Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım, düşük oranında rapor verildi. Nasıl itiraz edebilirim?

abdullah84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben kalp hastasıyım. %48'lik bir özürlü raporum 2007 de almıştım. aort ve mitral yetmezliği ve hiper tansiyon bir de kalpteki rahatsızlığa bağlı olarak nefes darlığı var.
özürlü vergi indrimi için başvuru yaptım, ancak doktor bu %48'i 30 olarak gösterdi ve özürlü vergi indiriminden yararlanamadım. tekrar başvurabilir miyim ve nasıl başvurabilirim?
bir de ben akhisarda oturuyorum. şu anda burada bir kardiyorlog yok, manisadan bu işlemleri yapsam sorun olur mu? özürlü raporumuda manisa celal bayar üniversitesi hastanesinden almıştım

son olarakta raporumda bir %30 ve onun altında 25 yazıyor. bunların ne olduğunu nasıl öğrenebilirim ve duyduğum kadarıyla iki farklı hastalıkta hesaplamalar farklı oluyormuş.

beni bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim ilginiz için teşekkürler

Acaba işgücü kaybı cetveli'ne göre aort ve mitral yetmezliği için %30, hiper tansiyon için %25 mi verilmiş? Eğer öyleyse, Balthazar formülü ile (bkz) iki oran toplanır ve Toplam İşgücü Kaybı oranı bulunur. O zaman sizin toplam işgücü kaybı oranınız %47'ye karşılık gelir.
Siz ne için rapor aldınız? Bir kurum sevkiyle mi gittiniz hastaneye?

ben iş bulmakta zorlandığım için daha rahat iş bulabilmek amacıyla aldım raporu

Eğer iki ayrı hastalıktan iki ayrı işgücü kaybı oranı yazılmışsa, bunların toplamı yukarıda yazdığım gibi, %47 olur; ki bu da işinizi görür. Rapordaki bilgileri daha net olarak aktarabilir misiniz lütfen.

Yok, oran toplamda %40'ın altındaysa, o zaman il sağlık müdürlüğü'ne gidip rapora itiraz etme hakkına sahipsiniz

25 yaşındayım 12 yaşımdan beri kalp hastasıyım. mitral yetmezliği var.
iş bulmakta sorun yaşıyorum.
acaba ben de %40 oranı gecebilir miyim

cevaplarsanız teşekkür

Kalp hastalıkları ile ilgili madde şu şekilde:
KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar %10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar %30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Klas 3 hastalar %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

Klas 4 hastalar %100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar %10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar %30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar %50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar %100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisiv.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

NOT) Kalp transplantasyonu olan kişilerin tüm vücut fonksiyon kayıp oranı % 70 olup, hastanın durumu kardiyovasküler sistem başlığı altında belirlenen maddelerle birlikte kalp fonksiyonları da değerlendirilecek ve takdir edilen vücut fonksiyon oranı Balthazard formülü ile eklenerek tüm vücut fonksiyon kayıp oranı belirlenecektir.

raporu almak için ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim

İşkur'a gideceksin ve sakat statüsünde çalışmak için başvuracaksın. Seni hastaneye sevk edecekler...

Üst Alt