askere gitmeye hazırlanıyordum muayeneye girdim aile hekimi kalbinde üfürüm var dedi askerlik işini ertele bir an önce buna öncelik ver yaşın daha genç dedi özel hastaneye gittim iyice baktırdım kalp çarpıntısı varmış holter falan taktılar zaten son 3 yıldan beri sürekli kalp çarpntım vardı yemek yiyince hepten baskı yapıyordu öksürük beyin zonklaması göz kararması aç karınla yüzümü yıkarken bile çarpntı oluyordu. kalp sıkıştırması ağrı vs. kalbime iyice baktılar kardiyolojide , kalbimde delik varmış sağ sinüs valsalva rüptürü hemen anjioya aldılar anjioyla kapanmadı ameliyat şartmış perkütan kapamayı önermedi doktor. metal atma yapıyormuş. cerrahi operasyon dedi. koltuk altından sağ taraftan ameliyat o şekilde olcakmış. Arkadaşlar şimdi ben ne yapacağım tam askere gitmeye hazırlanıyordum bütün planımı yapmıştım bu sorun çıktı askerlik işlemlerim yarıda kaldı ameliyattan önce şubeye gideyim mi ? rica etsem bilgi verebilirmisiniz.
şikayetlerim çarpıntı, kalp sıkışması, bıçak saplanır gibi ağrı ve anında kollarımda bacaklarım hemen salınıyor güçsüzleşiyor bazen baskı şeklinde ağrı giriyor kalbime , bazen kaşıntı gibi çok değişik çarpıntı yemek yiyince daha şiddetleniyor özellikle biraz fazla kaçırayım yemeği eti falan hemen çarpntı öksürük beyin zonklaması. bazende nefes darlığı yapıyor sanki nefesim bitiyor oksijen kalmıyor gibi tıkanma otururken ve ya gece yatakta yatarken oluyor tıkanma. sanki hava bitmiş gibi oluyor. şu anda çok az yemek yiyiorum fazla kaçırmıyorum doktor bir tane hap verdi tensinor diye onu içiyorum her gün. merd,ven falan çıkarken kalp çarpıntısı yapıyor bazen yürürken aç karınla bile olyor.
şikayetlerim çarpıntı, kalp sıkışması, bıçak saplanır gibi ağrı ve anında kollarımda bacaklarım hemen salınıyor güçsüzleşiyor bazen baskı şeklinde ağrı giriyor kalbime , bazen kaşıntı gibi çok değişik çarpıntı yemek yiyince daha şiddetleniyor özellikle biraz fazla kaçırayım yemeği eti falan hemen çarpntı öksürük beyin zonklaması. bazende nefes darlığı yapıyor sanki nefesim bitiyor oksijen kalmıyor gibi tıkanma otururken ve ya gece yatakta yatarken oluyor tıkanma. sanki hava bitmiş gibi oluyor. şu anda çok az yemek yiyiorum fazla kaçırmıyorum doktor bir tane hap verdi tensinor diye onu içiyorum her gün. merd,ven falan çıkarken kalp çarpıntısı yapıyor bazen yürürken aç karınla bile olyor.