Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi geçirdim. Malulen emekli olabilir miyim?

emin çevik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
günaydın herkese.ben eyt lerdendim.maalesef 26 eylülde kalp krizi geçirdim.4 kasımda bypas oldum.3 damarım kol,bacak ve göğsümden alınan damarlarla değişti.1,ine stent takıldı.eşim devlet memuru olsuğu için refakat izinine başvurduk.yanlız onda oran verilmedi.sadece kardiolog klas 3 den %50 dedi.aynı zamanda hipertansiyon,hiperlipidemimde var.raporlu ilaçlarım var.maluliyet için sgk ya başvurduk.2 hafta oldu.halen yazım gelmedi.benim aklıma takılan bu rahatsızlıklarım hepsi aynı sistemmi.yoksa balthazara göremi hesaplanacak.beni aydınlatırmısınız.iyi günler

emin bey geçmiş olsun hastalıklarınız aynı branş değilse bildiğim kadarı ile balthazara göre hesaplanıyor

teşekkür ederim.tansiyonla bypas kardiovaskülersistemmiş.yani ikisinin toplamımı alınacak

Malülen emeklilik için Tek Hastalıktan %60 ve üzeri olması gerekiyor diye biliyorum..

sağlık kurulu raporu

arkadaşlar bu gün sgk dan gelen yazı ile beü tıp fakültesine gittim.kalp krizi ve sonrasında bypas oldum. 3 damarım değişti.ef %40 ve hippertansiyon ve hiperlipidemim vardı
.yanlız doktor ameliyat raporlarıma nede anjio ve ilaç raporlarıma bakmadı.bana klas 2 verdi.ama ben maluliyet oran cetveline baktığımda bu değerleimle klas 3 oluyordum.kendisine söylediğimde bunu kim uyduruyor dedi.anlayacağınız hayallerim suya düştü.şimdi benim sgkya verdiğim tüm raporlarım ve epikrizlerim ankaraya gidecekmi yoksa sadece bugünkü rapormu gidecek.beni aydınlatırmısınız rica etsem

raporlara itiraz hakkınız var bildiğim kadarı ile hatta örnekli itirazda bulunursanız işiniz çözülebilir kanımca

sadece kardiyoloji klas 3 ten % 50 verir size hipertansiyondan % 10 alırsınız ayrıca kalp damar cerrahı da oran vermesi gerekiyor.ben geçenlerde heyete girdim aort anevrizması nedeni ile açık kalp ameliyatı oldum sonrasında pil takıldı bana direk kals 3 den % 50 rapor verdi kalp damarcı olmadığı için oran alamadım. % 50 suan bana yetiyor itiraz etmedim pilden hiç oran alamadım ben normal şartlarda ameliyatımı yapan doktorum sana % 65-70 arası rapor verilir demişti lütfen itiraz edin ve hakkınız olanı alın.EF değerinizden dolayı klas 3 hak ediyorsunuz % 50 alırsınız arastırın derim ben

biraz önce sgk yı aradım ve durumu anlattım.doktorun hiç ilgilenmediğini söyledim.onlar dediki bütün evraklar ankara kocatepeye gidiyormuş.orada proflardan oluşan kurul karar veriyormuş.yani heyetteki dr.un verdiği artırılabilirmişte azaltılabilirmişte.bütün evrakları onlar inceleyecekmiş.csonuçta epikrizlerde kaç damar değişmiş kalp krizi geçirip geçirmediğim anjio raporlarım var.buradaki dr.a itiraz ettim ama hiç tınlamadı.bu işler bana ölümden beter geldi.bu halli in aşağı çık yukarı ettiler.allah hepimizin yardımcısı olsun

bana rapor odası sadece kardioloji görecek dedi.kalp damar cerrahına göndermediler.ne yani şimdi budamı eksik.bunlar işleri bilmiyolarmı.buradaki dtr.lar oran yazamıyomuş.oranı ankara veriyomuş.iyi bilen biri lütfen bilgi versin

Dedikleri gibi, karar mercii Ankara sağlık kuruludur. Hastanenin gönderdiği tanı detaylarını inceleyip karar verirler. Genelde 2 haftada sonuç belli olur, 2-3 hafta da size bildirim sürer...

vergi indiriminde maaş

arkadaşlar maluliyet için baş vurdum.geçen hafta heyete girdim.eğer malul emekli olamazsam vergi indirimiyle emekli nasıl olunur maaşı ne kadar oluyor.nasıl başvurucam anlatırmısınız

Hele bir sonuç belli olsun... Şimdiden kafa karıştırmaya gerek yok.

günaydın.internetten evrak izleden baktığımda 03,12,2013 te evrak kocatepeye ulaşmış.04,12,2013 te sağlık kurulu büro işlemleri 1, servise elden işlendi ve zimmetten çıkarıldı diyo.bunlar ne demek.birde ne kadar zaman sonra belli oluyor.beni aydınlatırmısınız

herkese iyi akşamlar.ben kalp krizi geçirdim.3 damarım değişti.hipertansiyonumda var.eko da ef değerim %40 çıktı.eko sonucunda azalmış lv sistolik fonksiyonları.lv segmenter duvar bozukluğu . sol atriyum üst sınırda yazıyor.bunlarla oranım kaç olur.evraklarım ankarada halen cevap yok.bilenler cevap yazabilirmi:confused:

Maluliyet cetveli'Ndeki şu ibareler sizin durumunuza karşılık geliyor mu bilmiyorum, ama aktarmak istedim:

5. Kalp Yetmezliği
A. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan ve ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan kalp yetmezliği
veya
B. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan İnvaziv olarak ölçülmüş kardiyak indeksi 2.2 nin altında, pulmoner kapiller kama basıncı 18 mmHg üzerinde olan kalp yetmezliği

emeklilik başvurum reddedildi

bu gün evrak takibinden baktığımda evrakın zimmetten çıkarıldığını gördüm.hemen kocatepeyi aradım.2 saatlik arama sonucunda ulaştım.evrakım rededilmiş.Allah bunları benden beşbeter etsin.malul emekli etmek için ne bekliyolar.ne yani ölelimmi.moralim çok kötü arkadaşlar.umutlarım tükendi.bypas olupta emekli olan varmı.bundan sonra nasıl yol izlemeliyim.lütfen yardım

Merhaba emin bey geçmiş olsun. Bende aynı sizin durumunuzday dım ama benim malül olmak gibi isteğim yoktu.. 2009 2 damar Bypass olmuştum. 2 ay öncede 1 damara stent takıldı.. Stent takıldıktan 20 gün sonra rahatsızlandım tekrar anjio yapıldı. 2009 daki bypass damarlarından 1 tanesinde sorun varmış ve başka bir damarda plak oluşmuş v.b. EF 45 di. Hastane %50 özürlü raporu veriyor. Ama malül saymıyorlar.. En az 1 hastalıktan %60 üzeri rapor olursa malül sayıyorlar.. 2 veya 3 hastalığın toplamı %60 dan yukarı ise yine malül saymıyorlar. :(( İyi günler

Red kararı elinize ulaştığında sigorta müdürlüğüne giderek yüksek sağlık kurulu tarafından değerlendirilmesi talebiye karara itiraz edin.

Ama burada önemli olan şu: maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerekiyor mu, gerekmiyor mu? Tedavşnizi yürüten doktorun bu konuda görüşüne göre hareket etmenizi öneriirim. Eğer doktorunuz "maluiyet cetveli'ndeki kriterlere uygunsuznu, malulen emekli etmeleri gerekir" derse, o zaman yüksek sağlık kurulu reddi onasa bile dava açıp hakkınızı arama yoluna gidersiniz.

bişey soracaktım.bu gün atatürk devlet hastanesine ilaç yazdırmaya gittim.kardiyologla konuştuk.malul emekliliğime red kararı çıktığını söyledim.adam çok şaşırdı.sadece kalpten 50 , bypas ve tansiyondanda 30 alırsın dedi.ben rapor için fakülteye gittiğimi oradaki çok bilmiş dr.un klas 2 dediğini söyledim.dr.çok şaşırdı ve klas 3 olduğumu söyledi.sormak istediğim şu.ankaradan gelen yazıya itiraz edersem beni yine fakülteyemi gönderecekler yoksa hakem hastaneyemi.sonuçta ben ilk verilen rapora itirazmı etmiş olucam.acil cevap bekliyorum

İtiraz sonrası ille de hastaneye sevk edecekler diye bir kural yok. yüksek salık kurulu varolan evraklara bakıp karar verecek. Eğer evraklarda belirsizlik görürlerse, o zaman o belirsizlikleri gidermek için bir hastaneye sevk ederler (bu hastanenin hangisi olacağını bilemiyorum)

malul emeklilik baş vurum reddedildi.

selam herkese.malulen emeklilik başvurum reddedildi.bugün sgk ya itiraz için başvurdum.dosyam ysk ya gönderildi.itiraz ediğpte emeklilik hakkı alan varmı.bypas ameliyatı oldum.3 damar değişti.1 inede stent takıldı.ef değerim %40.ayrıca yüksek tansiyon ve kolesterolde var.benim durumumda olupta kazanan varsa lütfen cevap yazsın:(

dragon387;

Geçmiş olsun. Normalde tanılarınıza göre % 50 vermeleri gerekir. % 50 den sonra arada başka yüzde yok direk % 100 var. Çok ilginç bir şey. Sizede bu durumda % 50 vermeleri gerekiyor oda malülen yetmez. Vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz. Ne yazıkki bazı doktorlarda çetvelden bihaber.

Üst Alt