Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi ve sonrasında stent takılmasına ne oran verilmektedir?

Begümhnm

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
herkese selam
bipolar ve astım dan % 54 süreli rapor alan bir hasta var ve geçen ay kalp krizi geçirip 2 stent takılıyor bunun için de rapor almak için tekrar kurula girecek buna kalp de eklendiği için süresiz alma şansı var mı ?
bipolar süreli veriyor kalp süresiz veriyor ikisi bir den olunca hangisi baz alıyor süreli mi olur süresiz mi olur
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..
umarım derdimi anlatabilmişimdir

Merhaba, bipolardan dolayı yine süreli rapor alması muhtemel ama ilerleyen zamanlarda süreli olan raporunun sürekliye çevrilme ihtimali mevcut. Bazı hastaların anlattıklarına göre bipolardan dolayı aldıkları süreli raporları, ikinci veya üçüncü yenileme evresinde sürekliye çevrilmiş. Kalp ile ilgili hastalığını bu aşamada dikkate alacaklardır elbette ama raporun süreli veya süresiz olacağına etki eder mi bilemem. Geçmiş olsun.

anladım teşekür ederim, bipolar dan sebep süreli alıyoruz ,bu hastalığı katmama gibi bir şansımız yok mu doktora söylesek oran vermese olmaz mı

Rica ederim, tekrar başvuru yaparken bu bölümü işaretlemeyebilirsiniz başvurulacak bölümler arasında ama bipolar rahatsızlığın ciddi bir oranı var, yanılmıyorsam %40 gibi, yani tek başına bile engelli haklarından yararlanabilmenize yetebilecek bir oran. Ancak son düzenlemelerden sonra kısmen bu oranlarda bir düşüş olmuştu, şimdi % kaç veriyorlar bilmiyorum. Benim tavsiyem yine aynı şekilde yeni hastalıklarınızı da ekleyerek rapora yeniden başvurmanız yönünde. Belki süreli raporu bu sefer sürekli olarak onaylarlar.

zaman ayırıp açıklama yaptığınız için teşekkür ederim

Hastalıklarından birisi KRONİK se raporun süresiz olur, en azından benim raporum o şekilde, 3 ayrı bölümünden oranım var, tek gözüm doğuştan görmüyor o yüzden göze kronik iyileşme ihtimali yok dendi buna istinaden de raporum SÜRESİZ RAPOR olarak çıktı

Begümhnm

Süre kısıtlamasına neden olan rahatsızlığı rapora ekletmeyin. "değerlendirilmedi" yazsın geçsin doktor

Hakanç
kronik astım var % 20 verdi bipolara % 40 verdi sonuç % 54 süreli ?

OturanBoğa
bu doktorun iyi niyetine kalmış bir şey mi ? isterse yapar isterse yapmaz ben öyle bir şey yapamam da diyebilir tamam da diyebilir öyle değil mi

Begümhnm

Teorik olarak evet, ama buna neden karşı çıksın ki, bir gerekçe yok yani. Düpedüz şerefsiz olması lazım. İnsan evladına yakıştıramam.

kalp krizi ve stent

merhaba kalp krizi geçiren ve 2 stent takılan biri yüz de kaç oran alabilir
teşekkürler..

süreli rahatsızlıkları rapora ekletmeyin sürekli (tedavisi mümkün olmayan veya çok güç olan) süreli raporlar her durumda sıkıntılı olabiliyor.

Kuru

anladım , şuan da süreli var biz onu süresize çevirmeye çalışıyoruz , o yüz den sadece kalp krizi ve 2 stentin ne kadar puan aldığını merak ediyorum

2 damar tıkanıklığı sonucu stend beraberinde seyreden durumlara göre değişkenlik gösterebiliyor ama %40 üzeri oran alacağını düşünüyorum

Begümhnm

Öncelikle geçmiş olsun.
Kalp Krizi geçrip ef değeri 50 ve altı ise alacağınız oran %50 dir.Ben kriz geçirdim üç adet stent var stent sayısından ziyade kalbin ef değeri önemli .Benim ef değerim krizden sonra 45 çıkıyor ve bana kalp'ten % 50 verdiler.

anladım , o zaman ef değerini öğrenmek gerekiyor öncelik teşekkür ederim sizlere de geçmiş olsun acil şifalar dilerim

merhabalar 2021 de açık bypass ameliyatı oldum 4 damar değişti 3ü atar damar buna istinaden şeker ve astım rahatsızlığım var %44 onaylı raporum var 18 mart 2023 de süresi doluyor. raporu yenileteceğim süresiz alabilir miyim. teşükkürler.

Üst Alt