Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi geçirdim. Malulen emekli olabilir miyim?

Sema1978

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2013 ocakta kalp krizi geçirdim anjiyo yapıldı ve stent takıldı ertesi gün tekrar anjiyo yapıldı EF 30 koroner arter ve hiperlipidemi raporum var.

Malulen emekli olabileceğimi söyledi bir arkadaşım ilgili sgk ya gittim yazı verdiler hastaneden sağlık raporu alacakmışım.
Plavix saneloc ecopirin lipidor kullanıyorum
20 yıllık sigorta sürem ve 1800 günüm var malulen emekli olabilir miyim

bizde benzer sorunlarla ugrasıyoruz konuma bakarsanız gorursunuz suanda %30 rapor cıktı babama raporu ıptal ettırdık tansıyon ve kolesteroldan rapor almaya calısacagız bakalım
babamda kalp krızı gecırdı ve 2 tane stent takıdlı

Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız olmalı. Bu varsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...

8. Koroner Arter Hastalıkları
A. Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina ile birlikte, medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen miyokard perfüzyon sintigrafisinde sol ventrikülün en az %30’unu etkileyen iskeminin saptandığı koroner arter hastalığı
veya
B. Medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen, bir veya daha fazla koroner arterde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterildiği Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina pektorisi olan koroner arter hastalığı
veya
C. Medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen, Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina ile birlikte ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun (EF<%30) olduğu koroner arter hastalığı

Sağlık raporu çıkartmak için hastaneye gittim kardiyoloji EF 38 koroner arter % 50 rapor verdi heyet bir şey sormadı 2 ay içinde sgk dan cevap gelir dediler bu sonuçlara göre malulen emekli olabilirmiyim

bu oranlarla malulen emeklı olunmaz dogum yapmışsanız 1800 gunun uzerıne dogum borclanması yapın gununuz artsın

20 yıl sigorta sürem 1842 günüm var

Sağlık raporu çıkartmak için hastaneye gittim kardiyoloji EF 38 koroner arter % 50 rapor verdi heyet bir şey sormadı 2 ay içinde sgk dan cevap gelir dediler bu sonuçlara göre malulen emekli olabilirmiyim

olamazsınız agır ozurlu çalışamaz raporu almanız lazım ancak oyle olur sıgortalı oldukdan sonra cocuk yaptınızmı

Fulya hanım sgk ya malulen emeklilik için başvurdum 1800 gün ve 10 yıllık sigorta süresinin yeterli olduğunu söylediler eğer prim eksik olsaydı doğum borçlanması yapardık dediler elimde olan raporlarımı verdim başvurumu kabul ettiler ve hastane sağlık kuruluna dilekçe yazdılar bende yönlendirdikleri hastaneye gittim sağlık kurulunda olan Dr tek tek imzalattım kardiyoloji Dr makinada muayene ederk EF 38 koroner arter % 50 yazısını yazdı ben bu işlemleri sgk nın yönlendirdiği gibi yaptım bana özürlü raporu al demediler

bu oranla malulen emekli olamazsın ef 15 25 arası olur ıse bırde malulen dedıgınızde dogru demışler fakat sen 1842
üzerine üç cok var ise 3920 gün ile emekli olursunuz sürede sıkıntı yok günde var 3 cocok var ise 4000 gün yapar vergi indirimi ile %40 ilede emekli olursunuz 2 ci dereceden ise 16 yıl 4 ay ile 3760 gün ile emekli olursunuz sgk size ne dersenız ona gore muamele yapar sana şöyle böyle olucak demez yol gostermez

Fulya hanım teşekkür ederim bu konuda benim hiç bir bilgim yok internet üzerinden edindiğim bilgiler doğrultusunda malulen emeklilik için başvurdum nedenide koroner arter hastalarının malulen emeklilikten yaralana bileceği bilgisinden ayrıca 1 Çocuğum var

kulaktan dolma bilgiler bir cogu sizn cocukla beraber 2562 gününüz yapıyor %60 alırsanız 3760 gün ile emeli olursunuz 40 ve 59 alırsanız 3920 ile ama sgk emekliligi ret verir veriyorda illa bakıma muhtac olucaksınız ben ordudan bir vatandaşa 100 yüz agır engelli raporu var ekin emeklı etmemişler ben ona once bakım aylıgı baglattım sonra sgk kendı davet edıp emeklı ettı ve 551 tl maas bagladı

Sema1978,
%50 oranında ki rapor ile malulen emekli olunmaz en az %60 ve üzeri almanız gerekli, fulya35 hanım size vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olma şartlarını söylemiş malulen emekli olamadığınız için bu şartları yerine getirmeye çalışın ve erken emekli olun.

officer heyet sonucun ne olduğunu bana söylemedi sadece kardiyoloji % 50 EF 38 yazan kağıdı görebildim hayırlısı artık teşekkür ederim

dahiliyedende tansiyondan en az 10 puan alırsınız buda 55 eder

sız ne asamadasınız babamad sızle aynı durumda
bugun raporunu ıptal ettırıp tekrar heyete gırdı
hem kalp hem tansıyon ve kolesterol ılacları kullandıgı ıcın raporlu bunları sundu bır oncekınde sadece kalpten gırdı %30 aldı
ef fılan ne cıkıyor bılmıyoruz tek basına gıttıgı ıcın anlamadıgı ıcın ogrenemıyoruz ne cıktıgını
haftaya carsamba sonuclarınıa lacak babam

gülay hanım babanızın ef sonucu muhtemelen 55 50 cıvarı gelmıştır kronık arter hastalıgıdır artı tonsıyon kolestrol bu uc hastalıklardan genel toplamı 50 dır balhazarda %44 cıkar babanızın hıper tansıyonu var ıse stabıl 18 22 arası olur ıse 20 14 18 ise %10 oran verılır kolestrol den %10 dan fazla cıkmaz agır ılerı derecede kalp seker hastalarında %20 anca oran cıkar

birde babanızın sgk baslangıcı gununu yasını yazarsanız emeklılık hakkını soyleyelım

gulayonur merhaba öncelikle geçmiş olsun ben kalp krizinden sonra yapılan işlem dökümanlarını ve EF Değeri yazan kağıdıda dosyaya koydum 2 yıl önce EF 38 olan raporu sgk nın kabul etmiyeceğini söylediler beni kardiyolojiye gönderdiler makinalarla bakıldı EF 38 ;( çıktı tekrar bu kağıdı ve raporlarıda iliştirip Dr Lara imzalattım ama bana Dr lar soru sormadılar ben sonucu görmedim daha doğrusu göstermediler 2 ay içinde size cvp gelir dediler hayırlısı olsun raporu nasıl iptal ettirdiniz ?

sema bu verilen raporla malulen emekli olamassınız muhtemelen oranınız 50 yada 55 olacaktır Sema1978

sarasota teşekkürler koroner artere %50 verdiler dahiliye Kolestrol hastası olduğumu yazdı ama oran yazmamış pisikiyatri krizden sonra lustral kullanımı var tekrar etme beklentisi var Yazmış oda oran yazmamış heyette son ne yazdıklarını bilmiyorum hayırlısı artık hepimize geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın

sımdı babama dun kolesteroldan oran verılmıyor demısler
tansıyondan ne alır nasıl alır bılmıyorum
dedıgım gıbı babam bu ıslerden hcı anlamıyorum ef ne cıktıgını hıc bılmıyoruz babam 5 ya once kalp krızı gecırdı ve stent takıldı 2 tane ayrı ayrı zamanlarda
daha oncesı bızım ıcın yok yanı
dun bısıler yapmıslar ama sonuclarını yıne ıblmıyor babam sormak yada gormeye calısmakta emınım aklına bıle gelmemıstır sordum zıra sonuctan haberı yok.
raporu nasıl ıptal ettık raporu malulen emeklıgıne ıstınaden cıkarmamıslar ılk heyette sıgorta gerı cevırdı oraya gıdınce zaten raporun ıptal edılmesı gerekıyordu daha sonra babam derdınıa nlatmıstım hanı boyel boyel bana sadece kalptan oran vermıssınız(%30) ama bende tansıyon ve kolesterolda var raporlarımda var deyınce ısın rengı degısıyr ve tekrar heyet gunu alıyor ıste o heyetten dun egctı
butun doktorlar bu kez muayne etmısler babamı 7 tane doktor
10 gun sonra sonuc demısler
ben zaten maluılen emeklı olmöayacagını anlamıs oldum %30 ıle ama allahtan tek ıstedıgım hayırlısıyla vergı ındırımıne hak kazanması ve buna baglı erken emeklılık sartlarının olgulanması.
cunku babam ınsaat ıscısı dr gecen seerdeb u seferde nasıl calısıyorsunuz hayret valla demısler :S calısmasını asla ama asla ıstmeıyoruz
babam 2001 gırıslı 3300 gunu var
3000 gunude yurt dısından var ama aktaramıyor babamın normal sartlarda 66 yasında emeklı maası almaya baslamıs olması gerekıyor.
ama hersey normal degıl adam calısamayacak boyle gıderse zaten. @Sema1978 @fulya35

gulayonur umudunuzu kaybetmeyin banada kolestrolden oran verilmez demizlerdi ama bende kötü kolestrol ilaç kullandığım halde 300 de normalde 150 altında olması gerekiyor.Kötü kolestrol yüksek çıkması ve raporlu ilaç almasıyla oran veriyorlar gerçi doktora kalmış birazda.İnşallah 10 tansiyon 10 kolestrol ve 30 kalpten alırsa %43 olur ve vergi indirimiyle erken emekli olur.Prim günü yeter sanırım ama sigorta girişine göre ne zaman emekli olacağına bakarsınız.İnşallah babanız %40 üstü alacak
Bende 2 defa kriz geçirdim 3 defa anjio oldum 3 stent var ,kolestrol ve tansiyonda var.Babanızın durumu hemen hemen benimle aynı yani

Polat34

sızın oranınız ne kadardı
baya yazı okudum ama ıste hem telaslı hemde aynı anda okudugum ıcın hatırlamıyorum
sızın emeklılınız olmamıstı galıab degılmı?
cok gecmıs olsun buarada sızede

Bende yetmezlik, aritmi ve kalp pili var. EF oranım 28 ben yüzde 90ın üzerinde rapor aldım. Kalp olunca direk EF devreye giriyor. Diğer oranlar pek etkili olmuyor. Çok geçmiş olsun Sema1978

gulayonur benim sigorta girişim 2002 daha çok var emekliliğime. Kalp EF 50 benim Kolestrol ve tansiyon var %30 kalp %10 tansiyon ve %10 kolesterolden almıştım toplam %43 engel oranı. Benim EF ORANI biraz düşük işte sıkıntı yaratıyor çoğu zaman sürekli yorgun ve Halsizim yolda yürürken bile nefes nefese kalıyorum.

Polat34

babamında 2001 aslında dusununce
bpekı sız vergı ındırımınden faydalandınızmı?
calısıyormusunuz bırde

kolesterolden oran ancak senin dediğin şartlar gerçekleşirse olur oda her insanda olmaz nadir yani arkadaşımızın alacağı oran 30 + 10 olur tahminimce oda 37 yapar ama 60 yaş üstüyse kurtarır

apprentice çok geçmiş olsun haftada bir kere mutlaka avokado iki kerede somon tüketin faydasını görürsünüz

Üst Alt