Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. %70 raporum var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

mcalim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben gecirmiş oldugum rahatsızlık nedenıyle %70 rapor aldım malulen emekli olabilme sansım nedir...ve en mantıklısı nedır 5 yıl ssk var ama kıbrısta bana yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler..

kalp ameliyatı olmustum 95 yılında %30 verdiler çalısabilirsin dediler
emekli olmak için 5 yıl yeterli degilmi gucum yok kısa mesafe yuruyebiliyorum sag tarafım özellikle el işlevselligi kısmı kaybetmiş ve sag ayagım sekerek duzensız adım atıyor...ben 2004 ilk ssk girisim

Malülen emeklilik için tekrar heyete girip o aşamaları tekrar geçmen lazım. Ve en az 1800 günün olması gerekir diye biliyorum. Yurt dışı çalışmaların konusunda bir bilgim yok.bu konuda en net ve doğru bilgiyi bülent bey den (oturan boğa) alacağını düşünüyorum.

lütfen yardım emeklilik için

ben gecirmiş oldugum rahatsızlık nedenıyle %70 rapor aldım malulen emekli olabilme sansım nedir...ve en mantıklısı nedır 5 yıl ssk var ama kıbrısta bana yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler..

kalp ameliyatı olmustum 95 yılında %30 çalısa bilirsin demişlerdi .fakat 2008 beyın damarım tıkanıklıgı dolayısı sag tarafım kısmı felc gecırdım ve kalp kagım metal suan efor kapatısem klas 3 kısa mesafe yuruyebılıyorum konusma guclugum var sag elim işlevselligini tam beceremiyor sag ayagım sekiyor aldıgım raporda zıhınsel ve ruhsal davranıs bozuklugu psikrayi tedavı ve fizik tedavi ve kardiyolojı var ve %70 rapor verdıler..emekli olma sansım kac bılgı verırsenız sevınırım..

1800 gün primle malulen emekli olabilmek için bugün tek bir hastalıktan dolayı maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınızın olması gerek.
Bunun tespiti için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, hastane maluliyet cetveli'ne göre malul sayıldığınıza dair rapor verecek, sgk sağlık kurulu bunu onaylayacak ve malulen emekli edileceksiniz... Yol bu.

emeklilik

sayın bulent bey......tekbırhastalıktan dolayı %50 beyın damarı tıkanıklıgı için %25 fizik için %7 psikoloji de %5 dediler toplamda %82 doktor bız verecegımız bu dedıler...maluliyet için tek bir hastalık dedınız oda %50 verebılırmiş..o zaman kac yıl daha calısmam gerekliki emekli olayım yardımcı olursanız sevınırım...

not budan once özurlu degıldım bana verdıklerı raporda halen elimde 1995 %30 buda engelli olmadıgının ıstapatıdır..

SSk 506 sayılı kanunun 53 maddesinde der ki
2. kıta B Bendi
Bu Kanun kapsamında ilk defa çalışmaya başladıkları tarihte mevcut hastalık veya
arızası bulunanlar bu hastalık veya arızasının malûl sayılmayı gerektirecek düzeyde
olmadığını Kurum veya Kurum dışındaki hastanelerden işe girmeden önce alınmış, usulüne
uygun sağlık raporu ve dayanağı tıbbi belgelerle kanıtlamakla yükümlüdürler. Sigortalı olarak
ilk defa çalışmaya başladığı tarihte, malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık ve
arızalarının bulunduğu önceden veya sonradan tespit edilen sigortalılar bu hastalık veya arızaları nedeni ile malûllük sigortası yardımlarından yararlanamazlar.​

SSK'lı olarak çalışmaya başladığın anda ki Engel derecen %60 geçmediği sürece ve sonrasında engel derecen artarsa 1800 günden erken emekli olunabiliniyor.

tskler

ohalde emekli olabılıyorum yanlıs anlamadıysam..kıbrısta ssk gunum dolması ıcın yaklasık 1 yıldaha var...ondan sonra emekli olabılırım oylese..

1800 gün dolduğunda malül olmayı sağlayacak %60 üzeri rapor alırsan emekli olmak için bir engel yok.

tskler

ama bulent bey tek bır hastalık oranı %60 dıyor ama siz toplamda %60 benım kıbrıstakı doktorlarım olabılırsın dedıler herkes farklı konusuyor yınede sagol beklıyecegız ve gorecegız.....2.sorumda ben kıbrısta emekli olursam sayet turkıyede devlet memuruda olabılme sansım varmıdır..

acil yardım lütfen emeklilik.....

ama benim kalp kapaklarım metal ve verılen oran %50 beyin damarım tıkalı sebebı kalp kapakları onunda oran %25 fizik tedavi + psikolojık nedenlerden %15 bunları ssaymıyorum bunun dısında verilen rapor oranım herikiside %70 dir yani emekli olabılmem yuzde kactır sizce..daha onceden ozurlu degıldım. suanki rapor oranım %70 kurulun tekrar verecegı oran ıse %90

Sayın mcalim.malülen emeklilik için 1800 gün ve %60 yetiyor.erken emeklilik(vergi indirimli)içinde bildiğim kadarı ile 3600 gün ve en az %40 gerekiyor.ayrıca erken emeklilik için 15 veya 16 yıl gerekliliğide var.

tskler

ama yıne anlatamadım galiba yani ben malulen emekli olabılırmıyım tek bır rahatsızlıgım yok tekbır rahatsılıgımdan kaynaklanan hastalıklar toplamı %70

Valla tek bir hastalıktan olayı benim başvurduğum zaman(1 yıl önce)yoktu. Baltazar förmülüne göre %60 üstü almak gerekiyordu.tek bir hastalıktan olayını yeni duyuyorum.kanun mu değişti bilmiyorum.bülent beye bir danışın derim.(oturan boğa)

kalp

bulent bey oylededi toplamım zaten suan almaya kalksam %80 ve malulıyet cetvelindede her iki hastalıgım mevcut kalp ve beyın damarı tıkanıklıgı

Baltazar formülüne mi göre%80 .yoksa tek tek topladığındamı %80 .

tskler

vallaha bilmiyorum bu raporum 2022 için aldım türkiyeden suan kıbrıstayım ve doktorla goruştum yaklaşık %80-%90 verilir dedi toplamda hatta norolojıde yanındaydı bende %25 veririm dedi..

tek tek olması lazım cunku kardiyoloji eforum dusuk oldugundan %50 verdi evet abicim tek tek

kardiyoloji %50
norolojı %25
psikrati %10
fizik tedavi %7

toplamda kıbrısta %92 verilir.tek tek ama formulu hıc bılmıyorum.

baltazar formülü ve bu verilere göre hesapladığımda yanlış hesaplamadımsa eğer %68,61 çıkıyor sonuç.ama bu hastanenin vereceği heyet sonucu olur. sgk da onayda ne kadar kırparlar onu bilemem.

Kıbrıstaki hesabı bilmem türkiye de bana bu şeki,lde uyguladılar.

emeklilik

anladım yıne doktorumla konustum kıbrıstakı malulen emekli olabilme sansım nedır diye bence olursun dedi bu nu dıyen norolugum.simdi gunumun dolamsını bekliyorum ssk primbelerimi kendim yatıracam...bakalım insallah sorun cıkarmazlar..........

senin rahatsızlıgın neydı oranı kac ve dedigin hesaptan ne kırptılar

hastane %73 verdi. vergi dairesi %68 olarak onayladı.

tskler

coksagolasın basınızıda agrıttıgım içicde üzgünüm..bekleyip vede görecegiz

rica edrim.banada böyle yardım ettiler.siz de başkasına yardım edeceksiniz umarım.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek:
2- KALP KASI, KAPAĞI ve ZARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, angiografik bulgularla doğrulanan, hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması yapan iskemik kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları, kalp kapağı hastalıkları veya kalp zarı hastalık ve bozuklukları
3- OPERE KALP HASTALIKLARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi

O. DİĞER
1- Ağır, ileri evrede AIDS
2- Yukarıda belirtilenlerin dışında kalan, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalık ve arızalar
3- Birden fazla hastalık ve arızanın bir arada olduğu, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar

syn jon83 bn önce malüllük için dilekçe verdim ordan red gelince bu yasayı duydum ve bu yasadan dilekçe gönderdim.malüllük için göndermiş olduğum raporları sinop ankara ya gönderdi.orası da %64 olarak onaylandı. bu raporu tam teşekküllü devlet hastanesinden aldım.

bağkurun bana ve ankara ya gönderdiği dilekçede üç tane çarpı işaretlenmiş.
bu işaretlerin:
1.(x)sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünü kaybeden sigortalının 28/4dördüncü fıkrasına göre değerlendirilmesine
2.(x)çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün &40 ile &59 oranında kaybedip kaybetmediği(5510/28-5)
3.(x)kontrol muanesine tabi tutulması gerekiyorsa kontrol muane tarihi.

bağkur kaydım dan sonra sonra engelli oldum.
%66 raporun (%40 böbrek naklinden,%20 hipertansiyon,%6 da bağırsak ameliyatı)hastalıklarından %66 aldım.
malüllük 15 ay sürdü red geldi.bu 5510 28 maddeden de 20 günde emekli oldum herhalde hemen emekli olmamın sebebi evraklarım hazırdı yani malüllükten red gelince hemen bu yasaya sizlerin sayesinde yönlendim ve emekli oldum.bu ay kaç tl alacağım belli olacak...

demek istedigim tam anlamıyla bu ben kalp kapakçıkları metal :%50 beyın damarı tıkalı %25 fizik tedavi %7 psikyatri %10 verebıleceklerını dıle getırdıler kıbrıstaki doktarlar.toplamda %92 türkiyedeki doktorumun verdigi %70 kalp + beyin damarı tıkanıklıgı..yukardakide aynı benımgıbı ama benım oran daha yuksek emekli olma sansım kactır sadece bulent bey.cok tskler

malulen emeklilik

kalp ameliyatı olmustum 95 yılında 2006 yılında %30 çalısa bilirsin heyet raporu var. 2008 beyın damarım tıkanıklıgı dolayısı sag tarafım kısmı felc gecırdım ve kalp kagım metal suan efor kapatısem klas 3 kısa mesafe yuruyebılıyorum konusma guclugum var sag elim işlevselligini tam beceremiyor sag ayagım sekiyor aldıgım raporda zıhınsel ve ruhsal davranıs bozuklugu psikrayi tedavı ve fizik tedavi ve kardiyolojı var ve %70 rapor verdıler..ve daha sonra ise reaktif artit teshisi kondu emekli olmak için bu ayın sonunda heyete girecegim.doktorumla konusta malulen emekli olabilirsin dedi ....içimde olmamama korkusu var sayet heyet onaylamazsa negibi bir yol izlememi önersiniz tskederim......

Bence malulen emeklilik konusunda sorun yaşamayacaksınız. Böyle umalım...

Ama velev ki malul durumda olmadığınız gerekçesiyle başvurunuz reddedildi:
1- Yeniden değerlendirilmesi için red kararına itiraz edeceksiniz
2- Yine sonuç olumsuz olursa, şuradaki yargı kararını örnek göstererek sgk'ya dava açacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Yalnız, aşağıdaki bağlantıda yer alan yazının bir çıktısını alın ve rapor başvurusunda doktorlara bu ayrıntıları hatırlatın: http://www.engelliler.biz/forum/sag...su-ayrintilarin-olmasina-dikkat-etsinler.html

malulen emeklilik

ben bu ayın sonunda heyete girecem doktorum emekli olabılırsın dedı 1800 gunle kalp kapagı protezi ve beyin damarı tıkalı reaktif atit emekli olursam sayet burdakı ssk gunlerımı turkiyeye tasıyabilirmiyim ve türkiyedende emekli olursam maasımda bir fark yaratırmı..tskler.

Kıbrıs-Türkiye ilişkilerine dair net bilgiye ulaşmak için bence sgk'ya yazmalısınız. Benim bu deyata dair hiç bir fikrim yok

alınanan rapor

sayın oturanboğa abicim elimdeki %70 sürekli raporun oranı baltazar formulüne göre mi verilmiştir ? sayet verilmediyse oranı baltazar formulunde kaç olur..tskler..

mcalim sen vergi indirimi icin basvuruda bulundumu?

Üst Alt