Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapakcığı sorunum var. Askerlik için cürük verirler mi?

xleonardo199

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar doğuştan gelen bir kalp kapakcığı rahatsızlığım var Bicuspid Aorta diye geçiyor.Doğuştan kalp kapakcıklarının birisi eksik ve gögüs kafesindeki kemiklerim içe doğru basık bir şekilde gelişti. ( Pektus excatavum) halk arasında buna kunduracı gögüsü diyorlar :) dedigim gibi bicuspid Aorta ve kunduracı gögüsü olan bir kişiye Çürük verirler mi ??? Şuanda askerliğim tecilli 31.12.2017 tarihine kadar

Not: Bicuspid Aorta için 2007'den beri kardiyolojiye gidiyorum sonuclarum durmakta

durumunuzu anlatın büyük olasılıkla muaf olabilirsiniz

Şimdi Tecilimi bozdurup Askerlik şubesine gittiğimde gataya sevk edecekler bide orda muaf olmazsın derlerse yanarım ama :) bana birisi keşke net bişey söylese hemen halletsem şu işi :)

dostum bu hastalık seni ne kadar etkiliyor ? doktorun bu hastalığın senin için etkilerini ve neler yapılması gerektiğini anlatmadı mı ?

Suskun Mutsuz Umutlu

Merhaba bende amasyalıyım :) doktor bana ilerde kalp kapakcıgın değişebilir demişti.4 ayda bir hastaneye gidiyorum kontrol için(10 yıldır) doktor ağır spor yapma ,kavga dövüş yasak demişti :) ama bicuspid olup cürük raporu alabilen varmi merak ediyorum acıkcası :)

hemşerim :) öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. bende sedat abinin yorumuna katılıyorum kardeşim. büyük ihtimalle muaf olursun askerlikten. çünkü koşu yasak, ağır idman yasak, bu yüzden muaf tutulursun. nöbet yada telefon bakma yada pc başında bi görev verebilirler orasıda var ama büyük ihtimalle muaf tutulursun.
OturanBoğa Bülent abi ne dersin abim bu mevzuya ? :)

Suskun Mutsuz Umutlu

Valla babami orta okuldayken anjue amaliyatı sırasında kaybettim.bizim ailede genetik sanırım ama inş bende böyle bişey olmaz. en azından askere gitmezsen benim için iyi olacak gibi

Kardeşim organ sorunlarında kesinlikle muaf tutarlar. Hiç merak etme. Al sevkini Gata ya 3 güne muaf raporunu alırsın.

ulubey

Hocam Korkuyorum valla :) şimdi tecili bozdurup askere gitmek istiyorum dediğimde muayeneye gönderecekler.Orda aksi bir doktora muayene olursam(GATA'DA) asker olursun der gönderirler diyer :D

Hiç merak etme özellikle kalp sorunlarında ince eleyip sıkı dokurlar. Onlar da istemez askerin başına bir şey gelsin.

Üst Alt