Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi sonucu malullük başvurusu onaylanır mı?

zynox

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce kalp krizi geçirdim,iki stent takıldı şuan ilaç tedavisi ve kardiyak rehabilitasyon devam ediyor,1 ay önce çekilen eko sonucunda e-f %20-25 yazıyor.
İşgöremezlik raporu bayramda bitecek.
Malulen erken emekli olmak için heyete ne zaman başvuru yapayım,işlemler ne kadar sürüyor ve bu durumumda engelli oranı ne kadar verirler bilgilendirir misiniz lütfen teşekkürler.

Öncelikle g.olsun ssgk dan sevk alıp gideceksiniz malülen emeklilikte bu şart alacağınız oran ef den dolayı % 100 olacaktır sgk bunu inceliyecek belli şartlar mevcutsa emekli edecektir
zynox

Teşekkürler,peki şüreç ne kadar sürer ve aylık ne zaman bağlanır bilginiz varmı.
sarasota

Rapor âlacağın randevu tarihine bağlı emelilikde şayet kabul edilirse 3 6 ay sürebilir

Enaz 1800 primgünü gereklidir

5180 günüm var 95 girişliyim sıkıntı çıkmaz herhalde.

Tabiki var malulen emeklilikte maas daha az

Emekli maaşı.com da hesaplayınca engelli maaşı daha az hesaplıyor.
sarasota

Süreç başladı

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün malulen emeklilik sürecini başlattık,
İlk olarak SGK il müdürlüğü ne giderek malullük için başvurdum SGK beni şevket yılmaz eğitim araştırma hastanesi ne sevk etti.
Burada SGK nın verdiği sevk evraklarının bir nüshasını 1 nolu oda alıp diğerini bana verdi,karsı odadaki doktora imzalat dendi,doktor neyim olduğunu sordu,kalp krizi geçirdiğimi buna bağlı olarak 2 stent takıldığını ve EF oranının %20-25 olduğunu soyledim.
Doktor elindeki evraka kardiyoloji yazdı ve kaşe ledi bana geri verdi,tekrar 1 nolu odaya döndüm fotoğrafımı çekip ayrı bir evrak hazırladı o evrakı bana verip kardiyoloji polikliniği ne gönderdi,poliklinikteki doktor geçmişteki sonuçları inceledi ve evraka hikayemi yazıp birde %100 oran yazdı.
Sonra tekrar heyet katına inip evrakların hepsini 2 nolu odaya SGK ya gönderilmek üzere verdik,onlarda bana temmuz 19 a heyet randevusu verdi.
Gelişmeleri buradan tekrar size ulaştırıcağım.

zynox
hayırlısı olsun. Kaç prim ve çalışma yılı ile başvurdunuz acaba ?

Tekrar merhaba arkadaşlar,
sgk kendi sevk ettiği hastahaneye inanmayıp beni tekrar rapor almak üzere uludağ üniversitesi tıp fakültesine sevk etti.
oradaki sürecide halledip evrakların sgk ya ulaşmasını bekledim,evraklar sgk ya ulaştı şimdide sgk nın saglık kurulu kararını bekliyorum.
ülkemizde nekadar gereksiz bürokrasi varmış birkez daha şahit oldum,dünyanın enfazla vergilerini veripte hayat sıtandartı bu kadar düşük başka ülke yoktur heralde.
kalın sağlıcakla gelişmeleri yazmaya devam edicem.
ALLAH cümlemize şafi adıyla şifa versin inşallah.

Öncelikle herkese geçmiş olsun. EF oranının %20-25 olduğunu yazmışsınız.Buna istinaden doktor %100 oran yazdığını belirtmişsiniz. Benim askerdeki GATA daki raporumda EKO: LVIDd/s:42/26, LVEF:%70 yazıyor bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz.Askerde bana askerliğe elverişli değildir raporu verdiler.Acaba burada yazan LVEF:%70 ne demek bilginiz var mı?.

Kardeşim ef gayet iyi sanırım başka bie probleminiz var kapak olabilir mesela

Ventriküler Taşikardi tanısı kondu.Sanırım ondan askerliğe elverişli değildir raporu çıktı.Teşekkürler ilgin için.

Arkadaşlar SGK başvuruyu kabul etmiş bu gün telefon edip öğrendim.
2yıl sonra kontrol muayenesi şartı varmis,kalp yetmezliği iyileşen bir hastalık değil bu karara itiraz etmeli miyim yoksa emeklimi olayım karara vermedim,siz ne dersiniz.

SGK malullük onayını verdi

Maluluk onayı aldım fakat 2 sene sonra kontrol muayenesi varmış,simdi bu durumda daha istifa etmedim istifa edip emeklimi olayım yoksa vergi indirimi isteyip ordanmi emekli olayim.
Vergi indiriminden emekli olursam yinede kontrol muayenesi cıkarmı.
Kalp krizi sonucu kalp yetmezliği var e-f oranı %20-25 bu durum iki sene sonra değişirse iş başımı verecekler sürekli rapor vermeleri gerekmez mi.

zynox öncelikle geçmiş olsun sgk girişiniz ve toplam gün sayınız nedir vergi indiriminden daha iyi ola bilir emeklilik.

İyi akşamlar hocam ben 2006 sigorta girişliyim malülen emekliliğe başvurdum 2 hastaneye gönderdiler 2. Hastanedeki doktorum rapor oranımın %100 olduğunu söyledi 1800 den emekli olucam nasip olursa maaş hakkında bilginiz varmı ve ötv ve vergiden muaf oluyor muyum ve %100 rapor alan birinin ehliyeti iptal oluyomu bilginiz var mı ? Kalp pili ve kalp yetmezliğinden dolayı malüllük.

Askerde Ventriküler Taşikardi teşhisi konuldu. Ankara GATA da 2 kez anjiyo yapıldı.Daha sonra askerliğe elverişli değildir raporu verdiler.

Son düzenleme:
Üst Alt