Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım, heyecan sebebiyle araç kullanamıyorum. ÖTV'siz araç hakkım var mı?

sajo___

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhabalar arkadaşlar.. konuyla alakası yok ama nereye yazacağımı bilemedim.
2 defa açık kalp ameliyatı sonrası %53 oranında engelli raporum var.. ortapedik engelim olmadığından ÖTV indiriminden araç alamazsın dendi alo 183 ile yaptığım görüşme sonrası.

ancak ameliyat öncesi almış olduğum b+A2 ehliyetim mevcut. psikolojik olarak araç kullanamıyorum heyecan yapıyorum. eşimin kullanması şartıyla araç alamam mı ? yani illa %90 üstü veya %90 altı %40 üstü ortapedik bir engelimin mi olması gerekiyor?

ilgili bi arkadaş cevaplarsa çok sevinirim. iyi günler

merhaba sajo___ Herşeyden önce sağlıklı günler dilerim. size verilen bilgi ne yazıkki doğru. ortopedik engeliniz yoksa %90 üstü engel şartı aranıyor. ben de kalp hastasıyım %65 raporum var. ÖTV muafiyetinden yararlanamıyorum.

hcm

eee eşimin olmadığı dönemlerde araba kullanamıyorsam taksi tutayım madem.. böyle bişi olabilir mi ya.. :)
Allah beterinden korusun napalım... Elhamdüllillah bugünümüze...

%90 ve üstü raporunuz olsa ehliyet sormazlardı ama
%90 altı rapor ile ÖTV.siz araç alımında ehliyetine bakarlar.
Ehliyet ile rapor uyumlu olmalı ki ÖTV.siz araç alabilesin. Bunun için kod yazılıyor. Kalp rahatsızlığı olanlara uygun kod var mı? Kalp hastasıdır diyen kod var mı?

YOK...
O zaman ÖTV alamazsın demenin basit yolu...

Ancak iştime engellilerin ehliyetinde kod var: ama ÖTV.siz alabiliyor mu?
YOK...
Nedenine gelince ÖTV mevzuatında hareket ettirici tertibat olmalı deniyor. O olmayınca ne kadar kod yazılsa yazılsın kabul edilmiyor.

Mr.No

bu konu Devletimiz tarafından genişletilmeli. mağdurluğu giderilenden çok mağdur var hâlâ...

sajo___
genişletildi: 1 engel kadroya katıldı. Sol bacak.

Aileler birliği iyi iş çıkardı biraz genişletildi ÇÖZGER raporu ile..

Sonrası yok..
İçine siyaset girdiği için sümenaltı edildi. Değişik illerde değişik engelli dernekleri kendi adamlarını kullanarak bir düzüne öneri verildi. Bizden değil diye sümenaltı...

Üst Alt