Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

mavera

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar.

bende 4 yıldır yuksek tansiyon var.16 gün önce de anjio oldum.anadamar %95 tıkanmış stent takıldı ve romatizmal hastalıgımda var.raporum 57 kalp rahatsizligim yuzunden yeniden rapora basvursam oranim yükselir mi acaba ? gunde 6 adet ilac aliyorum.birde 2011 sigorta girisliyim ,malulen emekli nasil ve ne zaman olabilirim .

cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

Daha çok yeniymiş sigorta başlangıcınız.

2011'den önce % 60 ve üzeri seviyesinde malul derecede değilse engeliniz, ve şimdi maluliyet cetveli 'ne göre hastalıklarınızın toplamından malul sayılırsanız malulen emekli edilirsiniz. 10 yıl 1800 gün dolduktan sonra isterseniz maluliyet tespiti, isterseniz doğrudan malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
Maluliyet tespitinde işten çıkmanız gerekmez, malulen emeklilik başvurusunda şart çıkış yapmanız.

Eğer malulen emekli edilmezseniz şu tabloya göre emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle alacağınız rapor oranına göre şu tablodan emekli edilirsiniz.:
2008_sonrasi.PNG

Merhabalar , benimde bi kaç sorum olacak bilgili kişilerin cevaplardırması beni mutlu edecektir.

% 57 dereceyle 2011 yılında engelli olarak memurluğu kazanıp işe başladım Hamdolsun.
ilk sigorta girişimde 23.03.2011 oldu.
Öğrenmek istediğim

1.sorum -2010 yılında % 57 rapor almıştım.şimdi rahatsızlığım arttı yeniden rapora başvursam ve %60 veya üzerinde alırsam Malul emeklilik için ne kadar süre ve primim olması gerekir ?

2.sorum ise Yeni rapora Malul Emeklilik için kendim başvursam kabul edilmez mi ? Yani Sgk yada Kurum Sevki ile mi gitmem gerekir ?
Bu arada 5 yılım dolmadı.Kısacası merak ettiğim şimdi izinliyim.Rapora uğraşsam boşuna mı olur ? Yoksa Süremin dolması mı gerekir ?

23.03.2021 tarihinden önce malulen emekli olamazsınız.

Bugünden alacağınız raporun emekliliğinize hiç bir katkısı/etkisi olmaz.

Üst Alt