Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp Krizi geçirdim, anjiyo ve baypass oldum, %40 rapor alabilir miyim?

cemix34

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
mrb,Ben 36 yaşında 14 yıldır güvenlik görevlisiyim 1 ay önce işte nöbette iken çok üşüdüm,eve gittiğimde göüsümde şiddetli bir ağrı hisseththim ağrı kesildi 5 dakika sonra yeniden başladı kalp krizi olduğunu hissttim babam ile birlikte kendi aracıma binerek hastaneye gittim,
hastane yolu 5 dakika ama bana bir ömür gibi geldi.acile girdikten sonra doktorlara sıkıntımı anlattım hemen eeg ve diğer testleri yhaptılar ve khalp krizi geçirmekte olduğumu söylediler.
8 tane pembe renlkli hap verdiler biraz rahatladım.sonra arayoğunbakıma aldılar. ertesi gün acele anjiyoya aldılar doktor ana damarımın tıkandığını stent ve başka yöntemle düzelmiyeceğini belirtip acil ameliyata girmem gerektiğini belirtti.bende kabul ettim ve ameliyata girdim
sol bacağımdan bilekten diz kapağına kadar damar almışlar,ve iki damarım değişmiş,

birde bel fıtığım var

şu an evdeyim 3 ay rapor aldım,

sigorta gün sayım 5600 sigorta girişim 1996
heyete girsem yüzde kaç rapo alırım

YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Merhaba. Çok geçmişler olsun, Allah c.c. acil şifalar versin. Bende aynı şekilde 2009 yılında 2 damar by-pass ameliyetı ve Kasım 2013 yılında da 1 damara stent takılmıştı. Sadece kalp ameliyetı için %30 özür oranı veriyorlar. Kalp krizinden sonra kalp kaslarının nekadar hasar gördüğüne, kalbin kan pompalama oranını ölcen v.b. tetkikler yapıyorlar. En önemli olanı kalbin EF değeri. EF değeri %50 nin altında ise %50 özür oranı veriyorlar :)) Doktorunuzlu görüşüp rapor işlemlerine ondan sonra doktorunuzun söyleyeceklerine göre başlarsanız iyi olur.. Tekrar geçmiş olsun.

teşekkürler ahmet bey,doktor ile görüşeyim %40 alırım inşallah, bu şekil güvenlik işi yapmam zor.

öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim bende senin gibi önce kalp krizi sonrada bybaas ameliyatı oldum hemde yeni 4 ay oldu bende vergi indirimine başvurdum raporum 53 ankaraya gitti 55 olarak döndü işyerime yollanmış daha elime geçmedi geçerse emeklilik işlemlerine başlıcam hemen hemen aynı durumdayız belki işine yarar yazdıklarım tekrar geçmiş olsun ..

teşekkürler engin bende işlemlere 2 ay sonra iş başı yaptıktan sonra başlıycam,inşallah olur arkadaşım.

engin mrb Epikriz Raporu aldım Klinik Tanı Kısmında: K29 Kronik iskemik kalp hastalığı ve I25 Gastrit ve Duedonit yazıyor.senin raporda böylemiydi.

mrb arkadaşım benim rapordada 125.kronik iskemik kalp hastalıgı yazıyor ....

Engin mrb heyete girdim kardiyoloji %30 dahiliyeci hipertansiyon,hipergilidemi,yüksek kolestrol yazdı oranlar yoktu ortapedi'ye bel fıtığı olduğumu öyledim lomber disk bişeyler yazdı, ama oran göremedim sonra evrakları heyete verdim bana ufak bir kağıt verip 20-25 gün sonra sonucu bildiricez dediler.

Engin Bey sizin bypass dan başka şikayetiniz varmı tansiyon şeker vb bide ef değerine bakıyorlarmış sanırım..bende 3 damardan bypass oldum kalp krizi geçirmeden ailesel hiperlipidemi var bıde haftaya hastaneye gıdeceğim rapor için bakalım kaç çıkacak :(

cemix bey sonuc gelince bizimle paylaşırsanız seviniriz ..hastanedekı doktorlar bilgi vermiyorlarmı hiç oran hakkında kendileri ne oran verdiler gibi ben ilk kez gideceğim çok stresliyim açıkcası hiçbir bilgimde yok

Tam olarak kalp krizi geçirmeden erken müdahile yapılırsa (baypas,stent) kalp dokularında hasar meydana gelmez. Buda kalbin pompalama gücünü (ef) etkilemez. Bu erken operasyonlar sağlık açısından iyi bir şey. Fakat tam olarak kriz geçirir ve erken müdahile olmassa kalp kasında hasar meydana gelir ki buda kalp kaslarının tamamının çalışmaması ve pompalama gücünün yetersiz olması demektir. İlerleyen zamanlarda kalp yetmezliğine kadar varan sonuçlar çıkar. Arabanın motorunun pistonlarından birinin ateşleme yapmaması veya çalışmaması gibi. Kardiyoloji öncelikle ef'e bakar bu %50 ve altı ise büyük oranda vereceği oran %50 olur. Fakat kalpte hasar yok ve erken müdahile olduysa ki inşallah öyledir oran %30 olur. Kalpteki hasarlı bölgeler için çeşitli tetkik yollarıda vardır. Sintrigrafi gibi.

hayır arkadaşım bypass dan başka şikayetim yoktu daha önceden zaten kalp krizi geçirince geldi başıma o zamana kadar hastalıgımdan hiç haberim yoktu ban 55 verdiler rapor inşallah sizlerinkide hayırlısıyla olur ..ha bu arada stres yapma sakın kalbi en çok o yoruyor zaten..

arkadaşlar bende kalp kapak ve hipertansiyondan devlet hastanesinden yüzde 40 heyet raporu aldım verği indirimi başvurusu yaptım deftarlığa acaba ankarada raporu düşürme durumu nedir tşkl

Esma stres yok ben sonucu gelince açıklarım. Zaten başımıza ne geldiyse stres yüzünden geldi sende hangi hastalıklar varsa kurul doktoruna şöyle hiperlipidemi demissin yani lipid bozukluk sürekli ilaç tedavisi gerektiren hastalık bunları heyete soyle oran yüksek olsun ok.

evet lipit bozukluğu 2 tane ılaç kullanıyorum raporlu bide coraspin ve beloc var kullandığım..

slm arkadaşlar bende 2010da kalpkrizi geçirdim 6 gün yogun bakımda kaldım yogun bakımdan cıkar çıkmaz ajiooldum stent taktılar 2013te tekrar kalp krizi geçirdim fakat busefer ajio oldum ama damar yolu açık fakat kalp yetmezligi oldugunu söleyip pil takılması gerektigini söylediler holter testi felan derken 07-04-2014te kalbime pil takıldı
125 kronik iskemik kalp hastalıgı 13- arteriyel hipertansoyon(10-13)(l15 )04.05- 10-esansiyel(prımer)hipertansiyon tanısı koydular şidi ben yüzde kaç rapor alabilirim acilll cvp verirseniz cok memnun olurum ALLAH c.c acil şifalar versin cümlemize.

tşk

ilginize çok tşk ederim arkadaşlar hepimize ALLAH c.c şifalar versin .

aynı sıkıntı bendede oldu bende bypass lıyım ve şeker var bende sanırım kalp kendi başına %40 şekerde o kadar filan veya şeker %20 herneyse sonuçta bana %81 rapor verdiler sana %60 üzerinde olacagına eminim fazla bile eksiği olmaz olur bel fıtıgı ve diger başka sebepler varsa
neyse geçmiş olsu n

Selam arkadaşlar bende aort kapak amlyati oldum protez kapak taklidi kucukluktn varms bikuspit kapak amelyttan snra rapor için basvrdm yüzde otuz verdiler ne yapsam bir yl geçti başka hastaneye tekrardan basvursam olurmuş smdiden tskrlr

taner049;

Öncelikle geçmiş olsun. En doğru bilgiyi çetvelden bakarak kendin tayin edebilirsin. Hastalığının karşılığını bul ona göre hareket et. Çünkü buradaki herkesin farklı değerleri oluyor. Seni olumlu veya olumsuz yanıltabilir. Kalp hastalıklarında genelde kalbin çalışma gücü önemli. Yani EF buda ya kalp yetmezliği yani kalp kasının yeterli oranda çalışmaması yada kalp krizi geçirerek kalpteki bir kısım kasın ölmesi sonucu meydana geliyor. Kalp kapakçığının değişmesi kalbin iyi görev yapmadığı yani kasılmadığı anlamına gelmiyor. Yinede tetkik sonuçlarından, çetvelden faydalanarak fikir edinebilirsin. En son çare bir kalp doktoruna gidip tam olarak bilgi sahibi olabilirsin. Geçmiş olsun Allah şifanı versin.

Üst Alt