Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kalp pili ve Hipertrofik Kardiyomiyopati hastalarına yüzde kaç oran verilir?
selam , apikal kardiyomiyopati hastasıyım . kalıcı kalp pilim var ayrıca mitral ve triküspit kapak yetersizlikleri var .ritim bozukluğu var ilaç kullanmaktayım ilaçlar çok etkili bir nebzede olsa rahatım .verimli çalışamadığım için iş hayatımıda bıraktım.21 sene bağkur hizmetim var . benim öğrenmek istediğim erken emeklili olabilirmiyim . hastahane bana yüzde kaç oran verir .eğer erken emeklilik gerçekleşirse maaşım ne kadar olur . herkese geçmiş olsun . allah şifa versin. teşekkür ederim.
Aritmiler; Klas 1: 1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir:% 10 2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir:% 10
Klas 2: Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2); a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalppili ile semptomları giderilmiştir:% 20 b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır:% 20 c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir:% 30
Klas 3: 1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3):% 40 2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3):% 50
Klas 4: Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4): % 100
___ Hipertrofik kardiyomiyopati için sakatlık oranı cetvelinde verilen oranlar:
EVRE I:
Fizik muayene velaboratuar sonuçlarıyla hipertrofikkardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar:% 50
EVRE II:
Fizik muayene velaboratuar sonuçlarıyla hipertrofikkardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar:% 100
_____ Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar
Klas 1 hastalar:% 10 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.
Klas 2 hastalar:% 30 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).
Klas 3 hastalar:% 50 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).
Klas 4 hastalar:% 100 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).
______
Ritim bozukluğu içinde ayrıca % 10 verilebileceğini düşünüyorum ama çok emin değilim, kalple ilgili olan rahatsızlıklarınızın içinde değerlendirilebilir belki.....
tablosundan emekli edilirsiniz.
Bağkur'dan emeklilik söz konusu olduğunda elden raporlar kabul edilmiyor, emeklilik için kuruma başvurmak, ve kurum tarafından hastaneye sevkedilmek şarttır. Bu sevk sonucunda alacağınız orana göre emekli edilirsiniz... 21 yılınız varsa zaten en kötü ihtimalle % 40 ve üzeri bile almanız yetecektir emekli olmanıza....
Öncelikli olarak çok geçmiş olsun , çok ciddi bir hastalıkla uğraştğını gördüm ve yazmak istedim.Ege üniversitesi hastanesine gelıp bır kontrol ol derim PRF DR.Sanem Nalbantgil hocaya durumunu sağlık acısında bır degerlendırsın hemde hastanenın engellı kurulu başkanlığında tekrar degerlendırmeye gır derım.Hastalıgının çok ciddi bir hastalık Kalp nakline kadar seni götürebılır Allah korusun.