Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapak ameliyatı oldum, protez kapak taktılar. Emeklilik şartlarım nedir?

mustafatekin

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar ALLAH .tan dileğim tüm engelleri aşarsınız
ben 33 yaşından 16 yaşından sigortalıyım toplam 2754 gün türkiyeden sigortam var 2008 de türkmenistana gittim orda 4 yıla yakın çalıştım 1100 günborçlanmam var askerliğimdende 210 gün var 210 üstüne ankara hava hastanesine sevk ettiler elverişsiz raporu aldım 3 ay önce izine geldim yurtdışındaki çalıştığım firmadan doktora gittiğimde ameliyat olmam gerektiğini söyledi kalp kapak ameliyatı oldum protez kapak taktılar şu an raporluyum raporum bitince heyetten yüzdelik rapor alsam emekli olabilecekmiyin eğer olamayacaksam almak bi işe yarıyacakmı tahminim %45 verirler kap büyümesi+ kapak+sarılık+tansiyon+en önemliside piskolojim berbat durumda sanki butün hedeflerimi kaybettim yaşama sevincim gitti neyse sıkmayım sizide bide ehliyet alabilirmiyim teşekkür ederim:(

İlk ssk girişiniz 18 yaşında küçük olduğu için 1996+2 : 1998 yapar . Şimdi yapmanız gereken Türkiye de bir iş yerinde ssk lı olarak çalışmaya başlamak veya çalışıyor görünüp vergi indirim hakkı almak olacak peki nasıl yapacaksınız bu işlemleri,
İlk olarak bir iş yerinde ssk lı olun sonra o işyerinden çalıştığınıza dair belge alın ve o belge ile birlikte Vergi dairesi ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin. Vergi dairesi sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk etsin ve rapor alın. Alacak olduğunuz raporun incelenmesi sonucunda 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 18 yıl 4080 güne tabi olursunuz.Yurt dışı ve askerlik borçlanması için sgk ya müracaast edin ve priminizi 4080 güne tamamlayın ve bekleyin.
Yalnız untmamanız gereken bir nokta ise ssk lı çalışmaya başladıktan sonra borçlanma yapın ki ssk ya sayılsın borçlanmanız. Çalışmaya başlamadan borçlanma yapar iseniz BAĞ-KUR a gider borçlanma tutarı ve emeklilik şartlarınız zorlaşır ve değişir.Bağkurdan emekli olmak ızdırap...:)
Ehliyet alabilirsin ama ÖTV den faydalanamazsın ÖTVden faydalana bilmeniz için bedensel sakatlık olması gerekli..

teşekkür ederim İlker bey anlaşılan çalışmağa devam

16 yaşındaki sigortalılığınız staj değil TAM primli idiyse, emeklilik hesabında sigorta başlangı. tarihiniz doğum tarihiniz + 18'dir.

Sakat statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabimek için defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeniz lazım: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Emeklilik kriterlerinizi belirlerken aşağıdaki tablodan yararlanabilirsiniz. (18 yaşından önce de olsa) ilk sigortalı olduğunuz tarihe göre bakın:

2008_oncesi.PNG

Sürücü olup olamayacağınız Sürücü yönetmeliği ile belirlenir. Rahatsızlığınızla ilgili bölümü inceleyin mutlaka

teşekkürler

1 ssk giriş 1996
2 emekliliğe baş vurmak istediğim tarih 2014
3 kalp ameliyatı oldum yüzde 44 rapor verdiler
4 ssk prim günüm 2754 gün
5 yurt dışı borçlanmam 1450 gün son 4 yıldır yurt dışındayım topluluk sgortasıyla
6 askerlik borçlanmam 210 gün
7 ssk ya ödenen totlam prim 48.000 tl
8 genellikle askgari ücret görünüyo TÜRKİYE deki primler
9 bu durumda emekli olsam nekadar maaş alırım
bide yurt dışı borçlanmasını nasıl bir şekilde ödersem yüksek maaşa bağlanırım bunun bir yolu varmı teşekkürler...

Üst Alt