Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp pili nedeniyle malulen emekli olabilir miyim?

levent1962

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 2003 yılında kalp krizi geçirdim, bana iki tane sitent takıldı. iki sene sonra kalp pili takıldı. malülen emekli olabilir miyim?

Beni bilgilendirirseniz sevinirim

Maluliyet cetveli'nde kalp hastalıklarına dair şu ibare var:
OPERE KALP HASTALIKLARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi
Eğer sağlık durumunuz buna uyuyorsa, toplamda 10 yıllık sigortalılık süreniz ve en az 1800 günlük priminiz var ise (ilk sigortalı oldıuğunuzda maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybınızın olmadığını varsayarak söylüyorum tabii), evet, malulen emekli olabilirsiniz. Bunun için son sigorta prminizin yattığı işyerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik müdürlüğüne başvurmanız gerek. Sizi hastaneye sevk ederler vs.vs.vs.

Üst Alt