Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp için oran verilmedi, nasıl itiraz etmeliyim?

Adam45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İlk once bir hastaneden 2 ve ya 3 rapor aldm ozur oranları ayrı ayrıydı daha sonra Baska bir hastaneden rapor aldm sureklı 35de kaldı daha oncekiler ise 40 45 puandı ve 2 yıllık dı ben son gttm hastane de 35 sureklı verdıler itiraz ettim smdı bir hakem hastaneye yollucaklar gitmeden bir rapor daha vericiler galıba sonra ki hakem hastane den surec ne olr ordada dusuk verirlerse ben buradaki doktorundan kalp de mitral yetmzlıgı var doktor beni yeniden burada rahtsLıgın var deyip heyete sokabılrmı gecerlılıgı nedir bir daha hakem hastaneye gonderırlermı lutfen yardım edin son olarak kalpden vermedı 35 puan sureklı verdıgı İcin sıkıntıda kaldım ne yapmalıyım lutfen yardımcı olrmsunuz

Benm hakkım olan kalp dokturu verıcem dedi vermedı ne yapmalıyım davamı acayım doktora smdıkı testlerde rahatszlıgım gozukuyor hala ılac tedavisi gormuyoorum hastalık devam ediyor?

Adam45
Tek şu soruma cevap verin, yardımcı olacağım.
Siz itiraz ettiniz ve sizi hakem hastaneye yolladılar doğrumu?

Hakem hastanenin verdıgı bozulmuyor ise hastalıgımı buradaki doktordan heyete soktursam alıcagım ama boyle bısı siz konusu olabilir imi ve hakem hastanessnn o raporuna yeni rapor puanı ekleyebılırmı buradaki muane eden doktordan?

Evet yolladılar gtmedm daha

Adam45
Anladım pekii.
İtiraz edip süreci başlatmışsınız, dolayısı ile bu süreci tamamlamanız lazım.
Tabi hakem hastaneye gitmezseniz bir sorun olmaz elbette ancak %35 raporla kalırsınız..
Dolayısı ile hakem hastaneye gideceksiniz, hakem hastanenin kararı kesin olup mahkeme hariç hiç bir kuruluş bozamaz, rapor yine %35 de kalır diye düşüncen varsa il sağlık müdürlüğüne yaptığın itirazı geri çek, 6.ila 1 yıl bekleyin ve hastalığım ilerledi gerekçesi ile tekrar heyete girebilirsin, tabi yeni ve farklı hastalık gelişti gerekçesini ıspatlamanız lazım/geçmiş olsun..
Not: Hakem hastane %de ekleyebilir %de düşürebilir.

Ozamn hasatlıgma verilen rapor 40Ve ustu olrsa hakem hastanesine gıtmmegrek yokdımı hastalıgımı da kalp mitral yetmezlıgını ıspatedeblrm cunku o doktor var dedi sonra yok deyip vermedı birde ben itiraz dilekçesi nı 1 yıl ince yazdım bu sorun olr mu geri cekeblrmym?

Adam45
Siz %35 rapora itiraz ettim beni hakem hastaneye yolladılar dediniz.
Doğrumu?
Sadece bunu cevaplayın.

Raporunuz sürekli ise maalesef işlemi devam ettirmek zorundasınız süreli ise 6 ay bekleyebilirsiniz

Beni sevk edecekler ama once bir kere daha buradaki doktor heyete sokmucakmı sonra en yakın bursa hsatnesıne sevk edıcez dedıler

Adam45
%35 sürekli rapor vermişler doğru mu?
Sizin rapor sonuçlanmış sürekli demişler.
İtiraz etmişsiniz.
Artık hakem hastane dışı bir hastaneden aynı hastalıktan rapor alamazsınız.
Cevabınızı yukarıda verdim/Geçmiş olsun...

Bana en son verilen o 35 yuzde rapor sureklı bozmak İcin itiraz ettim ama daha gitmedim dediler ki hakem hastaneye sevk edıcz etmeden once bir Kezdaha gırecegım galiba sonra en yakın hakem hastanesi karar verıcek gitmeden hastalıgımı kanıtlayabılrıım ama geri cekeblrmym o dilekçeyi kesin rahatszlıgım var 1 yıl6 ay bekleyip var deyip hastalıgımı gitmemem gerek kalrmı

Burada muayene olduğum da hstlıgım cıkıyor ozamn hakeme gidip kararı aldıktan sonra o var olan hasatlıgımınapabılırım

Bu hastalıgımı alcagım hakem kesin kararınından sonra ekleme yaptıramaz iyim illa ben ekleme yaptırmak İcin hephakem hastanesine gıtmm gerkır

Adam45
İl sağlık müdürlüğü sizi yönlendirecek.
Orayla görüşün...

Çok teşekkür ediyorum ama hakem hastanesi verdigi karar hep gecerlı tamamda Bı rahatszlıgım var nasıl yapıcaz buradaki doktoru heyete sokturabilirim belki ama her elemede beni hakem hastanesine mü yollucaklar hep ordamı ugrasacam maddı durumum yok zaten hep gidemem kimsede yok vefat ettiler kaldık 30 yasında hayat hep vuruyor hayırlısı diyorum hep tek başına olmuyor hıc bısı saolun Baska yapabılcegım bısı varmıdır

Ustam bir bak aklıma gelen aynı hastalıktan degılde vermedikleri kalpden burda hastanede rapor alabıluyormuyum bu uda cvp verrsnz cok saolun tabi bunlar hakem hastanesi neden işim bittikten sonra burada ekleme yaptırabılurmıyım kusura bakma kafam doldu almıyor artık

Adam45
Siz ilk başata daha öncleri süreli raporlarım vardı, en son heyet %35 süreklidir rapor verdi,
Sonra itiraz ettim ve beni hakem hastaneye yolladılar.
Dolayısı ile bende ona göre yorum yaptım.
Doğrumu?
Farklı farklı söyleyip benimde aklımı karıştırdın.
Şimdi özet geçiyorum sizde ona göre yazın.
Kalp mitral kapak yetmezliğiniz var ilk başlarda raporlar süreliydi 40.veya 45 neyse.
Sonraki rapor %35 sürekli çıktı.sizde itiraz ettiniz 1 yıl oldu ama hakem hastaneye gitmediniz.doğrumu?

Evet dogru anlamamssınız kusura bakmayın ne yazdım bile unutuyorum kafam dolu ve dun doktora gittim mitral yetmezlik hala var

Ama o en son ki raporda kalple ilgili hıc bir oran yok iken %35 verdiler ben bunu anlamıyorum doktor var diyor Bı baskası oran vermıyor

Peki il sağlık müdürlüğüne itiraz etmişsiniz.1 yıldır neden hastaneye gitmediniz .
Sevk etmediler mi?

Yok daha gitmedim dılekceyı geri cekıp gitmeden daha once hep aldıgım hasta neye nakil ettrsem kalpden oran alabilirim ama bu mumkunmu bilmiyorum işde ben Baska hastaneye gittim en son orda kalpden vermedı verseydi ugrasmcaktm

Ve sureklı ıbaersı var sıkıntı burda

Adam45
Farklı farklı hastanelerden rapor almak sizin için iyi olmaz.
Sürekli tedavi aldığınız yada raporu veren hastaneden giriş yapmış olsaydınız belki raporunuz istediğiniz gibi çıkacaktı.
Neyse olan olmuş.siz il sağlık müdürlüğüne gidin, onlar sizi başka bir hastaneye yollayacaklar.raporun yine%35 çıkarsa rapor kesinleşir.farklı bir %de çıkarsa itiraz eder bu sefer hakem hastaneye gidersin.hakem hastanenin raporu kati karar olur.
Not: Giderken var olan bütün epikirizlerini topla ve öyle git.
İl sağlık müdürlüğüne gidiniz/Geçmiş olsun...

Hakem hastanesindeki kati karar verildiğinden sonra gelip ben bu rapor vern daha oncekı hstneye doktora muayene olup measala ilerleme var deyip heyete giremez iyim oran ekleme şansları yokmu illa bısı oldugunda hep o yolladıkları hakem hastanesinemı gıdecegım?, hastalıgım ilerledi diyip ekleme yaptıramaz mıyım?

Veya Baska bir rahtsızlıgımda yine ekleme yaptramıcakmıyım rapora oran? Hep o hakem hastanesinemı gıdecegım bir şey olduğunda? yoksa daha once aldıgım hastaneye geldkden sonra bu sekilde müracaat edemzmiyim?

Hocam hakem hastane işleri varklı.
Siz itiraz etmediğiniz sürece hakem hastane ile işiniz olmaz.

Son bir yardım lütfen cevabınızı bekliyorum iyi günler yrdmınız ıcın teşekkürler

Hayır.
Hastalığın ilerledi ise veya başka hastalıkların çıktıysa.6 ay veya 1 yıl bekleyip yeni rapor için başvuru yapabilirsin .

Ama kendi gittigim hastaneyemi yoksa yine hakem hastanesinemi müracaat edicem kendi gidip hastaneye gidebiliyorsam cok iyi olucak bunu söyleyebilirmisiniz?

6 ay bekleyip tekara baş vuru yapın.
Bir sorun çıkarsa il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edin onlar sizi yönlendirecek/geçmiş olsun...

Teşekkur ler bir konu daha ogrendim daha dılekceyı vermemışız sadece sureklı raporu almışız ben verdi saniyordum validem bilginiz olsun

Bu ara bekleyip doktora gidip muayene olup yeniden rapor alabildiğim hastaneye gitsem 1 yıl veya 6 ay beklesem kalpden heyete girebilirmiyim hakem hastanesine gitmeden?

Mitral Yetmezliği:+ , Aort Yetmezliği:+ , Triküspit Yetmezliği:+
sonundaki '' + '' işareti derecesini gösterirmiş +++ olduğunda orta veya ileri derece bende mitral aort triküspit yetmezliği var ama rapora yansımadılar rapora yansıyanlar

umarım bir fikir vermiştir hiper tansiyonum var hiper tansiyonu nefrolojide hesaplamışlar

KARDIYOLOJI HT-LVH %20 GEÇ. MI, STENT, EF:40 %50 SVT NEDENİYLE ABLASYONOLMUŞ %10 : 64

Adam45
İl sağlık müdürlüğüne itiraz ettim beni hakem hastaneye yolladılar dediniz.
Şimdi etmemişiz diyorsun.
Soruyu net ve anlaşılır bir şekilde sorun ki bende size sağlıklı bir şekilde cevap vereyim.
Bekleyin 1 sene sonra tekrar baş vuru yapın.
Sorun çıkarsa il sağlık müdürlüğüne itiraz edin.
Onlar sizi yönlendirecek diyorum..
İtiraz etmemişsin haken hastane ile şimdiklik işin yok.

Bende öyle biliyordum valide etmemiş ama sevk gerekli galiba o yüzden böyle demişler bende skntı lar dan sormadım yeni sorduğum da vermedik dedi ama elimde sürekli raporu smdi benm derdım hakeme gitmeden direk kalpden raporu kanıtlayıp alabilmek korktum raporda düşüklüğü olur diye ben daha önce aldıgım hastaneye gitsem kanıtlayıp heyete girebilme sansm VARMI derdim bu

Üst Alt