Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kalp hastası dayım için doktorlar yapabileceğimiz bir şey yok dedi!?
@Alpaslan35 benim dayımdada kalp krizinden dolayı kalp yetmezliği tanısı kondu kalbi %25 civarında.Şöyle bir sorun var hangi doktora götürsem yapacak birşey yok diyor benim ne yapmam lazım
@mharman Ailem 3 kişi... ben, abim ve dayım.Bize babalık yapan dayım şuan yoğun bakımda kalp yetmezliği yüzünden.Hangi doktora götürsem yapacak birşey yok diyor Allah için biri demedi ki kalp pili takalım diye.Kimse birşey demiyor ve ben kaybetmekten korkuyorum, ölümden korkuyorum her gün ağlıyorum.Sen bi çare bulabildin mi ne olur paylaş benimle.
Merhabalar.Dayım kalp krizi geçirdi ve kalp yetmezliği tanısı kondu.Bir ay öncesine kadar hiçbir sorunumuz yoktu.Bir anda kalp krizi geçirdi, hemen hastaneye götürdüm.Durumu kritik olduğundan anjiyoya sevk edemeyiz dediler.Bu kalp krizi neredeyse bir gün sürdü sonra kendiliğinden geçti ancak kalpte çok fazla hasar bırakmış.Doktor EF%20-25 arası dedi.Yani senin kalbinin üçte biri çalışıyor dedi bana.Bundan sonra yapacak birşey yok dedi.İki farklı hastaneye daha götürdüm.O ikiside yapacak birşey yok dedi.Dayım nefes alamıyor ve uyuyamıyor.4 gündür yoğun bakımda.Ben şuan çok kötü bir durumdayım.Dayım benim babam gibiydi ne olur bu durumda olupta iyileşen hasta/hasta yakınları bilgilendirin beni.Tek varlığım elimden gidiyor.Allah rızası için.
Malesef dayım kardiyojenik şoka girmiş doktor durumunun çok kötü olduğunu söyledi.
Dayım kalp yetmezliği yüzünden kalbi durdu geri döndürdüler ancak şuan entübe, kalbide çok zayıf diyorlar ne yapacağımı şaşırdım.
Dayım vefat etti.Defnettik Allah hastalarımıza şifa versin inşallah.Ama vermiyor biz ne kadar dua etsekte ölüm geldimi alıp götürüyor, isyan gibi olacak ama durum böyle sanki Allah hiçbirşeyi sallamıyor.Dualarınızı sallamıyor gerçekten.Ben o kadar yalvardım ama hepsi boş.Hiçbirşey dayımı kurtarmadı.
dua ettin ve kabul olmadı oysa olaya şu açıdan bakabılseydın daha iyi olacaktı
Allah cc en sevdiği kulları olan Peygamberleri dahi şiddetli imtihanlara maruz bıraktı hz Eyyub as ın tüm vücudu yaralarla ile kaplandı , en sevdiği kullardan olan hz zekeriya ve hz yahya testere ile ikiye bölündü çok örnek var son örnek olarak hz Peygamber dişi kırıldı deli dendi türlü işkencelere maruz kaldı
kısaca Allahu teala Peygamberlerini dahi bu şekilde imtihan edip kimisinin canını alırken biz kendimiz ve dayımız için olan imtihanı çok görürsek hata etmiş oluruz bilemeyiz ki belki bu dayınız için çok daha hayırlı idi yaşamak onun için şer olacaktı kalbi atacak ama felç geçirip yatalak olacaktı ailesine eziyet olacaktı bakımı vs yani bizim şer bildiğimizde de çok hayır olabiliyor
son olarak kurduğun cümleden dolayı Allaha bolca tevbe et af dile zira bu insanı dinden çıkartır (ha dersen umrumda değil bunun ahiret boyutu var inş demezsin)
Söyledikleriniz doğru olabilir. Ancak insan yaşadığı acı nedeniyle böyle sözler söyleyebiliyor. Sonuçta kalbinde nasıl hissettiği önemli diye düşünüyorum. İnsan çok taze bir acı karşısında böyle tepkiler verebilir. Çünkü bizler sıradan insanlarız.
@Çileli gül abla boşver sevdiğin insanı kaybetmek hiçbirşeye benzemez ama insanlar anlamıyor, yok şöyle yok böyle der dururlar.Ben allahın varlığından bile emin değilim, o kadar merhametli olsaydı ölüm diye bir zulüm var olmazdı.Ölüm yok oluştur senin kardeşin, benim dayım yok oldu, kim bilir o an ne acılar çektiler buna merhamet denmez.Buna hayırlısı buymuşta denmez.Ölümün hayırlısı olmaz.Benim gram inancım kalmadı birşeye.
adam Allahın varlığına dahi inanmıyor yazdıklarım zerre etki etmemiş kendi bilir isyan edince acısımı hafifleyecek ölen geri mi gelecek yok Allahı inkar etse dahi Allah cc haşa yokmu olacak ufak bir imtihanla bunları yaşıyorsa millet napsın anasını babasını ailesini kaybedip yinede Allaha isyan etmemeyen çocuklar var
Bende ailemi kaybettim, annem, dayım hepsi.Ölüm kadar kötü birşey yoktur bu hayatta.Her türlü zorluğun altından kalkılır bir şekilde ama ölüm öyle değil.Ölümün hayırlısı olmaz, bunu diyenler sıra kendisine gelince aynısını diyebilecek mi bakalım.
Öncelikle başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Sabırlar diliyorum. Kardeşim keşke mesajını dayın hayatta iken görseydim. Bir hastane ve doktor tavsiyesinde bulunabilirdim. Belki çare olabilirdi belki olamazdı.
Ama kalp yetmezliği-yetersizliği malesef ölümcül bir hastalık. Kalp görevini yapamıyor kasılmakta zorlanıyor ve sonucunda duruyor. Bu hastalık dünyada türkiyede forumda bir çok kişiyi tehdit ediyor. Onlardan biride benim. Gerçekten ölüm tehlikesi riski altında yaşamaya çalışmak ve çare bulamamak kötü birşey. Ama yinede isyan etme . Bu canımızı Allah verdi Allah alıyor. Allah herşeyi hakkıyla bilendir. Hepimiz farklı şekillerde farklı şeyler yaşıyoruz. Bütün insanlar ölecek. Dünya kimseye kalmayacak. Ama er ama geç.
Acın çok büyük seni anlayabiliyorum insan üzüntülüyken ne söylediğini bilmez nasıl davrandığını bilmez çünkü acısı vardır. Bolca tövbe edip Allah'a dayın için dua et. Kendin içinde dua et. Çünkü Allah'tan başka çare yoktur. Allah rabbimizdir. Çok merhametli çok bağışlayandır.
Suskun Mutsuz Umutlu
Kardeşim bilmiyorum ne yapacağımı kendimi bir türlü toparlayamadım o kadar etkilendim ki.Herşeyimiz öldü.İnancım o kadar zayıfladı ki.Ben şimdi nerden görüp duyacam bir daha.Kim bilir neler hissetti, ne acılar çekti.Şunu anladım bu dünyada merhamet, rahmet namına hiçbirşey yok tek gerçek var, acılar içinde ölüm.O artık yok olup gitti.Yapacak hiçbirşeyim kalmadı.Doktorlara hakkımı helal etmiyorum, bir pil bile takmadılar umursamadılar ölüme terk ettiler.
Allahın taktirimi bilmiyorum ama dünyanın, yaşamın, ölümün hiçbir anlamı yok.Herşey anlamsız ve boş.Kimisi daha bebekken ölüyor kimisi 80-90 yaşında.Bir düzen yok, tamamen kaos, yokluktan var olduk tekrar yokluğa gidiyoruz.Sonunda herşey yok oluyor.Ölüm kötü, yok olmak çok acımasızca bir son.Birde buna ölüm anındaki acılar ekleniyor.Hayatın sonu böyle olmamalıydı.
Dayım için önce kardiyojenik şoka girdi dediler ertesi gün kalbi durdu.Tekrar çalıştırdık ama kalbi çok zayıf durumu ağır dediler.Durum bu kadar kötüleşmeden bir kalp pili takamazlarmıydı.4 gün sonra vefat etti zaten.Elimden birşey gelmedi.Galiba sona gelince kinsenin elinden birşey gelmiyor.
Senin içinde üzüldüm umarım şifa bulursun geçmiş olsun.Bu hastalıkla yaşamak çok zor.