Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp pili takılanlar askerlikten muaf olur mu?

canerhava4225ok

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar ben geçtiğimiz haftalarda üç aylık askerken altı aylık hava değişimi aldım. Yapılan kalp testinde (tilt table) vazovagal senkop hastası olduğumu öğrendim bir rahatsızlığım vardı ama tam tanısını bilmiyordum. Elimdeki raporda tanı: vazovagal senkop (kardiyoinhibitor+) yazıyor ve karar: c/42 smk 6 ay hava degisimi. Bu yapılan testte kalbim 10 saniyeliğine durdu doktorlarla yaptığım görüşmede kalbine pacemaker taktırman gerekiyor dediler. Bu kalp pili konusunda kafam karışık biraz araştırma yaptım şimdi tekrar bir doktorla görüşmeden önce öğrenmek istediğim şu ben eğer kalp pili taktırırsam askerlikten muafiyet alıyorum ama bu cihazı taktırmazsam benim durumum ne olacak sağlık yönetmeliğini biraz inceledim ama tam anlayamadım yardımcı olabilecek birisi var mı acaba şimdiden teşekkürler iyi günler.

canerhava4225ok mrb geçmiş olsun
Size tafsiyem öncelikle iyi bir kardiyoloji bulup durumunuzla ilgili bir değerlendirme yapılıp ona göre tedavi uygulanmasını yapın önceliğiniz bu olsun
Askerlik konusuna gelince 2 defa israat verilmiş tarafınıza
3 de muaf verilecektir.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi doktorlarla görüştüm çoğunlukla takılması olumlu ama genç olduğum için önermediler takılmasını. Şimdi cevabınızı tam anlayamadım açıkçası belirli bir süre istirahatten sonra muaf mı olunuyor kesinlikle ve iki defa istirahat demişsiniz ama ben ilk defa hava değişimi aldım (altı ay süreyle) şimdi hava değişimi bitiminde durum ne olacak acaba merak içindeyim biraz uzun yazdım ama idare edin tekrar teşekkür ederim.

Bende vazovagel senkop tanısı koyuldu askerliği nasıl hallettiniz daha önce başvuru yapmadım çürüğe ayrılabilirmiyim

Üst Alt