Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapak ve Aort rahatsızlığımdan dolayı rapor alabilir miyim?

kiyasettin

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Asandan Aorta genisleme(4.3cm)
Mitral yetersizliği 2.derece
Aort yetersizliği 2.derece
Sol ventrikul diastolik disfonksiyonu:Evre1
Sol ventrikul sistolik fonksiyonu:Normal
EF:%60
EKG:Normal
Yukaridaki sonuclara göre yüzde kaç oran alırım,zaman,zaman carpintim oluyor ve çok çabuk yoruluyorum.benim durumumda olan varmı

Klas 2 hastalar
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

2.Evre dediği orta düzeyde yetersizlik ise puanı %30

Inanin Şu Klass2,ye sabahtan beri bakıyorum bir türlü çözemiyorum.Evet 2.evre yaziyor ama devaminda NYHA 2 semptomlar diyor,Dilatasyon/hipertrofi varlığı diyor bunlar nedir sonuclarima baktığımda böyle bir şey göremiyorum. Kafam karışıyor bir türlü çözemiyorum sizinkisidemi aynı durumdu veya birebir buraya uymasimi lazım.

arkadaşım güzel şekilde anlatmış sizde aşağı yukarı bu katagoridesiniz bakın ne yazıyor hipertrofi varlığına karşın Sol ventrikul sistolik fonksiyonu:Normal olması sizde bu yukarda yazıyor işte evre 1 denen sey bu
kiyasettin

2.Derece Aort yetmezligi ve Aort genişlemesi

Bende 2.derece Aort yetersizliği ve Aorta Asandan Aorta (4.3)genişleme yani anevrizma var buna ek olarak,Mitral yetersizlik var 2.derece EF%60 ve sol ventrikul diastolik disfonksiyonu var evre1 bu sonuclara göre yüzde kaç rapor alırım.bu rahatsizliktan rapor alan arkadaşlar varsa ve bana bu konuda yardimci olurlarsa sevinirim.

Forumda doğru bilgilendirmeler yapılıyor, teşekkür ederim

Sayın sarasota bey

bugün kurula başvurdum beni ayrı iki kliniğe yönlerdi.1Kardiyoloji,2.Gastroentoloji benim Hem Kalp ilgili Eko,da bir takım olumsuzluklar çıkmıştı ve tansiyonum tespit edilmişti,Diger Rahatsizligimda 2011,den beri Kronik HepatitB Hastasiyim ve 6 yildir ilaç kullanıyorum,neyse Sizede Kalp ilgili Olumsuzlar olan Eko sonucum hakkında yorumumuzu istemiştim.Siz tek seferde yüzde 30 demiştiniz ancak tabii benim bır takım çekingelerim olmuştu çünkü mevzuatla tam birebir uymuyordu neyse bugün kurulun yönlendirdiği Kardiyoloji bölümüne gittiğimde doktor ilk önce yüzde 10 dedi daha sonra mevzuata bakım dedi ve Kalp rahatsızlığı için yüzde 30 tansiyon için yüzde 10 verdi balthazard formülü yaptı yüzde 37 verdi.gerçekten sızı tebrik ederim gerçekten doktorlardan daha iyi biliyorsunuz bu işin ehlisiniz nasibse cuma gününe Gastroentoloji bölümüne gideceğim bakalım orası kaç verecek daha sonra tammamlayip inşallah kurula gireceğim,zaten söylenenlere göre Ankara 2013 ten sonraki raporları onayliyormus.bakalım allahtan hayırlısı.Gerçekten size minnettarım bu konularda çok bilgili ve tecrubelisiniz.

rica ederim kardeşim bilgilerimiz dahilinde cevap vermeye çalışıyoruz umarım amcınıza ulaşırsınız geçmiş olsun tekrardan

merhaba sizlerin vaktini çok aldım ancak bu kalp ile ilgili son sorum olacak çünkü nisan da heyete giricem ve artık aldığım oranları v.s buraya yazıcam. sizin tahmininizce benim oranım % kaç olur???

aort kapak değişimi + sol ventrikül hipertrofisi + atriyel hipertansiyon EF %60 - 62

kafama takılan şu hipertansiyon açıklamalarına bakınca %10 ama aşadakilerden 2 si varsa oran %50 dir diyor . (yani sol ventrikül hipertrofisi + idrar tahlili sonucunda kreatin değerlerinin bozulması )

yani sadece hipertansiondan (ilaç Raporum da var) sol ventrikül hipertorfisi ve idrar tahlili sonucu kötü diye %50 mi alırım???

ayrıca obezite de var VKİ %40.3 falan çıkıyor

Son düzenleme:
sarasota kapakçık değilşimi ve aort damarı değişimi + hipertansiyonla birlikte ne geli sizce ef değerimi falan bilmiyorum tşkler

Üst Alt