Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kası kalınlaşması, hiper tansiyon ve ritm bozukluğunun oranı nedir?

ŞAHİNLİDER

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
kalp kası kalınlaşması hiper tansiyon ritim bozuklugu bu rahatsızlıklardan heyet rapaoru alabilirmiyim

sevgili huku bende kalp duvarı kalınlaşması ve hiper tansiyon kronik astım alerjik hastalık varis bel fıtıgı boyun fıtıgıbide nörapatik ayak agrıları var bunlarla ilgili raporlu ilaçlarım var heyete girsem vergi indiriminden yüzde kaç alma ihtimalim var yardımcı olursanız sevinirim

merhaba ŞAHİNLİDER . kalp kası kalnlaşması dediğin şey hipertrofik kardiyomiyopati (HCM , HKM de deniliyor, eski adı IHSS) ise en az %50 alırsın. buradaki teşhis nedir tam olarak?

mrb hcm kardiloji doktoru ultrasondan baktı kalp duvarında kalınlaşma var dedi gün verdi makinalara gireceksin dedi şu an için tanıyı koymadı zaten hiper tansiyon ve ritim bozuklugu tanısı 20 yıl önce kondu çünkü kalp çok hızlı atıyor ilaç kullanıyorum bunlarla alakalı raporlu kalınlaşma hiper tasiyondan kaynaklı olabilrmi

sevgili hcm muayene için gün verdi doktor şu an için ilaçları kullanıyrum tam tanıyı koymadı doktor senin görüşüne göre heyete girsem yüzde kaç alma şansım var

ŞAHİNLİDER teşhisinize göre değişir. herşeyden önce Allah sağlık versin. Muayenede konuşabilirsiniz doktorunuzla.

ŞAHİNLİDER

Eğer kalp yetmezliğiniz varsa %100 alırsınız.

Semptomlarınız yok ama kalp büyümesi var ise en az %60 alırsınız.

Önemli olan teşhinizin doğru olması...

sevgili @MeTePe ilgin için teşekkür ederim semptomlar mevcut en ufak eforda yorulma istirahat halinde devamlı gögüs agrısı dispne ayak bilekleri kol kol bileklei ödem metepe ayrıca ankara 600 yataklı mevki asker hastanesi ve gata olmak üzere buralarda yatarak tedavi oldum bu hastanelerdende raporlarım var yani rapor derken askeri hastaneller agır faaliyet ve spor faliyetlerinden beni muaaf etmişti onlarda suan gecerli olurmu bilmeiyorum

saol hcm teşekkür ederim

semptomlar mevcut en ufak eforda yorulma istirahat halinde devamlı gögüs agrısı dispne ayak bilekleri kol kol bileklei ödem

Tabi tam olarak tetkik ve muayene sonuçlarınızı bilmiyorum ama saydığınız tablo ile %60-100 arası oran almanız çok olası. Hatta çalışıyorsanız durumunuzun ciddiyetine göre malülen emeklilik olasılığınız bile olabilir. Bence siz rapor için başvurun. Yeterli oran çıkmasa bile kaybedeceğiniz bir şey yok.

mrb hcm teşhisi doktor yeni koyabildi akut romatizmal ateş ara kapak hastalıklıkları arterial hiper tansiyon mitral aort ve tirikispit kapakların kombine bozuklugu tansiyondan dolayı kalp duvarında kalınlaşma ilaçları degiştirdi rapor yaptı tekrardan sence bu koydugu teşhislerden yüzde kaç alma şansım var

Sonuçlarınızı görmeden bir şey söylemek zor. Ama önceki anlattıklarınıza dayanarak kalp yetmezliğiniz olduğunu var sayıyorum. Eğer EF değeriniz %50 altındaysa fikrim değişmedi. %60-100 arası olur.

EF değeriniz %30 altındaysa malülen emekli olabilirsiniz. EF değeri %50-60 arasındaysa tam bir şey söyleyemiyorum. Diğer sonuçlarınıza da bakmak lazım.

Bende de hipertirofik kardiyomiyopati var ve doktora gittim rapor almak için direk %100 verdi orda senin konuşmana bağlı aslında ona göre konuşman lazım

Üst Alt