Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp Kapakçığı Ameliyatı oldum. Sakatlık raporu alabilir miyim?

reprep

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
- Öncelikle herkese merhaba
Doğuştan kalp kapakçığı problemi olan biriyim 2009 yılında aort kapakçığı ameliyat oldum ve aort kapağım değişerek metal kapakçık takıldı her gün daimi olarak Coumadin, Vasoxen ve Coraspin ilaçlarını kullanmaktayım bahsettiğim durumda iken askerlikten de muaf bulunmaktayım diğer kapağımda da az olsa problem olduğu söylendi, hipertansiyon olduğu söylendi bende bunların üzerine 2011 yılında engelli raporu için başvuruda bulundum açıkçası sağlam bir şekilde gitsem sanki daha yüksek oran alırdım diyorum askeriye gibi kolay kolay askerlikten muaf raporu vermeyen gibi bir kurum daha yüksek bir oran verirken  gibi komik bir oran söylendi. Konuyu fazla uzatmadan şunu sormak istiyorum tekrar başvuruda bulunmamda bir fayda olurmu ( 2013 yılında engelli kapsamının biraz daha genişletildiği ve beni ameliyat eden hastahaneninde bu raporu verme yetkisinin bulunması ) sizin tavsiyeleriniz nelerdir açıkçası ilk denemem 4 ayımı aldığı için sizlere danışmak istedim. Şimdiden ilgi alanız için teşekkür ederim.

arkadaşım forumu araştırırsan kalp üzerine olan rahatsızlıklardan verilecek oranları bulabilirsin öncelikle raporu neden alacaksın ona göre o kurumdan sevk alıp hastaneye gideceksin bence bu anlattıklarından fazla bir oran verilmez amaaaa kalbinde hasar olmuşsa ef değeri eonda 50 den aşağı ise zaten direkmen %50 alırsın anlicağın ef değeri çok önemli kardiolojide direk ona bakıyorlar zaten yüksek tansiyonun varsa ve ilaçların raporluysa 10 puanda ordan gelir bide sol ventrikül hipertrofisi varsa 20 gelir ona göre hesap et ama dr ye gitmeden bişe söylememiz doğru değil

Üst Alt