Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi sonucu stend takıldı. Malulen emekli olabilir miyim?

altuncy75

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba..ben yeni üye oldum..22 şubat ta kalp krizi geçirdim..stent takıldı..ancak 8 yıl evvel şeker kolestrol tansiyon rahatsızlığım tespit edildi...kalp krizi sonrası 2.5 ay geçmesine rağmen yürürken bile nefeste daralma ve kalp atışlarında aşırı ritim var...2260 gün yatırılmış ssk pirimim var..bu şartlarda öncelikle heyete girilmesi gerekiyormuş doğrumudur. emeklilik başvurusu yapabilirmiyim..başvuruyu yaparsam sizce emekli olabilme şansım nedir.. ...şimdiden teşekkürler...

Geçmiş olsun Tuncay bey,
İlk olarak sgk ya malulen emekli olma talebinde bulunacaksınız kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek 60% ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olabilirsiniz.
Yalnız malulen emekli olmak için bazı şartlar var 10 yıl 1800 gün prim ve 60% üzeri raporunuz olması gerekli.

Kalp krizinde kalbe verdiği hasar dikkate alındığından eko raporunuz önemli. Ya da angio raporunuz. Şeker tip2 ise ondan % 20 alırsınız. kalp krizi geçirip girişimde bulunulduğuna göre ondan da en az % 30 alırsınız. Hipertansiyondan da % 10 verilir. Toplandığında ise % 50 rapor alırsınız. Bu durumda erken emekli olma şansınız doğar ama sigortalılık başlangıcınıza göre belirli bir süre sigortalılık ve gün şartlarını yerine getirmeniz gerekir.

cevabınız için teşekkür ederim...sigorta başlangıcım 1997...toplamda 2260 günüm mevcut...kolestrol için herhangi bir yüzde bilginiz varmı...

teşekkür ederim...tabiki ssk dan gerekli formları aldım doldurup teslim edeceğim...ardından kurumun belirlediği hastanede tetkikler yapılması gerekiyormuş...teşekkür ederim tekrar aydınlattığınız için...hayırlı günler...

Kolesterolden oran dolaylı olarak veriliyor: Kolesterol damarı tıkıyor, tıkalı damar yüzünden kalp krizi geçiriyorsunuz, damarı açmak için stent ya da bypass... Şaka bir yana kolesterol için oran yok. Zaten mantık olarak kolesterol bir hastalık da değil. Takılmayın kolesterol lobisinin saçmalıklarına. Ayrıca şunu da belirteyim anlattığınız tablo ile malülen emekli olmanız imkansız görünüyor, boşuna çabalamış olursunuz. Vergi indirimiyle emeklilik hakkınız ise kesin. Şu tabloya bakın:

2008_oncesi.PNG

Tuncay geçmiş olsun. Vergi indirimi ile erken emeklilik için 1800 güne ve 3 seneye ihtiyacın var. Ama malulen emeklilik ihtimalin var çünkü yürürken nefes darlığı çekiyorsun. İnşallah öyle değildir ama bu senin kalbindeki hasarın yüksek olduğunun belirtisi olabilir.

malesef evet nefes darlığı oluyor...hele havalar hafif sıcak ta oldumu çekilmiyor..bu kadar etkileyeceğini tahmin etmiyordum işin açıkçası...sağlık olsun kaderimizde bu da varsa yapacak bişey yok...yorumunuz için teşekkür ederim...

%55 ile 2860 günüme göre nelerden faydalanabilirim

dün aldığım raporumda toplamda %71 görünen raporların totali %55 e düşürülmüş.. farklı formül ilşe hesaplanıyor denildi.. bu konuda ne yapmam gerekiyor emeklilik olabilir mi . .itiraz etmeli miyim.. nelerden faydalanabilirim ne avantajlarım var yardımcı olurda cevaplarsanız sevinirim...

İlk işe giriş tarihiniz ?
Doğum Tarihiniz ?
Halen çalışıyor musunuz ?

eger biraz efor harcadığınızda nefeste aşırı daralma oluyorsa ve bazan bu nefes kesilmesi otururken bile oluyorsa sizin ef değerinizin düşüklüğünden kaynaklanır bence size ef değerinden % 50 tansiyondanda 10 puan verilmiştir buda topamda 55 yapar zaten ama başka rahatsızlığınız var ise ozaman ef değerinizi bilmediğim için 30 puan almışınızdır diyebilirim

şeker kolestrol tansiyon ve kalpte 4 stent var..

kısmet hanım kroner arter hastalığı stent( %30)- hiper tansiyon (% 10) -11 yıllık tip 2 diyabet ( %20) -başlangıç diabetik retinopati (%1)-nöropatik ağrı (% 10)

ilker bey işe ilk giriş 1997 mayıs.....doğum tarihi 16 /02 /1975...6 ay evvel işten çıkarıldım ve halen iş aramaktayım...

% 55 yapar toplamda.

Prim gün sayınız 3920 olduğunda emekliliği hak ediyorsunuz.

Askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanarak prim gün sayınızı yükseltebilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Bülent bey peki şu anda emeklilikte ödenen maaş hakkında bilgi alabilirmiyim.. rapora itiraz etsem avantajım olabilirmi...ve son olarak bu oran ile nelerden faydalanabilirim...extra bi avantajım varmı...teşekkürler şimdiden....sağolun..

ek olarak; başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması durumunda malulen emekli olabilirler.

merhabalar kalp ameliyatı olan arkadaşım malulen emekli olabilirmi yoksa vergi indiriminden yararlanıp mı emekli olabilir.tşk

Emekli maaşları ile ilgili:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz-17.html
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Oranlar sakatlık oranı cetveli'Ne göre belirlenir ve balthazard fomrülü ile toplanır. Bu cetvele göre düşük oran verildiğini düşünüyorsanız il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz rapor için.

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Bülent bey hizmet 03/1997 işe giriş sgk başlangıcım olan dökümüme baktığımda bazı sıkıntıları tespit ettim 1997-1998 arasında (240) gün --2001 yılından (270) gün --- 2003 yılında (360) gün ---- 2006 yılında (100) gün eksik pirimim görünüyor. bununla alakalı sgk ya itirazda bulunacağım. şu an 286o gün pirimim görünüyor .+ bağkur dan (210) günüm mevcut.. kısacası toplamda eğer düzelttirebilirsem 4040 günüm olucak %55 engel tespit edildi. her hangi bir itirazda bulunmadım .raporun detayında %71 görünmesine rağmen hesaplamalarda %55 e düşüyor. bu konuda itiraz etmeli miyim yada bu şartlarda olaki primimin dolması halinde aylık ne kadar bağlanır. yorumlar mısınız..

%55 ile malulen emekli olamazsın kardeşim
Bülent abinin dediği gibi 17 yıl 3920 gün şartını yerine getirirsen emekli olursun
Emekli maaşı ödediğin prime göre değişir kardeşim.Ödenen prim ne kadar yüksekse okadar yüksek maaş alırsın
Raporunda %71 alıp % 55 e düşürmelerinin sebebi balthazard formülü diye bir hesaplamayla toplam vücut engellilik oranını bulmaları

(bende kalp krizi geçirdim 3 defa anjio 3 stent sol vertüler damar hala % 80 dar ,yüksek tansiyon ve kolestrol var. %50 aldım ama %43 e düşürdüler.Nefes problemi ve kalp çarpıntısı ömür boyu sürecek ,koşturmaca işler yapma,ağır kaldırma,soğukta kalma,çok sıcaktada kalma,stres hiç yapma ve ilaçlarını hergün iç.Stentler normalden daha hızlı tıkanır ilaçları içmezsen.

Geçmiş olsun. Benim de kalp damarlarından ikisine stent takıldı. Damarlardan biri %80, diğeri %90 tıkalı imiş. EF>55 Klas-2 Kroner arter hastalığı ve hipertansiyondan %30+10 oran geldi.%16 da işitme kaybından verdiler.%7 bel fıtığı ile toplamda %63 oran geldi. Maluliyet farkı bir durum galiba.

polat kardeş zaten belirttiğimde dediğim gibi prim gün sayısı bi üçkağıtçılık yapmazlarsa 4040 oluyor ve kurtarıyor..değilmi..gerekli yazıyı sgk yazdım arşivden inceleme yapıyorlar..

INSUARIST;

senin oran 51 arkadaşım 63 değil haberin olsun

uzun zaman oldu siteye girmeyeli arşiv araştırmaları sonucunda eksik günlerimin bir kısmı tespit edildi ve sisteme işlendi tüm itirazlarıma rağmen 556 gün eksiğim çıktı 361 gün askerlik borçlanması ve 195 gün ödenmemiş bağ kur primimi ödeyerek 3920 günü tamamladım 21/04/2015 günü dilekçelerimde ödediğim dekontları a ilave ederek sgk ya teslim ettim .dilekçe müracaat nosu verilerek 45 gün içerisinde tarafınıza yazı gelecek bekleyeceksiniz dediler. bekliyoruz vergi indiriminden dolayı diye ibare yazıldı dilekçeye. bunda herhangi bir yanlışlık yaptık mı bilmiyorum doğrusu bumu. malulen emeklilik ibaresi mi anlayamadım. maaş konusunda pek bir bilgim yok malum sgk nın sitesi üzerinden sisteme erişemiyoruz bunu aşağı yukarı nerden hesaplayabilirim. yönlendirirseniz sevinirim. teşekkürler..

Erken emeklilik hakkı elde etmişsin.4000 gün primle (asgari ücret üzerinden yatmışsa) alacağın maaş 700 tl,ek ile beraber 700/760 civarı bir şey olur.Malulen değilde raporunla alakalı olarak erken emeklilik hakkı kazandığın için tekrardan başka bir işte çalışabilirsin.
Benim hepsi asgari ücret üzerinden olmak kaydıyla 3680 güne 650+30=680 bağlanmıştı.

tam gün sayısını bilmiyorum ancak 9 aya yakın yüksek ödendi..

aksahin

tam olarak gün sayısını bilmiyorum ama 2010 yada 2011 yılında 1400 üzerinden prim ödendi..

Üst Alt