Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp pili sebebiyle rapor alabilir miyim?

yusufatik16

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar 20 Eylül 2022 de kalıcı icd kalp pili takıldı bu tarihten sonra malulen emeklilik için SGK ya muracat ettim rapor almam için Bursa yüksek ihtisas ve eğitim araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler yaklaşık 2 ay süren sağlık raporu işlemleri sonucu yazınız eve gelecek diyerek beni gönderdiler yazı elime ulasmadi bugün (22.03.2023) artık dayanamyip aradım SGK yi yaziyi Aralık 2022 de göndermişler ama bana ulasmamis güya içeriğini sordum ağır engel durumu olmadığı için malul olamayacağım yönünde bir karar çıkmış.
Ama ben şu anda calisamiyorum evimde odadan odaya geçerken bile yorulduğumu hissedebiliyorum ne kadar uyusam da hatta hiç uyumadan güne devam etsem de aynı yorgunluk ve bitkinlik halı hep üzerimde mevcut.
Şimdi ben ne yapmalıyım malullük olmuyor girip bir işe çalışsam günü orada nasıl bitiririm küçük bir ilçede oturuyorum beden gücü ile çalışmak zorundayım
Yapabileceğim herhangi birşey ya da izlemem gereken bir method varsa lütfen burdan görüşlerinizi yazın

Benim bildiğim kadarı ile ablasyon uygulandı ise %10 kalıcı kalp pili takıldı ise %30 oran yani toplamda %40 bir engel oluşturuyor olarak biliyorum

Şimdiden herkese teşekkür ederim

%30+%10 = 40 etmez.

Formüle göre %37 eder. %40 üstüne çıkmanız için başka sorunlarınız da olması lazım.

Kalp pili de malüllük için yeterli değildir. Ağır kalp yetmezliği vs olursa ancak malüllük verirler.

Engelli raporu için başvurabilirsiniz ama emeklilik şartlarını taşımıyorsanız zaten işinizi görmez. Sadece diğer haklardan yararlanabilirsiniz. O da %40 üstü olursa.

Bilgi için teşekkür ederim öncelikle yani şu sartlar altında girip bir işte çalışmam gerekiyor anladığım kadarı ile ama buna da işverenler sıcak bakmıyor kalp pili olduğunu duyan kendini bir adım geri atıyor açıkçası ben de sigortasız çalışmak istemiyorum
Engelli raporu alıp engelli olarak mı çalışmam gerekiyor öyleyse ? Ama ona da engel raporu çıkmaz diyorsunuz doğru anladım sanırım di mi ?
MeTePe

Diğer haklardan kasıt nedir acaba çok uzak olduğum bir konu açıkçası bu işler

Kalp piliniz olması hamallık vs. gibi ağır bedensel işler dışındaki işlerde çalışmanıza engel teşkil etmez.

Engelli raporu için şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer %40 ve üzeri rapor alırsanız engellilerin yararlandığı vergi indirimi, indirimli bilet vs gibi pek çok haktan yararlanabilirsiniz. İşveren için engelli raporinuz olması da bir engel teşkil etmez, tam tersine 50 ve üzeri çalışanı olan firmaların engelli çalıştırma zorunluluğu vardır.

Rapor almak içinse SGK vs. ile uğraşmanız gerekmiyor. Rapor vermeye yetkili tam teşekküllü herhangi bir hastaneye, tercihan pilinizin takıldığı hastaneye başvurmanız yeterli.

Ama dediğim gibi, sadece pil yeterli olmaz. Örneğin tansiyon, şeker vs. gibi başka sorunlar varsa o zaman %40'ı geçersiniz.

MeTePe
Şimdi tam hatırlamıyorum raporu görmedim ama ftr bölümü de lombar skolyoz teşhisi koymuştu asker kökenli olduğum için paraşüt atlayışları esnasında bir düşüş sonrası omurilikte kayma olmuştu sanırım bu da etkili olacaktır

Olabilir... Rapor için şansınızı deneyebilirsiniz.

Ancak unutmayın... engel oranları aritmetik olarak toplanmaz. Balthazar formülüne göre hesaplanır. Yani 2 tane %50 engeliniz olsa toplamı 100 etmez, 75 eder.

Üst Alt