Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi sonrası miyokardit teşhisi koyuldu. Askerlikten muaf olur muyum?

MertUmut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, öncelikle burada ki tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.
Ben 2016 nın sonunda kalp krizi geçirdim.
5 gün eğitim araştırma hastanesinde yattım.ambulansla hastaneye girdikten sonra hemen anjiyoya aldılar . Allahtan tıkalı damar yoktu.ancak Triponin değerim çok çok yüksekti.
Bana hastanede
Minimal mitral yetmezliği
Minimal Triküspid yetmezliği
Dediler ve çıkışta
Miyokardit teşhisi koydular .
Daha sonra da bir kardiyoloğa görünmem gerektiğini söylediler .
Göründüğüm kardiyolog beni efora çıkardı.
Her iki mitral leaflet hafif prolabe oluyor
Fibrotik mitrak dedi
Sonuç olarak da
Hafif Mitral valf prolapsusu
1-2. Dereceden mitral kapak yetmezliği diye bir teşhis koydu.

Daha sonra şikayetler sıkıştırmalar devam ediyordu
Göründüğüm başka bir kardiyolog da
Miyokarditin stres ve efora bağlı olduğunu belirten bunlardan uzak durmamı yazan bi rapor verdi.

İş ve aile durumunda çok kötü bir durumdayım.
Sizce askerlikten muaf alabilir miyim ? Nasıl bir yaklaşım izlerler?
Cevaplarınız için teşekkürler

Olabilirsiniz ama sizin söylediğinizle olmaz. Heyete girmeniz lazım. Eğer durumunuz sizin belirttiğiniz gibiyse çürüğe ayrılma olasılığınız var. Kesin bir şey söylemek zor.

Teşekkür ederim . Durum ne olacak buradan yazarım.

Bu konuyla ilgili deneyimi olan birinden ihtimal alabilir miyim?
Beyfendinin cevabına teşekkürler . Ama şöyle yüzdelik verebilecek ne olacağına dair biri var mı?

MertUmut

Kalp sorunlarında tek risk almamayı tercih eder. Muaf olma olasılığı daha çok.

Merhaba, bana Akut miyokardit teşhisi koyuldu. Mayıs ayında askere gidecektim. LVEF %57, RVEF %40 çıktı. Askerlikten muaf olabilir miyim? Teşekkürler

Herkese geçmiş olsun, bana Akut miyokardit teşhisi koyuldu. Mayıs ayında askere gidecektim. LVEF %57, RVEF %40 çıktı. Askerlikten muaf olabilir miyim? Teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba, bana Akut miyokardit teşhisi koyuldu. Mayıs ayında askere gidecektim. LVEF %57, RVEF %40 çıktı. Askerlikten muaf olabilir miyim?

Ne zaman miyokardit oldunuz? Yeni mi, eski mi?

Askerliğiniz büyük olasılıkla ertelenir. Ama muaf olmanız durumunuza bağlı. 6 ay veya 1 sene sonra tekrar bakalım diyebilirler. LVEF değeriniz normal. RVEF biraz düşük olmakla birlikte bu durum geçici olabilir. Hastalığı yeni geçirdiyseniz tedavi sonrası durumunuzun tekrar değerlendirilmesi gerekir.

alıntıyı nasıl yapyosunuz bilmiyorum ama
2012 de paylaşımı yapan arkaşla aynı öykude kalp krizi yasadım
kalpde tıkanıklık yoktu 4 yıl sürekli troponin yüksekliği ile acildeydım hala bazan oluyor 2012den beri
ilaç tedavisine ramen
kalpte sıvı perikardit çarpıntı nefes darlığı vs hiç gitmiyor (bebeklikte yürümedim kalbimin engelie ilgisi yok)

sorum şu
kalbimdeki sıvı artık akciğerlere bile atladığı dönemler oluyor hiç gitmiyor
nedeni, tedavisi ne olabilir aynı sorunu yasayan canlar ve bilenle deneyimlerini paylasabilr mi

sorum şu
kalbimdeki sıvı artık akciğerlere bile atladığı dönemler oluyor hiç gitmiyor
nedeni, tedavisi ne olabilir aynı sorunu yasayan canlar ve bilenle deneyimlerini paylasabilr mi

Bu kolay bir soru değil. Perikardit pek çok nedene bağlıdır. Çok çeşitli tahliller yapılması gerekir.

Üst Alt