Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. 2884 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

macit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
8 Eylül 2010 Güncel :

adana saglık kurulu ret edmişti emekliligimi itiraz ettim. sabah sms geldi sgk dan yüksek saglık kurulu onaylamış.
pazartesi gidip tahsis talep dilekçesi vermem lazımmış.​

______
iyi günler

ben 3 defa kalp ameliyatı oldum 1. ve 3. aort ve mitral kapaklar degişti 2. de trombus temizlediler en sonuncuyu 8 ay önce oldum artık çok iyi degilim ve 4. ameliat önerildi aort kapak ta gene problem var. pulmunor hipertansiyon aritmi yani saglam yeri yok kalbimin ve bundan sonra çalışamam

sorum şu
ilk ameliyatı 1985 da babamın ssk dan oldum. 2. ve 3. yü kendim ssklıydım kanuna göre malülen emekli olmam lazımda ilk ameliyattan sonra ssklı olmam sorun çıkarırmı ozamanlar çok iyiydim. ancak kanun işe girerken malül olmadıma dair saglık raporu diyor. 2. ameliyattan sonrada çalışmam gösterge sayılmazmı ayın 8 de saglık kuruluna girecem.

ilk ssk 1986
2884 gün

şimdiden teşekkürler

İlk sigortalı olduğunuzda maluliyet derecesinde işgücü kaybınız olmamalı. Bunu belgeleyebilirseniz, bugün maluliyet cetveli'ne göre maluliyet derecesinde işgücü kaybınız varsa, evet, malulen emekli olabilirsiniz.

Bunu nasıl belgeleyebilirsiniz... Askerlik belgesi olabilirdi mesela, ya da o zamana dair her hangi bir epikriz ya da rapor olabilir. Ama "o zaman çalışyordum" demek bunu ıspatlamaz maalesef.

ilk ameliyatı 15 yaşında oldum askerlikten muafım. ozaman larda saglık raporu almıştım ama bulunamaz galiba bulunursa saglık ocagından alınan saglık raporu olurmu?

vergi inidirimi alırsam ne zaman emekli olabilirim.

Her türlü belge olur. Ayrıca ameliyatın yapıldığı hastanedeki belgeler de doktor görüşleri de olur. Ne varsa artık...

bülent bey

ilk ameliyatın epikrizini buldum "hasta şifa ile taburcu edildi" yazıyor bu yetrlimidir birde çarşamba günü kurula verimmi fotokopisini yada birkaç gün sonra sgk yamı verim. ve zaten ilk ameliyat olanı malülen emekli yapmıyorlar bende şu an kapak hariçi kalpde sorun çok tabloya göre %144 ondan dolayı ben olurum diye düşünüyorum

yardımlarınız için teşekkürler

Hastaneye vermene gerek yok aslında, ama kurulda söz söyleme fırsatı bulursan durumu anlatmayı dene...
O evrakları sigorta müdürlüğüne vermelisiniz. Onlar dosyaya ekleyecekler ve sağlık kurlu dosyadan bakıp değerlendirecek.

bülent bey
malülen emeklilik müracatım devam ederken bir işyerinde yada istege baglı sigortalı görünümemde bir sakınca varmı acaba

Malulen emeklilik işlemleri sürerken sigortalı olmamanız gerek. Aksi halde başvurunuz sonuçlanmaz.

Eğer sağlık güvencesi açşoısından soruyorsanız, sadece Genelk Sağlık Sigortası primi ödeyerek sadecce sağlık güvencesi açısından sigortalı olabilirsiniz. Bunun için yaşadığınız yerdeki sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli.

bugün malülen emeklik müracatım bugün red edildi.
itiraz edecem 2 hastaneden (biri üniversite) aldıgım raporlarda nyha 3 =(4. madde c şıkkı ) oldugumu söylüyor bu da %57 kapak ameliyatı %30 pulmoner hipertansiyon var ordan da %57 gelmesi lazım ama red edilmiş
yazı gelince sebebi ögrenecem. üniversitede %50 vermiş o da sadece bir rahatsızlıga puan vermiş ritim bozuklugu, pulmoner hipertansiyon ve kalp yetmezligi var bunlara puan vermemiş sadece kapaklara bunu kasıtlımı yapıyorlar
bülent bey kanun açık net her maddede belirtilen hastalıga puan vermek zorunda degiller mi. üniversiteyede itiraz ettim ve şikatçi oldum. yeni degerlendirme istedim bunu mu bekleyim yoksa sgk dan red yazısı gelinç direk ankaraya mı itiraz edim.

ve fikrinizi almak istiyorum aşagıdaki listede 5. maddedeki şıklar 4. maddeye göre işlem yapılır yazıyor yani 5c var bende 4. maddeki puanın aynısı 5c içindemi geçerli.
6. madde b şıkkı kalp kapagı protezi diyor (tekil kullanmış) ve 5c de ( bir veya birkaç kapak afeti ) çogulu belirtmiş yani bende 2 kapak protezi var her biri için %30 iddasında bulunulabilirmi ?

( Bu arızalar, yukarıda yer alan arızalara
tüzüğün 7 ' nci maddesi hükümlerine göre eklenir. ) bu nedir. buldum ama emin degilim ??

Meslek kazanma gücü kayıp oranı tespit cetvelinde kalp hastalıkları başlığında kalp hastalıkları ile iş gücü kayıp oranları şu şekilde anlatılmaktadır.
4- Kalp ve dolaşım hastalıkları
A-Alışılmıştan daha ağır bedensel efora rağmen fonksiyon kısıtlaması olmayan 6
B-Ağır eforda fonksiyon kısıtlaması olan 30
C-Hafif eforda fonksiyon kısıtlaması olan ( dekompanze )57
D-Dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması olan ( tam dekompanse )65

5- İskemik kalp hastalıkları Bu listenin 4 ' üncü sıra numarasının ilgili arıza çeşitine göre işlem yapılır.

A-Kronik stabil anjina pektoris.
B-Anstabil anjina pektori( Akut koroner yetersizliği, intermedier koroner sendromu, variant anjina vb. )
C-Romatizmal kalp hastalığı ( bir veya birkaç kapak afeti )
D-Endokardit, miyokardit, perikardit, primer miyokardiyopati vb.

6- Kalp ameliyatları
A-Kapalı komissürotomi 26
B-Kalp kapağı protezi 30
C-Kalıcı pasemaker 56
D-Koroner revaskülarizasyonu 58
E-Eforu kısıtlayan perikardioektomi 30
( Bu arızalar, yukarıda yer alan arızalara
tüzüğün 7 ' nci maddesi hükümlerine göre eklenir. )​

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'nde bulunan kriterlere uygun olmak gerek. Ve, maluliyeti gerektiren sakatlığın/hastalığın tek bir hastalık/sakatlık olması gerek. Yani, %20+%57 diye toplanıp %60'ı geçtiği için malulen emekli olunamıyor maalesef.

adana saglık kurulu ret edmişti emekliligimi itiraz ettim. sabah sms geldi sgk dan yüksek saglık kurulu onaylamış.
pazartesi gidip tahsis talep dilekçesi vermem lazımmış.

iyi bir bayram hediyesi oldu benim için umarım herkesin başvurusu kabul olur.

Harika. Hayırlı olsun :)

Maaşını aldığında miktarını da yazarsan seviniriz. Bir de, maaşı hangi tarihi baz alarak bağlayacaklar, öğrendiğinde onu da yazar mısın lütfen.

ögrenir ögrenmez yazarım özellikle hangi tarih baz alınacak onu merak ediyorum bende ?

Emekliliğe temel alınan raporun tarihi baz alınır diye bekliyorum...

malesef tahsis talep tarihini baz aldılar. gerçi kanuna görede mantıklı geldi çünki ilk müracatımız maluliyet tespiti için, tahsis talep emeklilik için müracaat oluyor anladıgım kadarıyla
eger genede rapor tarihine göre alan arkadaşlar varsa bende itiraz ederim.

esas maaşı merak ediyorum 2886 gün 27.000 toplm yatan prim tahminim enaz %87 maluliyet ne kadar maaş alırım sizce

Başvururken maluliyet tespiti için mi başvurdunuz yoksa emeklilik için mi? Eğer siz emeklilik için demediyseniz, onlar işgüzarlık yapıp önce maluliyetin tespiti işlemini başlatmış ve bu nedenle mağdur olmanıza neden olmuş olabilirler...

Üst Alt