Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapak yetmezliği için biyonik kapak taktıran var mı?

Treasurednzq

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Zor bir süreç geçiriyorum.Ameliyat olmasam tıbbi tedaviyle belki 10 yıl daha götürecek kapaklarım.Ancak hamilelik için ameliyat olup biyonik kapak takılmasını uygun görüyor drlar.ne kadar zor bir seçim:( benimle aynı durumda olanlar başından geçenleri ve tavsiyelerini yazabilir mi?ihtiyacım var...

biyonik kapak demek 10 yıl sınra tekrar ameliyat demek. yaşamın boyunca 2-3 defa ameliyat olmak zorunda kalırsın. kapak değerlerin nedir? doktorlar ameliyat yapmayı pek sever 3-5 doktora doç'a prof'a sormak lazım. ayrıca medikal tedavi ile 10 yıl idare edebileceği söyleyen kim?

Kardiyoloğum söylüyor ,belki bu şekilde seni bir 10 yıl daha götürür dedi.ilaçlarım digoxin,aldactone,beloc,atacand.hamilelik için bu ilaçları bırakmak gerekiyormuş,ilacı bırakında kalp yetmezliği riskinden dolayı en iyisi ameliyat.sana uygun kapakçık da biyonik diyor.sonrasında tabi o kapak da değişir metal takılır o da ömür boyu götürür diyor.yani bana öyle bir çözüm sunuyorlar ki 2 ameliyat garanti.hamilelikten vazgeçip hayatıma devam etsem bu defa ah gençken şansım vardı,keşke çocuğum olsaydı dermiyim! bilmiyorum...Dr umun bir lafı vardır Allah yapımıyla kul yapımı bir olur mu hiç der,ameliyat yanlısı değil yani. ama benim durumumda ameliyat tavsiye ediyor.kapak derecelerim de şöyle:ay 2-3,my 3

bunun yaşam tarzı ilaç kullanımı vs. gbi şeylerle birebir alakasıvar. 8 yıl önce ay3 my2 idi. sigaraya başladım beş yıl kullandım. bu esnada hiç ilaç kullanmadım. sigarayı bırakalı bir yıl oldu. ay4 my2-3. bende nefes daralması merdiven çıkamama gibi şeyler hiç yok allah a şükür ameliyatı kardiyologlar yıllardır öneriyor. ama bi kalp cerrahı bi prof bekleyelim dedi. 1 yıldır ilaç kullanıyorum. şükür sıkıntı yok. AMA bu durum kişiye göre değişir. kalpte çok değişik değerler var. mesela ef kaç? kapak çapların kaç? bu yetmezlik seviyesinde kapak ameliyatını ertelenir. şikayetlerin var mı? biyonik kapak ömrü 10 yıl dersek bile ameliyat sonrası ilaç kullanımı akciğer kalp makinasına bağlanması gibi etkenler insan tabiyatını olumsuz etkiliyor. bence doktorlar doğum uzmanları ile görüşüp bu şekilde hamilelik sana ve bebeğe zarar verir mi? 1 bebek demek 1 yıl doğum 1-2 yıl emzirme ile 2-3 yıl ilaç kullanamama demek. minimal invaziv diye bir ameliyat var. araştırırsan bence sana çok uygun bende bu ameliyatı olmayı düşünüyorum. Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi Prof. Dr. yavuz beşoğul var. çalışma alanları KOLTUK ALTINDAN KALP AMELİYATLARI
  • Mitral Kapak Tamir ve Değişimi
  • Aort Kapağı Değişimi
  • Triküspit Kapak Tamir ve Değişimi
  • ASD (Atrial Septal Defekt) Tamiri
  • VSD ( Ventriküler Septal Defekt) Tamiri
  • REDO ( İkincil ) Kalp Kapağı Ameliyatları
bu yöntemde kalp durdurulmuyor. karar senin. geçmiş olsun.
[FONT=times new roman][/FONT]

Mekanik kapak taktırırsanız ömürboyu idare eder fakat coumadin kullanmak zorunda olduğunuz için kanınız normalden daha akıcı olduğundan çocuk yapmak sizin için hayati tehlike doğuracaktır yada coumodin i azalttığınız dönemde ağır felç emboli gibi kalıcı sakatlılar olma riski çok yüksek oranda doğacak.

Dolayısı ile doktorunuzun eğer çocuk istiyorsanız biyo kapak sonraki on yıllık dönem dolunca yada kapağın yıpranma zamanı gelince mekanik kapak önerisi çocuk isteyen birisi için normal.

Yani her halikarda kapak ameliyatı olacaksınız ama şimdi ama yaşlanınca

Bu arada hernekadar risk alsanızda bu risk istediğniz çocuk için olmasının yanında kalp yetmezliğinşz son bulacağı için oldukça sağlıklı bir insan olacaksınız.

Öbürtürlü sürekli tedavi ve kontrol ile kalp yetmezliği ileriki yaşlarda büyük sorunlar doğuracak.

Şuan kalp kapakçığı ameliyatı Türkiyede ameliyatlar içinde enrisksiz olanı tabiki tehlikesi var ama çokdüşük oranda bu tehlike

Benim aort damarım değişti ve aynı ameliyatta kalp kapakçığım değişti ikiside mekanik aradan 12 yıl geçince comuadini ihmal ettiğimden felç geçirdim bu arad kalbimi kontorl ettiler sağlıklı insanla eşdeğer çıktı..

Mekanik eğer vucut kabul ederse biyo dan çok çok iyi ve ömürlük siz yok olduğunuzda bile o var olacak :) lakin çocuk isteyen birisi mekanikle bunu başarması coumodin (kan sulandırıcı) kullandığı için ( zorunlu) rusruletinden farksız olur

Eveeet sonunda ameliyat oldum artik metalik bir kalbim var:) cerrahim gercekten guvendigim,cevreden de baya sorusturup olumlu donut aldigim bir cerrahti..bu kapak konusunu da baya irdeledik ameliyattan once ve metalde karar kildik..neden? cunku yeni donemde metal kapagi olan kadinlar da basarili bir hamilelik gecirebiliyormus,sadece planli bir gebelik olacak..dikkat edilecek iki husus var,enfeksiyon ve pihtilasma.bu sekilde %50 basari elde edilmis,sanirim rus rultinde olasilik daha azdi:) neyse Allah nasip etmezse hic risk grubunda olmayanlarin bile basina neler geliyor..bu arada koltuk altindan ameliya hic kafama yatmadi hem uzun donem sonuclarini bilmedigimiz icin hem de kalp uzerinde rahat calisilamayacagini dusundugum icin..pompali testereyle kestirdim sternum kemighimi,valla cok rahatim gunde 4 parolla..

Treasurednzq

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun

Benimde şuanki durumum sizinle aynı kapklarımın değişmesi mayıstaki kontrolümde belirlerlecek,sizin gebeliğiniz şuan mevcut mu metal kapakla neler yaşıyorsunuz biraz bilgi verebilir misiniz?

aradan 2 yıl geçmiş olması gerekiyor şu an nasıl hissediyorsunuz

Benim de çift kapağım değişti metalik coumadin kullanıyorum sıkı takipli gebelikle 2 oğlum oldu zaten ınr düşşe rısk yükselse rısk yani bundan sonraki hayatımız rısk o yüzden evlat sahibi olmak için bu riske girdim anne olmak çok güzel bir duygu :)

arkadaşlar kalp kapak yetersizlikleri olanlar, eğer maddi durumunuz oldukça iyi ise özel mesaj atın sizi profesyonel bir dr a yönlendireyim. değilse bu alanda en deneyimli üniversite hastanelerine yönlendirebilirim.

dr her zaman sizi sizin kadar düşünmeyebilir o yüzden iyi araştırmanızı tavsiye ederim.

mümkünatı varsa kapak onarılsın. onarılmasının tamir edilmesinin mümkünatı yok ise diğer seçeneklerden en iyi olanı düşünülür.

kısaca söyleyebileceklerim bunlar.

bende 2009da pulnoner kapagım degıstı tofum ben bebek ıcın bıyonık takıldı suan 10 senlık oldugu ıcın metal ıcın sene bıtıyoruz bakalım nezaman takılcak zaman xaman agrılarım oluyor kontrele gıdıyorum ama hepsı pkolojık agrılar bunlarıda atlatırız ınsaAllah

hangı doktor ?

bende ankara baskent hast oldum harıka cerrahlardı Rabbım eksıklerını gostermesın

Merhaba, doktor onerisi yapar misiniz? Ozel mesaj atamadim size.

Merhaba arkadaslar cok gecmiş olsun. Bende 2012 de aort kapak darlıgı nedene ile 25 mekanik kapak takıldı coumadein bende kullanıyorum kapak ve kalpten yana hiç bir sıkıntım yok şükür.

Üst Alt