Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. 1421 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

esa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ;

Benim sorum malülen emeklilikte kronik hastalık olacak.

1980 doğumlu 2004 ocak ayı üniversite mezuniyetimden sonra 2004 10.ay ssk girişliyim.2008 yılında(27 yaşımda) koroner arter ile 3 damar değişerek by-pass ameliyatı oldum.2-3 yıl kadar işsiz kaldım.Şu anda da çalışmıyorum.1421 gün prim var.
Yeni çıkan yada çıkacak yasadan (malülen emeklilikte kronik hastaların durumu) faydalanma durumum varmıdır? ilginize şimdiden teşekkür ederim.

arkadaş geçmiş olsun raporun varmı ?ayrıntılı yaz birisi cevaplar.senin olay anlaşılmadı !

teşekkür ederim.Rapor olarak kadar geçerliliği var bilmiyorum ama elimde epikriz var.
Angio ve öncesinde başlayan bütün tetkik sonuçları ameliyat sonrası ilaç kullanımı muaf ilaç belgesi vs.
Birde yaş 27 olunca o kadar ani olduki hastanadeki doktorlar bile anjio sonrası odama akın etti.Bende ameliyat ve sonrası ne gerekir rapor vs.hiç birşey düşünemedim hastaneden sağlam bir şekilde çıkmaktan başka.
Zaten o yaşta ta nadir rastlanan bir olaydı.

elinizdeki belgelerle rapora yetkili bir hastaneden kullandığınız ilaçların bölümlerinden oran alıp heyete gir rapor al rapor oranına göre emekli lik şartları değişiyor ben aynı aynı şekilde rapor aldım vergi indirimin den yararlandım 3920 günle emekli olacağm nasip olursa

Yeni hazırlandığı varsayılan yönetmelikte ne olacak bilmek mümkün değil maalesef. Bekleyip göreceğiz. Beklemek sizin açınızdan bir sakınca yok. Sonuçta zaten 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartını tamamlamanıza daha var...

Teşekkür ederim.
Ancak tabi bende hayatımda iki defa sigortanın gerçekten faydasını çok gördüm.Gönül arziu ederiki ameliyat olalı 5 yıl geçmiş bu arada 1.5 yıl kadar sigortalı çalışabildim.Acaba yeni yönetmelikte bu şartı ararmı?(bu soruyu tecrübenizden dolayı öngörünüze dayanarak soruyorum)
2-Ameliyat sonrası 2 ay rapor durumu ve işime ara verip 6 aylık askerlik yapma sürelerimi sigortada telafi etme yani 1800 günü tamamlama şansım varmıdır?
İlginize tekrar teşekkür ederim.

Yeni mevzuatta da -Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık hariç- 10 yıl şartının süreceğini düşünüyorum. Bu konuda ger adım atacaklarını sanmam.

Askerlik sürenizi -kaç gün yapmışsanız o kadar olacak şekilde- borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz tabii.

Üst Alt