyor. Rapor e nabızda fiziki olarak görünmüyor.
Teşekkürler.
rekld83.jpeg
[/url][/IMG]

Olsun görünmesin,
Rapor numarası var, gerek duyulursa rapor numarasından bakılıyor,

Paylaşıma izin verin yada vermeyin,TC numaranız'dan zaten görüyorlar,isterseniz paylaşıma izin verin,bundan bir zararınız olmaz,raporunuz çok eski değil,genelgeye göre raporunuz güncel ve geçerlidir...
esmeradamm

OğuzHan112 Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre geçerli sağlık kurulu raporunuz bulunmamaktadır. Engel durumunuzu bildirir geçerli sağlık kurulu raporunuz ile birlikte en yakın askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir.

Son düzenleme:
Askerlik Yoklama Sağlık Raporu Sonucu

Arkadaşlar askerlik yoklaması için dün heyete girdim ama sonucu nasıl ve nereden öğreneceğimi söylemediler. Çok kalabalık olduğu için sıradakini aldılar. Hastane 24 km uzaklıkta gidip sormasıda sorun. Yakın zamanda askerlik muaf işlemi yapan var mı işlemler nasıl sürüyor acaba?

Askerlik Yoklama Sonucum halen açıklanmadı

güncel

Son düzenleme:
Üst Alt