Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi geçiren kişinin emekliliği hakkında..?

Konular
56
Reaksiyonlar
8
Merhaba arkadaşlar
yakın aile dostum kalp krizi geçirdi.Birkaç damar değişti ömür boyu ilaç kullanacak.13 yıllık bağ-kuru var.erken emekli olmasındamı yoksa alabilirse % 40 rapor alıp özürlü emeklisi olmasımı daha avantajlı. Veya işimize yarayacak herhangi bir bilgi yada yönlendirme yapabilecek arkadaşlardan yardım istiyoruz.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederiz.

Ne kadar erken emekli olabilirse o kadar iyi! Fazladan birkaç yıl emekli maaş almaktan daha avantajlı bir durum yoktur. Kaldı ki gün geçtikçe emekli maaşları da düşmektedir.

ssk mı bagkurmu.

merhaba arkadaşlar;
bir yakınım 4 ay önce kalp krizi geçirdi.ömür boyu ilaç kullanacak rapor alma sürecinde şu anda.
sizden bir kaç bilgi rica ediyorum.
tahmini olarak yüzde kaç rapor alır.
birde hastanede senin 5600 gün bağ-kurun var bu ssk sayılmaz denmiş.
Emekli olabilmen için bag-kur olmaz 18 yıl ve 1800 gün ssk lı olarak bir yerde çalışman gerekli denmiş.doğrumudur ?

1800 değil 1261 gün ssk lı çalışırsa ssk dan emekli olabilir.son 7 yılda en fazla nereye kesinti yapılmışsa oradan emekli olur

peki hocam 5600 gün bagkurumuz geçerli sayılırmı. rapor alıp 3 sene kadar çalışmadan beklesek emekli olabirmi.
1261 ssk lı olma mecburimi ?

Fevzi rapor alıp beklesen prim yatmadığı için sayılmaz. SSK üzerinden 1261 gün prim yatması gerekir.

Bağkur primi var ve bağkur'dan emekli olacak. SSK ve askerlik borçlanması dahil tüm primler emeklilik hesabında dikkate alınır

Son 2520 prim hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir.

% 40 ve üzeri rapor alabilirse, bağkur'dan aşağıdaki tabloya göre emekli olabilir:

bagkur.PNG

Üst Alt