Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastası olan babamın malulen emekliliği için ne yapmalıyız?

hakannekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benimde bir sorum olacak

1959 doğumlu
1977 sigorta girişli
2700 küsür prim sayısı var
ve bugün taburcu oldu kalbinin % 15 ini kullanabiliyor

normal şartlarda 60 yaşında emekli oluyo ama erken emeklilik yada malulen emeklilik nasıl yaptırabilir nerelere müracaat gerekiyo yada hangi maddeden faydalanarak emekli edebiliriz babamı

Bülent bey yazılarınızı okudum etkilendim bende size

Erken emeklilik için ssk'dan emekli olmak istediğini varsayarak söylüyorum, 3600 gün ve en az % 40 raporla vergi indirimi gerekir.

Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün yeterli olur. Buna daha uygun görünüyor ama sgk'da başvurup kurum sevkiyle alacağı rapor sonucunda maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde sayılması gerekiyor.

Ek olarak malulen emekli olamaz ise babanız vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilir. Prim gün sayısını tamamlamak için ise askerlik yapmış ise askerlik boraçlanması yaparak kazanılabilir.

hakannekin

maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olup olmadığı önemli. Bu varsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Alacğaınız rapor maluliyetinize işaret ederse ve sgk bunu onaylarsa malulen emekli edilir babanız

Merhaba
bende kalp malulen emekliyim.0/0 15 dediğiniz nedir ef mı.eğer oyLeyse sorun yok .rahat emekli olur babanız.geçmiş olsun

Üst Alt