Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp pili takılı olan arkadaşlar soruma cevap verir misiniz?

06kajmer

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Kalp Pili olan arkadaşlarım size bir sorum olacak

Benim Hiperadrenerjik polimofik ventriküler taşikardi rahatsızlığımdan dolayı ICD taktılar. Geçen sene nisan ayında pili değiştirdiler. Ama pil değişiminden 1 ay sonra ayaklarımın bilekleri şişmeye başladı ve doktoruma gittim. Bir kaç tetkik yaptılar, en sonunda anjiyo oldum ve durum ortaya çıktı. Kalbime giden kablonun toplardamarda durması gereken pozisyonda olmayıp ,pozisyonu değişmiş ve açık kalp ameliyatı olmam gerekiyor dediler. Kalp Damar bölümüne sevk ettiler gittim yatışımı yaptım 1hafta kadar hastanede yattım ama ameliyat yapmadılar. Doktorlar günlük vizitede yarın hocayla konuşacam ondan sonra yapacaz diye bizi oyaladır ve 1 hafta sonra akşam vizitesinde bu ameliyatı yapmayacaklarını söylediler. Böyle bir basit operasyon için biz göğsü açmak istemiyoruz dediler ve tekrar bizi kardiyolojiye sevk ettiler. Geri bölümüme gittim doktorum bana anjiyo yoluyla kabloyu ordan çıkarmaya çalışacağız ama çok riskli bir operasyon dedi. Kalp Damara gitmeden öncede doktorum açık kalp ameliyatıyla çıkarılabilir kablo demişti. Çocuk ve Erişkin Kardiyoloji ikisi bir olup benim ameliyata gireceklermiş.

Biraz uzun oldu ama benden başka böyle bir rahatsızlığı olan varmı varsa sizde nasıl bir işlem oldu? İnternette bu rahatsızlıkla ilgili uzun araştırma yaptım ama bi sonuç bulamadım. Soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Allah tüm hastalara şifa versin.!

Değerli arkadaşım,

Eğer ICD elektrodu klasik yöntemlerle konulduysa, bu elektrodu yine damar içinden anjiografik yöntemle çıkartmak mümkündür. Bunun için Cook firmasının özel elektrod çıkartma seti var. Ayrıca, girişimsel radyolojide kullanılan kement vs. şeklinde özel aparatlar mevcuttur. Bu tür tekniklerle elektrod çıkartılmaya çalışılır. Eğer başarısız olursa veya sorun çıkarsa ameliyat düşünülür.

Aşağıda linkini verdiğim makaleyi doktorunuza verebilirsiniz:
http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...de-DI4ZLOm-cMG7huWjX-aw&bvm=bv.43148975,d.Yms

Ayrıca aşağıda Türkiyeden bir makale daha var:
TKD|Extraction of a large vegetation and ICD lead using the Evolution Mechanical Dilator Sheath

cevabın için teşekkür ederim ama klasik yöntemlerle neyi kastettiğinizi anlamadım. Ama ICd'yi göğsümün sol üst tarafına koydular. Anjiyo yoluyla yaptılar işlemi..

İşte o söylediğiniz klasik yöntem. :)

Diğer türlüsü açık ameliyattır.

Üst Alt